Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojen Mesanede Manyetik sandalye Tedavisi..?

SerSar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2]Arkadaşlar bu tedaviden haberi olan yada uygulayan varmı? Sinirleri ve kasları uyardığı için etkili olacağını düşünüyorum. Nörojen Mesane hastalarına iyi gelirmi dersiniz?

Ürojinekologlar bu problemlerin çözümünde hastanın durumuna göre fizik tedavi gibi operasyon dışı yöntemler veya düzeltme operasyonlarını tercih ediyorlar. Operasyon dışı yöntemlerde amacımız pelvis kaslarının güçlenmesini sağlamak.

Operasyon dışı yöntemlerden biri ve en yenisi de Ekstrakorporal manyetik innervasyon (ExMI) adı verilen manyetik dalgalarla tedavi. Bu yöntemle pelvis taban kasları ve sinirleri aralıklı olarak manyetik dalgalarla uyarılıyor. Kaslar her manyetik dalgada kasılıp, sonrasında gevşiyor. Bu uyarı üretral ve anal sfinkter fonksiyonlarını artırırken, mesane kasılmasını azaltıyor ve pelvis taban kaslarını güçlendiriyor. Hasta tedavi süresince pelvis kaslarının kasılıp gevşediğini hissedebiliyor.

Tedavide düşük ve yüksek frekanslı dalgalar kullanılıyor. Hasta sandalyede oturduğu süre içinde ilgili bölgede hafif bir titreşim yada dalgaların çarpma hissini duyabilir, hatta pelvik kasların kasıldığını hissedebilir. Tedavi sırasında ve sonrasında ağrı duymaz. [/SIZE]

[SIZE=2]Çok yeni bir tedavi yöntemi olan manyetik sandalyenin herhangi bir yan etkisi yok. Haftada 2 kez 8-10 hafta uygulanıyor.Tedavi biçimi hastanın şikayetine göre hekim tarafından düzenlenir, hemşire tarafından doktorun öngördüğü şekilde uygulanır. Başarı oranları oldukça yüksek olan bu tedavi yöntemi, her tip idrar kaçırmada etkili. [/SIZE]

[SIZE=2]Bu işlemin uygulanması sırasında hastaya herhangi bir cihaz bağlanmıyor, bir sandalyede 20-30 dakika süreyle elbiseleri ile oturması yeterli oluyor. İdrar kaçırmaya, gaz ve büyük abdest kaçırmada eşlik ediyorsa bu şikayetler de tedavi sonrasında düzeliyor.

Tedavi sonrası hastanın yaşamı üriner günlük ped test, stres test ve ürodinami bulgularına göre yeniden düzenleniyor. Hasta pelvik ve ürogenital sistem fonksiyonları bakımından bilgilendiriliyor ve hekim tarafından öğretilen pelvik taban egzersizleriyle tedavi destekleniyor.

Manyetik tedavi yalnızca inkontinansta değil, orgazm problemlerinde, cinsel fonksiyon bozukluklarında gaz ve dışkı kaçırmada, gece idrar kaçırmada, hatta erkeklerde ereksiyon sorunlarında ve prostat ameliyatları sonrası idrar kaçırmada da uygulanıyor. [/SIZE]

Çok güzel bir haber ilk defa duydum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.. 5 Haziranda Ürologla randevum var ürologlarada sorarım ve aldığım bilgiyi paylaşırım bende..

sevgili mac72 lütfen bu konuyu doktora sorup bşze bilgi vermeyi unutma. Bende çok umutlandım bu haberi okuyunca gerçekten. İyi haberlerinizi bekliyorum :)

Kesinlikle soracağımdan ve buraya aldığım bilgileri yazacağımdan emin olabilirsiniz..

konu ile ilgli bu makaleye de ulaştım:

Türkiye’de her üç kadından birinde görülen idrar kaçırma sorunu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Türkiye’de ilk kez kurulan Ürojinekoloji Merkezi’nde cerrahi dışında yapılan manyetik sandalye uygulamasıyla yüzde 80 çözülüyor.Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şef Yardımcısı Doç. Dr. Akın Sivaslıoğlu, yaptığı açıklamada, idrar kaçırmanın birçok kadının sorunu olduğunu ve kişinin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi.

Sivaslıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Ekstrakorporal Manyetik Innervasyon adı verilen cerrahi dışı manyetik sandalye yönteminde, hasta bir sandalyede 20-30 dakika süreyle elbiseleri ile oturtuluyor. Manyetik dalgalarla pelvis taban kasları ve sinirleri aralıklı olarak uyarılıyor.
Yöntemde kaslar her manyetik dalgada kasılır ve sonrasında gevşiyor. Hasta tedavi boyunca pelvis kaslarının kasılıp gevşediğini hissediyor. Bu uyarı idrarı ve büyük abdesti tutmaya yarayan kasların fonksiyonlarını artırıyor ve pelvik taban kaslarını güçlendiriyor. Diğer ameliyat dışı tedavi yöntemlerinde olduğu gibi vajina ya da makata herhangi uygulama yapılmıyor.
Uygulama haftada 3 kez 4-6 hafta süreyle yapılıyor. İhtiyaç durumunda tedavi süresi 8 haftaya kadar çıkarılabiliyor. Tedavinin başarı oranı yüzde 60-80 olarak gösteriliyor. Hasta, tedavi sırasında ve sonrasında ağrı duymuyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan manyetik sandalye uygulaması, kalça protezi, kalp pili ve rahim içi araç olanlara uygulanmıyor.

ben yazmıştım zaten. lütfen bu tedaviyi kullananlar bizimle paylaşsın. aynı haberleri copy paste yapmanın anlamı yok burada??

İlk defa duydum kontrollere gittiğimde mutlaka soracağım paylaşım için teşekkürler bilgisi olan arkadaşlarda konuyla ilgili paylaşımlarını esirgemezlerse seviniriz ...

Sersar aynı haberi copy paste yapmadım, mesajımın tamamını okumuş olsaydınız konunun başka biri tarafından derlendiğini görürdünüz. Ayrıca başarı oranı hakkında da ek bilgi verildiği 60-80 !!! Ayrıca bu yöntemin Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde uygulandığını!! Ayrıca herhangi bir yan etkisi bulunmadığını !! Ayrıca manyetik sandalye uygulamasının kalça protezi, kalp pili ve rahim içi araç olanlara uygulanmadığını!!
Açtığınız konuyla ilgili bu bilgilerin hiçbiri sizin mesajınızda yok ama benim mesajımda var !

Paylaştığınız değerli bilgilere ek bilgi iletmeme neden bozulduğunuzu anlamadım !

Arkadaşlar ne kadar faydalı bilgi olursa okadar iyi :)

Sevgili Landish verdiğim başlığa küçük bir açıklama olmasına istinaden altındaki açıklamayı yaptım, burada asıl amaç bu tedavi kullanan arkadaşların bizimle durumlarını paylaşmasını sağlamaktadır. bu yöntemin sadece sizin belirttiğiniz yerlerde değil birçok farklı merkezde de uygulanıyor olmasından dolayı tek bir merkez ismi vermedim sizin gibi, araştırıldığında zaten birçok haber ve makale bulunuyor.

Yöntemi uygulayanlar ve doktoruna danışanlar bizimle bilgilerini paylaşsın istiyorum. Zira burada bu yönde paylaşımlar etkilidir, gerçeği yansıtacak ve bizi yanlış yönlendirmeyecek !..

Başarı oranıda kişiye göre değişir tabiki...

Bugün ürolog'la randevum vardı bu sandalyeyide sordum:) ve anladım ki biz tıp dünyasından daha ileriyiz..:) Bu sandalyeyi benden duydu doktor...E artık bi zahmet araştırır herhalde..

Nedense hiç şaşırmadım mac72 :) Bu tedavinin uygulandığı bir merkezde muayene olmak ve bilgi almak gerekiyor sanırım.

arkadaşlar bu tedavi ile ilgili daha fazla bilgi ve tecrübe edinen olmadı mı son 3 ay içinde? En azından oturanboğa Bülenr kardeşim yeni birşeyler öğrenmiştir inşallah?

eşim bu konuyu önceden araştırmış doktoruylada konuşmuş sağolsun bilgisahibi olmadığı konu pek yoktur. bu tip tedaviler nörojenik hastaları etkilemiyormuş:( zaten tedaviyi uygulayan hastanelere baktığımda tedaviyle alakalı bilgilerde felçli hastalar için ya da nörojenik mesaneyle ilgili birşey yazmıyor.

hay Allah, bende bir an umutlanmıştım :(

kzmrl;
yani bu konu için daha fazla kafa patlatmaya, araştırıp soruşturmaya gerek yok mu diyorsun?

bende ilk okuduğumda heyecanlandım hemen araştırmaya başladım tedaviyi uygulayan hastaneleri buldum, eşimede hevesli hevesli anlattım, ama eşimin bir yüz ifadesi vardı ki geç bunları der gibi... ama dediğim gibi tedavinin kimlere uygulanacağı konusunda bütün hastanelerin tedavi bilgilerinde nörojenik mesane geçmiyordu zaten. isterseniz yinede arayıp hastanelerden biriyle görüşün. sonradan düşündümde bu tedavi zaten nörojenik mesane için uygulansaydı fizik tedavi hastanelerinde diğer cihazlar gibi felçli hastalara uygulanıyor olurdu.

kzmrl;

yani siz henüz hiçbir hastane ya da klinik ile görüşmediniz mi?

mesane sıkıntısı olan çok insan var bende aşırı aktif mesaneyim çok sık tuvalete gidiyorum. acaba bu hastalıktada işe yararmı ?

Manyetik Pelvik Taban Stimülasyonu (ExMI) Tedavisinden Kimler Fayda Görebilir?
  • İdrar kaçıran her erkek ve kadında uygulanabilir.
  • Zorlu doğum sonrasında esneyen pelvik taban kaslarını güçlendirilmesi gerektiğinde kullanılabilir.
  • Özellikle cerrahi tedaviye uygun olmayan,
  • Ameliyat olmak istemeyen idrar kaçırma yakınması olan kadınlar,
  • Zorlu normal doğum sonrasında idrar kaçırma yakınması olan genç kadınlar,
  • Daha önce idrar kaçırdığı için ameliyat olmuş ancak yakınmaları geçmeyen kadınlar,
  • Prostat ameliyatı sonrasında idrar kaçıran,
  • Kronik prostat iltihabı olan erkekler,
  • Müzmin pelvik ağrısı olan hastalar,
  • İnterstisyel sistit tedavisinde

turkerbora;

gerek kalmadı dediğim gibi eşim zaten araştırmış. tedavinin kimler için uygulanacağına baktığımızda zaten nörojenik mesaneyle alakalı görünmüyo.

Üst Alt