Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nüfus Müdürlüğü ehliyet değişimi için verdiğim raporu kabul etmedi!?

AYAK

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.. Benim rahatsızlığım parapleji. ehliyetimi almak için nüfus müdürlüğüne gittim fakat sağlık raporunda "birinci derece sürücü olur" yazısının yanlış olduğunu söylediler onu duzelttirmem gerektiğini söylediler kabul etmediler. Ve raporumun bitmesine 1 gun kalmış. Yani şuan 2. Yılı doldu. Bu durumda ne yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim? Gerçekten raporda bir hata mı var yoksa nüfus müdürlüğündekiler mi bilmiyorlar. Eğer hata varsa tekrar ödeme yapıp tekrar muayene olup rapor çıkartıp komisyona mi gideceğim? Hastanede bir hata varsa bunu kısa sürede nasıl halledebilirim? Sertifikamın dolmasına da az bir süre kaldı??

Son düzenleme:
AYAK

Aynı şey başıma geldi. Hastane doktoru, "Sağlık Kuruluna Sevk" işaretlemesi gerekirken, "Sürücü Olur" işaretlemiş. Bu kararı veremeyeceği için Nüfus kabul etmedi. Araba ile gittiğim için, büyük bir hızla hastaneye gelip, doktordan kaşesi ve imzası ile düzeltmesini söyledim. Düzeltti ve 16.54 de Nüfus Müdürlüğüne girerek, evrakları teslim ettim, kabul ettiler.

OturanBoğa Rapordaki "birinci sınıf sürücü" olur ile sertifikadaki "B sınıfı sürücü olur" yazıları çelişkiliymiş. Öyle söylediler. Ne yazması gerektiğini bende bilmiyorum. Raporun süresi bittiği için yeniden çıkarmak zorundayım. Küçük illerde daha kısa sürede veriyorlar memlekete gidip orada çıkarttıracağım. Burada 2 ayda çıkıyormuş benim sertifikamın bitmesine 2 ay kaldı zaten.
StratoS keşke benimde o kadar kısa sürede hallebilecegim bir sıkıntı olsaydı. Tekrar muayene ücreti ödeyeceğim tekrar komisyona gireceğim falan uzun bir işlem.

AYAK
Bunun nesi çelişki anlamadım.
B sınıfı zaten 1.grup sürücü belgeleri arasında.

Ufukalp bende biraz araştırdım bencede öyle bana neden öyle dediler anlamadım. Acemiler sanırım yada bilmiyorlar. Ugrastiriyorlar bizi işte böyle.

AYAK

Aldığınız hastane yakınsa 5 dakikada halledilebilecek bir şey. Randevu falan almanıza gerek yok. Hastanede doktoru bulun hastası çıkar çıkmaz, sevk yazısını yanlış onayladığını "Sağlık Kurulunun" karar vermesi gerekirken, yetkisini aşıp sürücü olur kararı verdiğini, imza ile düzeltmesi gerektiğini söyleyin.

Bunun acemiliklede alakası yok. Sizin yetkiniz olmayan bir konuda, belgeye imza atıp yetkiniz varmış gibi karar verebilir misiniz?

Hemen düzeltir, hızlı bir şekilde nüfus müdürlüğüne gidip verirsiniz.

Ben size çözüm söylüyorum ki sizde çözüm yolunu sormuşsunuz...

StratoS sürücü raporumun yılı olduğu için yeniden çıkarttırmak durumunda olduğumu belirtmiştim. Teşekkür ederim.

StratoS o raporu da memlekette çıkartmıştım yani o dk gidemezdim o yüzden öyle yazdım.

Üst Alt