Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörolojik damar tıkanıklığına oran veriliyor mu?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Nöroloji beyin damar tıkanıklığına % oran veriliyor mu?

DAMAR HASTALIKLARI
1- Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:
A- Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var ve trofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damar patolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise 30
b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var, istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damar patolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altında değerde olanlarda
1- Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar 30
2- Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden 60
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.
B- Tromboangitis obliterans (Buerger):
1-Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa 20
2-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama 200 metrenin üzerinde klaudikasyo intermittant varsa 30
3- Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar 50
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.
2- Fonksiyonel damar hastalığı olanlar (Reynaud Fenomeni, Akrosiyanozis vs.)
a- Trofik bozukluğu olmayanlar 20
b- Trofik bozukluğu olanlar (doku nekrozu) 40
3- Travmatik damar hastalığı olanlar
a- Cerrahi müdahale görmüş, dolaşım bozukluğu olmayanlar 0
b- Cerrahi müdahale görmüş, dolaşım bozukluğu ve iskemi bulguları olanlar 30
NOT: Cerrahi müdahale uygulanmasına rağmen amputasyon uygulanan vakalar uzuv kaybı ile ilgili maddelere göre değerlendirilir.
4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite 40
2- İki ekstremite 70
5- Lenf sistemi hastalıkları: (İster konjenital, ister akkiz lenfödemi olanlar)
a- Hafif derecede lenfödemi olanlar 10
b- Orta derecede lenfödemi olanlar
1- Tek ekstremitede 20
2- İki ekstremitede 45
c- İleri derecede lenfödemi olanlar (Yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde) 80

Ayrıca şu başlığa bakabilirsiniz:
https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/186155-beyin-damar-tikanikliginda-maluliyet-durumu.html

Serkan1436 I63.3 Serebral enfarktüs Serebral arterlerin trombozuna bağlı bu durumdan dolayı 11 gün hastanede yattım tanı bu kardeşim

Net olarak size şu oran verilir diyemeyiz. Değerlendirmesini kurul yapacak. Hastalığınızdan dolayı oluşan fonksiyon kayıplarına göre belirleyecekler.

Benzer bir durumu yaşayan arkadaşlar daha net bir cevap verebilir. Örneğin bizim hastamız beyin damarları tıkalı, işlem yapılamıyor, ilaç tedavisi uygulanıyor, puan verilmemişti ilk turda. Sinir sisteminden 20 vermişlerdi.
İlaç tedavisi görüyorsanız 20 vereceklerini düşünüyorum. Tansiyon varsa ordanda 10 verirler.

Mrcharming34
Bir önceki mesajda da yazdım, sadece tahminde bulunabilirim. Net birşey söyleyemem. Hastaneye gidip doktorları dolaşacaksınız, bir takım tetkikler, analizler yapılacak, bunların sonuçlarına bakılarak değerlendirmeler yapılacak ve oran belirlenecektir.

Nöroloji beyin damar tıkanıklığına % oran veriliyor mu?

Altta yatan başka bir hastalık olmadıkça basit bir enfarktüs atağı geçirdiyseniz ve herhangi bir sekel kalmadıysa dişe dokunur bir oran alamazsınız.

Yani:

1. Tekrar tıkanıklığa sebep olacak esaslı bir neden olması lazım. (Genetik hastalıklar gibi)
2. Tıkanıklığa bağlı Nörolojik sekeller olması lazım.

Benim de 2011 yılında sağ şah damarım tıkandı,%73 rapor oranım var bunun %60'ı faktör 5 leiden,%5 nöropatik ağrı ve geriye kalan damar tıkanıklığına bağlı.

@MeTePe 11 gün kadar hastanede yattım ecoprin kullanıyorum 300 mg lik ömür boyu kullanacağım ömür boyu kullanılan ilaç için bile oran veriliyor mu?

I63.3 Serebral enfarktüs Serebral arterlerin trombozuna bağlı bu durumdan dolayı rahatsizlandim ve serviste yattım.

ecoprin kullanıyorum 300 mg lik ömür boyu kullanacağım ömür boyu kullanılan ilaç için bile oran veriliyor mu?

Aspirin size koruyucu olarak veriliyor.

Daha önce de dediğim gibi enfarktüse neden olan altta yatan bir hastalık yoksa veya enfarktüs nedeniyle sekel kalmamışsa bu münferit bir olay gibi değerlendirirlir.

Üst Alt