Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nüfus cüzdanına eklenen engelli oranı Engelli Kimlik Kartı yerine..?

Superparka

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar acaba yaşadığım ilçenin nüfus müdürlüğüne başvurup kimliğime yüzde şu kadar engellidir diye yazdırtsam bu engelli kartı yerine geçer ve sağladığı olanaklardan yararlanabilirmiyim. Yoksa bulunduğum ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler müdürlüğüne başvurup illa bu kimlik kartını çıkartmammı gerek. Yardımcı olursanız sevinirim.

nüfüs cüzdanına engellidir yada yüzde şu kadar engellidir diye bir kısım gördün mü hiç ??? şaka gibisin sosyal hizmetlere git engelli kimlik kartı çıkar ..

Bilmiyorum birader ben 5 sene önce raporumu aldığım zaman sorduğumda görevliler kalktığını söylemişti. Kafam karıştı bu konuda Şimdi ile gidip kartı almak amma zor iş.

yıllar önce gördüm birinde, nüfus kağıdının arkasında en altta 'yüzde 85 sakattır' yazıyordu
şimdi uygulama nasıldır bilemem.

Haklısın ahmet bende araştırdım. Hatta yarın gidip soracağım eğer bu durum hala geçerliyse o işlemi yaptırım. O kadar masraf yapıp da Balıkesir'e gitmekten daha iyidir.

Bu uygulama eskiden vardı ve kalkalı yıllar oldu.
Boşa gidip sorup uğraşmayın diye söylüyorum şu anda öyle bir uygulama yok isteseniz de işlemezler.

Sağolun ufukalp bey. Bu ülkede engelli hakları neden ikinci plana atılıyor yıllardır. Alt tarafı bir çıkartmak için illa ki vilayete gidilip o kadar masraf mı yapılması lazım.

Superparka

Fazla sitemkâr bir cümle olmamış mı? Hele ki " engelli hâkları neden ikinci plana atılıyor yıllardır" kısmı için. Devlet iş kapısı açmak için sınav açıyor. Engel yüzdesi belli bir oranı aşana maaş veya aylık bağlıyor. Özel şirketler belli indirim yapıyor.-Digitürk'ü indirimli kullanan birisi olarak,Hızlı treni indirimli kullanan ve yeri geldiğinde uçak biletine kadar indirimi kullanmak gibi-, belediyesi suyu indirimli veriyor, toplu taşımayı ücretsiz kullanıyorsun, vergi indirimlerini dile getirmek dahi istemiyorum olağan ve ortada olan bir şey... Sitem ederken , sitemkâr olurken biraz da şapkamızı önümüze koyalım. Tamam belli başlı özel durumların içersindesiyiz hepimiz. Ama bazı şeyleri de elimizin Tersiyle itip "ya bize kimse yardımcı olmuyor" demek fazla kötümser bir yaklaşım. Sürç-ü Lisân ettiysem affolâ...

edebali

kardeşim benim sitemim merak etme bize sağlanan haklara değil benim anlamıdığım alt tarafı bir kimlik kartı çıkartmak için ta bağlı olunan ilemi gitmemiz lazım.

Üst Alt