Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nöroloji dalı beyin kimyasıyla (psikiyatrik hastalıklar) ile ilgilenir mi?

halistaşdeviren

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
9
Ailem çıkış yolu bulamayıp nörolojiye götürmek istiyor. Lakin benim bildiğim, nöroloji, psikiyatrik sorunlar hakkında bilgin ve yetkin değil. Yanılıyor muyum? Nöroloji çözüm üretebilir mi? Bi arkadaş panik ataktan bu yolla kurtulmuş. Doğru mu sizce?

Psikiyatri nadir durumlarda nöroloji doktoruna yönlendirir o da gerçekten nörolojik bir hastalıktan şüphelenirse. Psikiyatri böyle bir şey demediyse umutlanmayın derim. Psikiyatrik belirtiler çoğu zaman mr'da görünmez

@halistaşdeviren, Pisikiyatrist zaten norolojik bir durumdan (beyinde tümor ve iltihap gibi) şüphelense yönlendirir veya gerekli tetkikleri ister aileniz ikna olmuyorsa doktora söyleyin mr ve eeg tetkikleri yapılsın.
Bu tür norolojik durumların pisikiyatrik sıkıntılar yapma ihtimali çok düşük ama sıfır değil.

Ben geçen İstanbul'da beyin Mr si falan çektim EEG de orda psikoz beyinde sarı renkle göründü psikiyatri istedi bir nörolog ilgilenir mi bilemem o hastahane nin ismi nöropsikiyatriistanbul du

Yıllar önce haberde nöropsikiyatri diye bir şey duymuştum. Adamlar beyni inceleyerek hasarın yerini bularak psikiyatrik hastalıkları çözüyorlardı. Böyle bir şey gerçekten var mı?

@berke26, Beyin görüntüleme ve ölçümleri ile hastalığın oluşturduğu durumları beyinde ki hangi bölgede ki anormalliklerin sebeb olduğunun gözlemlenebileceğine dair kesin olmayan bilgiler var bütün pisikoz türü rahatsızlıklarda değil ama bazıları mr ve eeg tetkiklerinde görüntülenebiliyormuş ama tedavi için değil sadece tespit ve teşhisin kesinliği için destekleyici bir durum.

Mesela beynin önlobunun diğer bölgelerle bağlantı kopukluğu veya beyinde ki gri madde dağılımında ki düzensizlikler ama bunlar hep kesin olmayan acaba onlardanmıdır denilen bilgiler.

Üst Alt