Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörolojik hastalığımdan dolayı H tipi ehliyeti yenileme..?

geffrydawn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Selamlar herkese ,

ben konjenital miyasteni gravis hastasıyım ve H sınıfı ehliyetim var ( ehliyeti aldıgım zamanlarda teşhisim bu değildi ama küçük yerde yaşadıgım için o zaman H tipi ehliyet almıştım sorun olmadan ) .

Şimdi bu ehliyetimi yenilemek için tam olarak hangi sıralamayla işlemler yapmalıyım , forumda bır çok arkadaşı ve deneyimlerini okudum lakin kafam daha da karıştı .
Saglık ocagına gitmek şart mı , özel hastaneye direk gitsem işleme oradan ve sadece noroloji den başlasam yeterli mi ( görünürde fızıksel olarak normal bir insan görünüyorum çünkü ve otomatik ya da manuel her turlu aracı kullanıyorum ) yoksa devlet hastanelerine gitmek zorunlu mu ?
Ve son olarakta il saglık kuruluna da çıkmam şart mıdır ?
Biraz teknik ya da hukuki terimlerdense daha yalın anlaşılır sade dille yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ...

E devletten form doldurup sağlık ocağı na gidiyorsunuz aile hekiminiz hastalığınıza bağlı hastaneye yönlendiriyor hastanede dr lara gözüktükten sonra heyet heyet kanaat getiremesse kurula yönlendiriyor 1 inci kurul kanaat getiremesse farklı yerde kurula giriyorsunuz araç kullanır raporu alırsanız nüfus tan ehliyetiniz yenileniyor sıkıntı kas hastalıklarına ilerleme olduğu için dr lar tereddüt ederek senelik kontrolü araba kullanımına izin verebiliyor yada ehliyetiniz iptal olabilir bende müsküler distrofiyim 33 senedir araç kullanıyordum benim Ehliyet gitti

@bilgeadam,
Hocam kanaat getirmezse diye bir şey artık yok Heyet sürücü olamaz derse Ankara için söylüyorum önce Kırıkkale ye gidiyorsunuz orası da olamaz derse konu orada kapanıyor. Kırıkkale sürücü olur derse Samsun'a gidiyorsunuz Samsun olur derse sürücü oluyorsunuz samsun olamaz derse olamıyorsunuz.

Devletin bize yaptığı zulümden başka bir şey değil. Bizi 2 farklı şehire gönderiyorlar.

@Polmiks Ben kurul kanaatinden bahsetmedim önce hastahanenin dr larına gözüküyorsun dr hastanenin heyetine yönlendirirse oradaki dr lar kurula sevk veriyor bende öyle oldu hastane kurula yollamadı il sağlık a itiraz ettim başka hastaneye yönlendirildi oradaki heyet dr larıda kurula havale etmeden direk sürücü olamaz yazıldı yönetmelikte kas hastalıkların kurula havalesi hastanenin heyet insafına kalıyor

Üst Alt