Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nüfus müdürlüğünün istediği ehliyet kodunu il sağlık komisyonu yazmıyor!?

Nicsizz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
8
Merhaba

ehliyet yenilemek icin 10.02-78-32.01 kodlu saglik raporumu aldim.
Nufus mudurlugune ehliyeti yenilemeye gittim raporumda 47 (iki tekerlekli arac kullanamaz) ve 102 (ticari arac ambulans kullanamaz) kodlari yazilmadigi icin islem yapmadi.
İl saglik kurulunu aradim yazmak zorunda degilim zaten B engelli ehliyeti alir yazmisim bu ibare yeter diyor.
Nufus mudurlugude israrla 47 ve 102 kodunuda raporda istiyor.
İl saglik kurulu ile mesafem 100 km basindan boyle bir olay gecen oldumu kim hakli bilemedim. Anlayamadigin Engelli ehliyetinde 47 ve 102 yazilmasi zorunlu mu? Bir engelli iki tekerlekli arac yada ticari arac kullanamaz mi ? Nufus mudurlugu bunu niye sorun etti bilen varsa yardimlRinizi bekliyorum. Yardimlariniz icin tesekkurler

Son düzenleme:
Mantıken raporu veren ne yazdığı ise o esas olmalı diye düşünüyorum

karabil07 Bende sizin gibi dusunuyorum. İl saglik kurulu B engelli ehliyeti olarak belirtmisim, otomatik vites, elden gaz fren kodunu yazmisim digerleeine gerek yok zaten B engelli ehliyeti olarak belirttigim icin 47 ve 102 sabit yazmama gerek yok diyor kim hakli anlamadim olan bize oluyor ugras dur

Başka bir ilçede ki Nüfus Müdürlüğüne git. Bazı iş bilmez çok bilmiş memurlar sorun çıkartıyor. Gideceğin yeni Müdürlükte de geçmiş olumsuzluktan bahsetme.

Nicsizz
Maaesef gerekiyor 47 kodu ortopedik engelliler için kod 102 kodu gereklidir kanımca sonuçta engelli ehliyetine sahip siniz

Yoo gerekmiyor üşenmedim hem ehliyetime hem de komisyondan aldığım rapora baktım. B sınıfı engelli ve engelim ile ilgili kodlar yazıyor raporda 47 ve 102 yazmıyor yazmasına da gerek yok zaten. Yine iş bilmez poposundan kanun uyduran memur vakası.

Benim başıma da benzer bir olay geldi aslında komisyondan aldığım raporda Uzman hekim tarafından yapılan muayene kısmında doktor iki kutucuğu işaretlemiş. 1.Grup sürücü olur ve Komisyona sevk. Nüfus müdürlüğünde ki memur evraklarımı İncelerken ona takıldı ve gidip hastaneye orayı daksil ile silip doktor paraf etsin dedi. Ben de sağlık raporu üzerinde oynama yapılmaz bilmiyor musunuz dedim? Ayrıca o belgenin arka sayfasında doldurma kılavuzu var oradan metinler okudum gerek olmadığına dair. Kız genç ve cahil biriydi ben nasıl istiyorsam öyle olucak vs. Senin bilgisizliğinin ceremesini ben mi çekmek zorundayım vs. Sonra başka ibiş memurlarda olaya müdahil oldular nerdeyse karga tulumba şeklinde çıktım. Çok sinirlendim polise gittim rapor tutturmak için karakola git dedi orada ayrı çıldırdım. Sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacaktım şahidim yoktu. Bir kaç gün sonra sakinleşince başka bir ilçede ki nüfus müdürlüğüne gittim orada ki çocuk konuya vakıf biriydi hemen işlemlerimi yaptı. Yani diyeceğim o ki bu tip iş bilmez çok bilmiş memurlarla işimiz çok zor Allah sabır versin hepimize.

cicikıs

Geçmiş olsun. Fazla ustlerine gitmemisin başına iş acabilirlerdi öyle deme olurmu olur ben 2018de 1.grub sürücü olur aldım doktor 102 kodunu yazmamış nvi kabul etmedi dahası il sağlığa bile sevkedilmemistim cehalet kötü bir şey arkadaşım bazı memurlar nasıl iş yapıyor anlamış değilim

cicikıs

Dunden beri internette yasal bir dayanak ariyorum ama hicbirsey bulamadim. Sizinle ayni fikirdeyim. Bildigim kadariylaZaten engelli B ehliyeti olan 47 ve 102 yi otomatikmen kullanma hakki yok. Ona bakarsak ozaman otobus....vb kullanamaz ibarelerinde istenmesi lazim

cicikıs
Nufus mudurlugune gidip itiraz ettim. 47 ve 102 kodunu istemelerinin kanuni dayanagi hakkinda resmi yazi talep ettim. Bakalim sonuc ne olacak

Nicsizz istememesi gerekiyor bende de yazmıyordu fakat eklendi, otomatik olarak o kodlar eklenmesi gerekiyor zaten. Siz süreci uzatmışsınız başka bir ilçeye giderek daha kolay bir çözüm bulabilirdiniz.

birkan01
Kucuk bir ilcedeyim baska nufus mudurlugu yok. Olmadi aksaray merkeze gidip halletmeye calisacam

Ben de TSK da görev yaptım devlet memuru olmak kafasına estiği gibi hareket etme özgürlüğü vermez kimseye. Engellilerin özlük haklarını hiç bir memur bizlerden daha iyi bilemez. Hayatımız rapor alıp değişen kanunlarda defalarca savrulmuş insanlar olarak en iyisini bizler biliriz. Hiç bir devlet memuruda ukalalık yapamaz, yanımda şahidim olsa o memura dünyayı dar ederdim ama kazanamayacağım savaşa da girmem.

Nicsizz Yazması gerekseydi benim komisyon raporumda ya yazması gerekirdi. Sonuçta 17 çeşit araç var otobüs kamyon vs oldu olacak onlar içinde kullanamaz yazılsın. Engelli B ve ehliyetin yanında yazan kod sadece o aracı o tertibatla kullanır diğerlerini kullanamaz anlamına gelmekte. Emin ol o memurun ehliyeti bile yoktur (mal. :) )

Nufus mudurlugunden aradilar tekrardan senin is olmaz 47, 102, 64 ve benimle hic ilgisiz bir kac kod daha ekletmememi istediler bende tamam kanuni dayanaginiz neyse resmi yaziyla cevap verin dedim resmi yazida veremeyiz dediler. Bende boyle bir iddianiz varsa vermek zorundasiniz kendinizi saglik kurulunun yerine koyuyorsunuz kafaniza gore birseyler uyduruyorsunuz sizi mahkemeye verecem dedikten sonra kendi aralarinda tartistilar ve en sonunda islemimi yaptilar bugun ehliyeti aldim. Butur sorun yasayan arkadaslarin bilgisine

Lütfen bu konuyu Cimere yazar mısınız? İlgili memur soruşturma geçirsinde aklı başına gelsin.

2 tekerli kullanamaz zaten ayrı bir sınıf,motosiklete girer o,ticari araç ve ambulans zaten kullanamıyoruz,belirtmeye gerek yok.sen bana denk geldiği gibi kendini çooook akıllı sanan bir memura denk geliksin.2017 de bende emniyetten ehliyeti alırken bayan bir trafik memuru,ortopedicinin yazdığını okuyamıyorum,bunu okunaklı yazsın demişti.bende hanımefendi kodlar yazıyor orada sizin görmniz gereken o kodlar demiştim,yok olmaz teşhisi okumam gerek demişti.Bende komşu ilçe emniyetini aradım,durumu anlattım,kodlar var ve okunuyorsa yarın gel verelim dediler.ertesi gün gittim aldım

açıkçası ben ilk ehliyetimi aldım. Beyoğlu nüfus müdürlüğüne gittim. Beyoğlu nüfus müdürlüğü doktor sisteme yanlış işlemiş git doktora (aile hekiminin ilk yönlendirdiği doktor) düzelttir dedi oradan çıktım şişli etfal hastanesine. göründüğüm doktor da senelik izne ayrılmış 15 gün daha sonra otobüsle üzgün bir şekilde eve dönerken kağıthane nüfus müdürlüğünü görünce hemen inip gittim. oradakiler hiç bir sıkıntı çıkarmadan başvurumu aldılar.

Diyeceğim şu ki nüfus müdürlüğünün sorgulamaya bence teknik anlamda yetkisi yok. o kodların yetkilisi il sağlık komisyonu ve onun verdiği kodlar neyse odur.

Üst Alt