Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörolojik hastalıkta ÖTV indirimi için vasilik gerekli mi?

fast_athlete

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
ÖTV indirimli araç alınabileceğini şans eseri internette araştırma yaparken öğrendim. 5 yılldır yatalak olan babaannem için hastaneden rapor çıkarttırma başvurusunda bulunduk ve % 100 gibi bir rapor çıktı.
Tip II diyabetes mellitus %20
Hipertansiyon %10 Bu ikisinden %28 oran

Sol femur fraktürü opere edilemiyor. İmmobilizasyona bağlı generalize kas güçsüzlüğü Bunda bir oran yazmıyor

Yatağa bağımlı hasta demans Bunda %96 oran

İleri düzey demans. Bilinç açık kooperasyon yok. IR+/+ KR+/+
Üste ekstremite ve alt esktremite kontraktürüne bağlı hareket yok BBT:
Kortikal atrofi, sağ vasküler enfarkt Bunda da %90 Yazıyor.

ve %100 gibi bir sonuç çıkıyor.

Bugün araç alımı için bir bayi ile görüştüğümde raporda Nörolojik bir oran olduğu zaman vasi tayini gerektiğini söyledi.
Bu konuda izlemem gereken yol hususunda bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Saygılarımla....

Son düzenleme:
Merhaba.
Zihinsel engelliler adına araç alımı için vasi tayini ve araç alım izni içeren ek karar gerekmektedir.
Demans; zihinsel becerilerin hastalık nedeniyle zayıflaması durumudur ve genellikle vasilik isteniyor.
Sulh hukuk hakimliğine vasi tayini için başvuracaksınız, bundan sonra da hakiminizden araç alım izni içeren ek karar isteyeceksiniz.
Çok zorlu bir yola girmişsiniz, kolay gelsin.

BEnde babannem üstüne alıyorum aynı şekilde ondada demans var yarın vasi davam var.Demans ruhsal bozukluk olarak geçiyor heyet raporunda zihinsel engelli diye geçmiyor geçen yıl eniştem aynı şekilde sıkıntısız araç almıştı bu yılın şubat ayında emniyete bi genelge gelmiş ve bundan sonra demans olan hastalardada vasilik istiyolar ama bana ek karar almanıza gerek yok vasi alsanız yeter dendi kolay gelsin vasi davası açarken dilekçeyi güzel yazın klasik dilekçe örneğini alıp vermeyin mal tayini vs. çok şey var ve hakim sıkıntı çıkarabiliyor iyi şanslar

@ugurabi Cevabınız için çok teşekkürler.
Bu dava için illede avukata gitmeye gerek var mı? siz ne yaptınız, davayı kendiniz mi açtınız? Birkaç avukat ile görüştüm 750-1000 TL gibi rakamlar istiyorlar. Avukatsız süreç çok uzun olur mu acaba? Davanın gidişatı hakkında da davadan sonra bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Dilekçe konusunda örneğini gönderme şansınız var mı?
Saygılarımla...

Son düzenleme:
sayın bülent bey tam arac almak uzerydım babanemın uzerıne herseyım tamdı alamadım doktor son anda vasi tayini cıkardı buyuk hayal kırıklıgına ugramıstım cok sukurku yazdıklarınızı tek tek okudum sımdı dıyelım ben vası sını aldım arac aldım ne yazıkkı babanem vefat ettı ve 5 yıl doldu bu aracı satarken demı mahkeme kararıyla satıcam?

Ugryvz
5 yıl dolduktan sonra kısıtlının vefatı durumunda vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğine ölümü bildirerek izi,ne tabi mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldıracaksınız o kadar, ayrıca izin falan almayacaksınız.
Araç 5 yılını da doldurmuş olacağından normal yolla mirascılara intikali mümkün olacak.

Nörolojik Hastalarda Vasi Tayini Şartı Aranmaktadır Lakin Akıl Sağlığından Her Hangi Bir Rahatsızlık Yoksa Eğer Devlet Hastanelerinden Alabileceğin Günü Birlik Akıl Sağlığı Raporu İle Vekalet Alıp Araç İşlemlerini Yapabilirsiniz...

Bülent Bey @OturanBoğa

Cevabınız için çok teşekkürler biraz cahilliğimize geldi ve iş yoğunluğundan takip sıkıntım olacağı için bir avukat ile anlaştık süreci diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından buradan açıklayacağım sonuçlandırdığım zaman.
saygılarımla...

Son düzenleme:
Aylar sonra mutlu sona ulaştık sonunda vasi davam sonuçlanmıştı zaten dün hakim ek karar dilekçemizi de kabul etti bugün gerekçeli karar yazıldı ve bütün evrakları tamamlamış olduk. En kısa sürede piyasa araştırması yapıp aracımızı alacağım inşallah...

İyi geceler benim ninemin kronik kalp yetmezliği var ve hafif orta derecede demens hastalığı var. Vasi tayini için mahkemeye başvurdum . Vasi tayini gerek yok Dedi . Ninenin akıl sağlığı yerindedir Dedi hakim . Şimdi ben vasi tayini olmadan araç alabilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim Ufukalp

Renas
Doğrudan bayiye giderek ninenizin vereceği vekaletle işlem yapabilirsiniz. Noter ya da trafik tescil vasi kararı istediğinde elinizdeki mahkeme kararını gösterirsiniz.

şu vasi icin aslinda BIMER e yazmak lazim.. Devlwt ÖTV indirimi yapiyor insanlara kolaylik sagliyor ama raporda demans olmicak yok ruh sinir olmayacak.. madem.bi kolaylik sağlıyorsun, neden bazi seyler koyuyorsun.. zaten engel 90 i gecmis.ve ozurlunun üzerine araç alinacak..satis da yok.. her turlu engellinin menfaatine.. vasi istemek sonra arac alabilir yazisi falan.. bir güzellik yapiyorlar altinda da insanlari biktiriyorlar. BIMER e surekli yazilirsa belki dikkate alirlar diyorum...

benim raporum norolojik rahatsızlığım brakial pleksus sağ kol
ortapedik engel olarak gözükmüyor araç almak için nasıl bir yol izlenmeli vasilik vb gerekli mi
bu rahatsızlık neden ortapedik değilde norolojik diye geçiyor biliyormusunuz.

Üst Alt