Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nöroloji ve İşitme sorunumdan dolayı verilen rapor oranına itiraz etmek istiyorum..?

kara

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 24 yaşındayım, doğuştan geçirdiğim rahatsızlıklar olmasına rağmen şimdiye kadar hiç engelli raporu almak için başvurmamıştım. ancak bilgisayar öğretmenliği okuyorum, ve engelimden dolayı zamanında deneylerde pek beceri gösteremediğim için okulu 2 sene uzattım, neyse ki bu sene 1. dönemi temizledim, 2. dönem 5 tane dersim var, sorun bu değil.

benim aklımda engelli raporunu bu yaz almak fikri vardı ancak meb engelli öğretmen alımı için sınav duyurusu yaptığından beri 1 aydır rapor almak için uğraştım, tomografi için falan randevu verdiler, o yüzden uzadı. ilk gittiğim hastanede nöroloji doktoru, "cp quadriperezi" yazdı, ftr doktoru ise "merdiven ve uzun mesafe yürümede zorluk ve üst extlerde ince beceri yok" yazdı, bu engellerim için heyette %39 ve %19 yazdıklarını gördüm ancak bir de işitme sorunum var, bunun derecesini ise odyoloji testinde tespit edemediler, baep testi istediler gene tespit edemediler, işitme ile ilgili sorunum şu: ince sesleri duyamıyorum bir de hışırtılı ortamlarda, rüzgarlı havalarda, arabanın içinde falan ses olduğunu duyuyorum fakat sesin ne olduğunu anlayamıyorum. neticede özür derecesini tespit edemedikleri için başka hastaneye odyoloji testi için sevk ettiler. orda da nöroloji ve fizikten tekrar muayene olmam gerektiğini söylediler, işitme kaybı için tvfk oranı olarak %17, nörolojiden ise "güç kaybı yok, hafif aksak yürüyor merdiven ve uzun mesafede zorluk çekebilir" diyerek %9 oran verdiler. balthazard hesabıyla %24.47 oranlı rapor ile malesef meb sınavına başvuramamış oldum ve 1 aydır ayaklarımın su topladığıyla kaldım moral de kalmadı, sonuçta ben bu oranı hak etmediğimi düşünüyorum, bunun tekrar değerlendirilmesi için itiraz etme hakkım var mı? varsa nereye itiraz edeceğim? ya da itirazla falan uğraşmadan ilk gittiğim hastaneye tekrar başvursam, muayene olsam n'olur?...

bir de baep testinden sonra doktorun dediği bir laf var, "senin bu baep testine göre hiç duymaman gerekiyor ama sorunun nörolojik olabilir". hatta testi başka bir kbb doktoruna daha gösterdi o da aynı şeyi söyledi. 2. hastanede yapılan odyoloji testinde ise işitme kaybı %49.7 çıktı. bu da tvfk karşılığı olarak %17'ye denk geliyormuş.

sonuçta sorunum şu, ben sınavları(final, bütünleme, kpss) atlattıktan sonra tekrar rapor almayı düşünüyorum, bu rapora itiraz mı etmeliyim yoksa gidip ilk gittiğim hastaneden tekrar rapor alabilir miyim. yani bundan sonra izlemem gereken prosedürü merak ediyorum.

Üst Alt