Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese Merhaba!
2022 Aylığı başvurusu yaptığım adrese başka birisi taşındığı için Nüfus Dairesinde sorgulama yapıldığında kaydım hiç bir yerde gözükmüyor!
Bu şekilde geçen Haziran Aylığımı alabildim bir sorun olmadı ama her an aylığım kesilir diye korkuyorum.
Nüfus Dairesine yeni adresimi bildirsem de aylığımı kesilebilir, olası bir incelemede durumum fark edilirse de kesilebilir..iki arada bir derede kaldım
Galiba 2015' de genel bir inceleme yapılacakmış acaba o güne kadar bu şekilde durumu idare edebilir miyim?
Daha önce bu durumu yaşamış ya da konu hakkında bilgisi olan deneyimli arkadaşlar yol gösterirlerse sevinirim.
1. Neden adresinizi değiştirmiyorsunuz nüfus müdürlüğünden ?
2. Kaydınız gözükmüyorsa Aile ve Sosyal Bakanlığının Güncelleme durumunda maaşın kesilebilir.
3. Siz gene de bildirmemekle ısrar ediyorsanız sessiz kalın ama çok uzun süre sürmez.
Not: Kendi fikirlerim ile yola çıktım yazdım, Bu konu hakkında forumumuzda "Kalem" hanımın bilgisi vardır büyük ihtimal o daha sağlıklı bilgilendirir.
Adres değişikliği için başvursam büyük bir olasılıkla kesilecek.
O zaman en iyisi 2015' te ki güncellemeye kadar beklemek ve o zaman ki duruma göre gardımı almak.
@destiny07 gelişiyormuş gibi yapıyorlar yada tepedekilerin midesi hacimsel olarak gelişiyor dur.
evet, en iyisi 2015 Ocak'ta yapılacak olan sosyal incelemelere kadar idare etmek
adres değişikliğinden dolayı, evet, 2022 aylığı durdurulur. tabi farklı bir vakfın çalışma alanına girecek şekilde taşınmışsanız. diyelim ki başka ilçeye taşındınız. bu durumda aylık durdurulur. taşındıgınız yerin vakfına başvurursunuz ve duurmunuz tekrar incelenir. bu inceleme sonucunda tekrar muhtaç bulunursanız aylık devam eder. akdi durumda aylık baglanmaz.
gelir durumunuzda bir değişiklik mi var tedirginsiniz?
ayrıca ilçe dışına mı taşındınız?
Evet gelir durumunda şöyle bir değişiklik oldu: 2022 aylığı için başvurumun daha hızlı ve rahat bir şekilde ilerlemesi için kuzenimin evinde oturuyor olarak gözüküyordum
Şimdi onlar o adresten taşındı ve yeni gelen ev sahipleri adres bildirimi yapınca benim eski adresimdeki ve nüfusta ki kaydım düştü.
Birde şöyle bir sorun var başımda; Nüfus Cüzdanım epey bir yıpranmış ve Kimlikteki fotoğrafım Lise yıllarıma ait.
Nüfusta kaydım gözükmediği için Kimliğimi de yenileyemiyorum..
Bazen Devlet dairelerinde ve Bankalarda sorun yaşıyorum neredeyse kimliğin bana ait olduğuna dair yemin edecek duruma geliyorum)
Bir önceki Gelir durumunda ki değişikliğe şunu da eklemeliyim; 2022 aylığı ilk bağlandığı süreçte Bizimkilere (Anne ve Babam) Toki' den daire çıktı ve ben şu an onlarla birlikte yaşıyorum. Tedirginliğimin büyük nedeni de bu!
hanede kaç kişisiniz? hanede yaşayan herkesin geliri ne kadar? tokiden çıkan evde oturuyor musunuz? bir de şu soruma cevap alamadım. kuzeninizin evinde kalıyormuşsunuz. şimdiki adresiniz o ilçe dışında mı? yoksa aynı ilçede misiniz? bunu şunun için soruyorum: eger ilçe dışına çıkmadıysanız adres değişikliğinden dolayı 2022 aylığı kesilmez bu durumda
Üç kişiyiz ve ilçe dışına taşındık, ben ve ailem Toki Konutlarında oturuyoruz.
Babama şimdi ne kadar maaş aldığını sordum o da tam bir cevap veremedi 1.200 civarında alıyorum dedi.
Annem iki küçük dükkanın 3 hissedarından biri buda ayrı bir sorun olacak galiba?
ilçe dışına taşındıysanız bu durumda 2022 aylığı durdurulur. ikamet ettiğiniz yerin vakfına başvurmak zorundasınız. vakfa başvurunca yeniden muhtaçlığınız incelenecek ve 1200 gelir bile tek başına bu aylığı almaya engel. çünkü kişi başına düşen aylık gelir 270,23 lirayı geçiyor.
böyle olunca muhtaç kabul edilmezsiniz ve aylık baglanmaz. siz idare etmeye bakın en iyisi. durumunuz fark edilince adres değişikliğinden dolayı aylık durdurulur haberiniz olsun. hiç bir şey yapmadan öyle durun. iyi tahmin etmişsiniz yani olacakları.
ama bir adres de olmalı. ilk sosyal inceleme için.
gerçi ilk sosyal incelemede de adresiniz bulunamadığı için aylık kesilir ve yeniden muracatınız beklenir. 1 sene içinde bir vakfa başvurmadıgınız takdirde aylık feshedilir.
bunları bilin ona göre yol haritası çizin kendinize.
Melek Hanım şöyle bir çözüm geldi aklıma bilmiyorum işe yarar mı!
Aylık bağlandığı zaman ikamet ediyor olarak gözüktüğüm ilçede başka akrabalarım var, nede olsa şuan her hangi bir yerde nüfusa kayıtlı değilim..onların yanına ikametimi aldırsam sorun çözülür mü acaba ?
Birde şöyle bir sıkıntı var ikamet değişikliğini belirtilen sürede bildirmediğim için para cezası ödeye bilirmişim, olur da belki ikna edici bir sebeple ve anlayışlı bir memurla karşılaşırsam cezadan da kurtulabilirim!
Neyse ki bu belanın çözmem gereken ikinci raundu
evet, tam isabet olur hem de 2022 aylığı için hangi adreste gorunuyorsanız o adresin bulunduğu ilçede yani aynı vakfın görev alanı olan yerde bir yere taşınır ve ikametinizi aldırırsanız sorun çözülür
vakıf değişikliği olmadığı ve aynı vakfın görev alanında kaldıgınız için aylıgınız durdurulamaz. aylıgınız durdurulmadığı için de sosyal incelemeniz yapılamaz ilk sosyal inceleme ocak 2015 de çünkü yönetmelik hükmü gereği. yeni adresiniz zaten ADNKS'den vakıf tarafından görünür bildirime gerek yok. ilk sosyal incelemede oradan bakarlar o adrese gelirler.
gelir durumunuzda değişiklik yoksa aylıga devam. ama sosyal incelemede konu komşudan da soruyorlar o adreste yaşayıp yaşamadıgınızı bilin bunu da.
diğer konuda bir şey diyemem bilmiorum. ikamet işini çözersiniz bir şekilde artık.
Çok teşekkür ediyorum Kalem Hanım sorun çok büyük ölçüde çözülmüş gibi gözüküyor çok yaşayın
Bu arada tam bir önceki mesajıma şunu ekliyordum ki siz cevap verdiniz; aylık bağlandığı zaman yanlarında ikamet ediyor gözüktüğüm kuzenim aynı ilçede başka bir mahalleye taşındı.Tekrar adresimi onların yanına alarak güncellersem çift dikişli bir önlem olur gibi
evet, bu daha da iyi olur. şunu unutmayın 2015 ocak'ta başlayacak olan sosyal incelemeler çok sıkı olacak. orada yaşıyor olmalısınız boyle bilinmeli. ikametinizi oraya aldırırsanız aylığınız durdurulmaz.
adres değişikliğinde aylık şu sebeple durdurulur tekrar edeyim: başka vakfın görev alanında olacak şekilde başka adrese taşınırsanız aylık dururlur. ama kuzeniniz zaten aynı vakfın görev alanında olan bir yere taşınmış. farklı bir mahalleye yani aynı ilçede.
o açıdan bu çözüm harika olur.