Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nöroloji ve Astım hastalığımdan rapor alabilir miyim?

apocan14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
23 Şubat 2011 Güncel:

Sevgili arkadaşlar 2011 başında %15 raporuma itiraz ettim.
2 aylık bir süreçten sonra %41+%20 oranlar ile tüm vücut fonksiyon kaybı olarak %53 oranında raporumu bugün il sağlık müdürlüğünden almış bulunmaktayım.

Benim kulaklarımın 2 sindede ağır işitme kaybı var. İlk rapor almaya gittiğimde devlet hastanesinden %25 verdiler. bundan 5 sene evvel bu bir hastalığımın oranı.
yarın yine müraacat edeceğim ben o zamanlar nörolojik ve astım hastalığı için rapor verilmez diye sadece kulaktan gittim.

Nor mal bir fabbrikada çok çabuk yorulduğum için genelde performans düşüklüğünden ötürü işten atılıyorum. Adamlara derdimi anlatmaya çalışsamda bir takım sorunlar karşısında çaresiz kalıp kendim de bazen işten çıkıyorum.

Hemen hemen 12 seneye yakındır nörolojide tedavi oluyorum 3 seneye yakındır deprasyon hapları kullandım ilk 3 seneden sonra doktor kesti ama ben kesmedim bağımlılık yaptı sonra ilaç tedavisi ile deprasyon hapı kullanmayı kestim ama halen başım ağrıyor ve iyileşme söz konusu değil ve halende sakinleştirici kullanmaktayım. hiç bir tahlilde (temogrofi-beyin filmi-EKG) birşey bulunmadı.

yine 9 senedir Askerde farkına vardığım Spordan muaf tım. koşamıyorum hızlı hareket edemiyorum ve komando olamaz ibresi vardır.

günler geçtikçe son 1 sene diyeyim nefesimde daralma ve zorluklar başladı hemen yorulmalar halsizlik derken süreyya paşa göğüshastalıkları hastanesine başvurdum ve astım olduğum anlaşıldı 3 aylık tüp kullanımı ve toz kullanımıyla tedavi oldum en son başvurumda 2 senelik tüp kullanma raporu verildi.

kendime uygun bir iş bulamıyorum. İş bulsam bile benim hastalığıma uygun olmuyor ne yapacağımı şaşırdım.
Kulaklarımdan ötürü %25 var. Nöroloji ve Astım hastalığımdan rapor alabilir miyim acaba ???

sevgili kardeşim astım için de rapora müracat ederken göğüs hastalıklarından polikliniğe gir genelde üfleme testi yaptırırlar eğer üfleme testin düşük çıkarsa oran verirler ben bt ve mr çekildim göğüsten bişey yok dediler üfelme testini 3 defa üst üste yaptırdılar aradada 10 gün antibiotik kullanmama rağmen düşük çıktı dr göğüsten%20 verdi

hocam ben yaptırım bütün üflemeler antibiyotik ilaçlar derken bu 6 aylık tedaviden sonra Ventolin ınhaler ve Symbicort hava ve toz verdiler 6 aydır kullandığım dan dolayı geçen yine gittim.
yine test yaptıktan sonra bu hava ve tüp'ü 2 senelik rapor yazarak bana kullanmamı söyledi.

iş konusundan çok çabuk yoruluyorum şikayetim bu olarak hastaneye gittmiştim.
merdiven çıkamıyorum koşamıyorum(askerde zaten muaftım) spordan anlayacağın bir çok işten bu yüzden atılıyorum. Performans yetersizliğinden ne yapacağımı şaşırdım

5 sene önce Sadece kulaktan aldığım %25 raporuma itiraz etmelimiyim. Yoksa direk hastaneye mi? gitmeliyim.
bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim....

bu formüle göre 4 hastalıktan aldığımız toplamda %55 rapora göre erken emeklilik oluyor mu?
veya ne gibi haklarımız var.
yoksa tek hastalıktan mı? %40 ve üstü almamız lazım.

Toplamda %40 ve üztü rapor (malulen emeklilik hariç) tüm uygulamalar için iş görür. Tek bir hastalıktan %40 olacak diye bir şey yok. Yani evet, vergi indiriminden ve erken emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz: Emeklilik

sayın oturan boğa siz bana daha önceki fromlarda yazmıştınız tek hastalıktan 40 olması halinde emekli olunabilinir şu anda benim oranım %52 karma olarak 1800 günüm var ve 10 yılı aşkın sigortalılık var yani size göre ben emekliliğe müracat edebilirmiyim siz bana tek hastalıktan 40 demiştiniz ozaman şimdi ben malulen emeklillik için müracat edebilirmiyim cevaplarsanız sevinirim

Yukarıda net olarak yazdım: malulen emeklilik hariç. Yani malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre tek hastalıktan malul olmak şart.

sayın oturan boğa önceki yazdıklarınla şimdi yazdıklarına bi anlam veremedim erken emeklilik ile malulen emeklilik farklı şeylermi birazda sinirli gibi yazmışsızız galiba

Dün Sultan Ahmet çembirli taş da il sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim. Raporumla birlikte dilekçemide alıp hangi hastneye gideceksin dediler.
bana 3 hastane söylediler.
1.Haydarpaşa numune hastanesi
2.göztepe
3.hatırlayamadım....

bende haydarpaşayı kabul ettim. niye diye sorduğumda bu 3 hastane bu benim ilk itirazım dedim.
oda bu Hastanelerde hakem doktorlar filan varmış dedi kulaklarım ağır işittiğinden bu şekilde anlayabildim.
sen git biz hastaneye yollarız dedi
bende ben götüreyim dedim 1 ay çok işe başlamam lazım filan dedim kabul etmediler. biz yollarız dediler.
bende daha fazla üstelemeden çıktım.
şimdi 1 ay beklemem mi? lazım.

haydar paşa numune hastanesi beni arayacak mı?
Yoksa ben tam 1 ay sonra gideyim mi? oraya

bu konuda bilgisi olan var mı? acaba

Kadir bey malulen emeklilik ile erken emeklilik ayrıdır, hastalık oranları farklıdır.Malulen emekli olmak için tek hastalıktan en az %60 almalısınız, erken emeklilik ise defterdarlıktan hastaneye alacağınız sevk ile ,gideceğiniz polikiliniklerin toplamından en az %40 ve üstü almalısınız.Erken emeklilik ile normal emeklilik arasında hiç bir fark yoktur, yeterki çalışma süreniz ve prim gününüz tam olsun.

Raporumu aldım ne yapmalıyım.

Sevgili arkadaşlar 2011 başında %15 raporuma itiraz ettim.
2 aylık bir süreçten sonra %41+%20 oranlar ile tüm vücut fonksiyon kaybı olarak %53 oranında raporumu bugün il sağlık müdürlüğünden almış bulunmaktayım.

ilk iş olarak iett kartımı çıkarttım ve 10 dk. gibi kısa sürede aldım.

8 aydır işsizim. ilk işim sınavlara katılmak olacak ama 2011 yılında özürlü sınavı olmduğunu görüyorum ama tarih belirtilmiyor.

bu %53 oranlar hangi haklardan yararlanabilirim.

bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum. İlk önce iş arıyorum ....

Hayırlı olsun :)

Bu raporla işkur'a sakat statüsünde kaydolabilirsiniz, kamunun açtığı sakat statüsünde işe alım sınavlarına başvurabilirsiniz,

Bülent abi çok sağol hakem hastaneye sevk ettiler malum tam muayeneler filan 1 hafta sürdü rapor çıkarmalar flim vs.
Hakem hastanenin verdiği Sürekl bareli raporu ankaranın düşürme olasılığı var mı?

Üst Alt