Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörolojiden %52 raporum ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Sofican

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Nörolojik yüzde 52 engelli raporum var. Raporumda özel tertibatlı hareket ettirici araç kullanabilir ibaresi var. Ehliyet raporumda da manüel araç kullanamaz otomatik vites araç kullanabilir. Yazıyor kod olarak da 104 ve 103.05 var acaba ötv den yararlanabilirmiyim. Yararlanan oldumu acaba bilgisi olan paylasabilirmi.

Vergi dairesine gidip sorsan daha net bir cevap alabilirsin.
Ortopedik engelde yüzde sınırı yok sadece özel tertibatlı araç kullanıcak yazarsa yeterli.
İç hastalık olanlarda %90 sınırı var.

Sofican
sol el veya ayaklarınızda herhangi bir kısıtlılık var mı acaba? tanı kısmında böyle bir ibare mevcut mu?

103.05 5 yılda bir sağlık kontrolü
104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.

Nöroloji hastası olup ehliyet alamayan var mi ?

Merhaba dostlar, nörlojik hastalığı olup ehliyet alamayanalamayanlar var mi. Veya Tek hekim ile sürücü olur raporu ile ehliyet alıp ötv den araç alabilen oldumu?
Ben Normal B sınıf ehliyeti olan biriydim engelli raporu ile ehliyetim değişti ve tek hekim ile 3 yıl muayene şartı ile otomatik araç kullanabilir ehliyet raporu aldım. Fakat bu rapor ile otv den faydalanıp araç alamadım. Şimdi manüel olan aracımı üç yıldır kullanamıyorum. Ehliyet değişim sürem geldi fakat bu seferde ehliyetim heyete gidersem iptal olur endişesi var. O sebeple bu tarz sorun yaşayan var mi var ise aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.

Engelli raporunda sadece hararet ettirici aksamda özel tertibatı araç kullanmalıdır. Merhaba yazmalı yoksa alamazsın engelli raporunu yenilemen gerekli

Üst Alt