Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

O başkalarıyla, mutlu bir hayatı yaşıyor olsa da, yine de sevginden vazgeçemezsin.

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
173
Şişirip yelkenleri, açılma vaktin gelmiştir denize.

Bilirsin ki ne fırtınalar, ne deli dalgalar
beklemektedir seni. Korkarsın, terk edemezsin limanı, bir köşesine sığınırsın.
Kabullenmesen de
artık aşk bitmiştir, İşte son bu...
İçin hep hüzün doludur, bir türlü kabullenemezsin bittiğini. Gözlerinin içine bakıp seni seviyorum
demesini beklersin. O sözler hiç çıkmayacak o dudaklardan bilirsin.
Yinede umudun yeşildir,

İşte hayal bu...
Gururlusundur, istenmediğin yerde durmazsın. An olur ki ne olur bitmesin dersin.
Bu sözlerin
dudaklarından nasıl çıktığına kendin bile inanamazsın. Oysa o yüzüne bakıp sadece gülümser,
İşte acı bu...
Ondaki sıcaklığı kimsede bulamayacağını düşünürsün. Kimse onun gibi gülemez, onun gibi dokunamaz
dersin. Ve kimseyi onun kadar sevemeyeceğini bilirsin.
Kahredip başını eğersin önüne.
İşte hüzün bu...
Nefes alamaz hale gelirsin, daralır için. Bir kaç saatlik derin bir uykuya hasretsindir.
Bilirsin
ki gözlerini kapasan da terk etmeyecektir hayali.
Atarsın gecenin kollarına kendini,
İşte huzur bu...
Ondan gelecek tek bir haberi umutsuzca beklersin Bir de beklemek ölüm gibi gelir insana böyle
zamanlarda.
Aslında ölüm fikride garip değildir artık sana.
Geri dönerse diye ölemezsin bile,
İşte sabır bu...
Hayat devam ediyordur ama her şey yarımdır, hep bir yanın eksik. Yüreğin eskisi gibi atmayacaktır,
başka aşklarsa seni kandırmayacaktır.
O başkalarıyla, mutlu bir hayatı yaşıyor olsa da,
yine de
sevginden vazgeçemezsin.
İste aşk bu...
Boşver, Hep aynI MaSaL.
"Hayat ve Ben" işte hepsi bu kadar...

Alıntı.

Çok güzel !!! ama tam da buna cevap gibii şiiri var can babanın:eek:
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.

Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin onu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de
korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim." diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait
olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...

Bu mudur? Budur abicim:eek:

Bende çok severimm bu şiiri abiim.. Bu şiiri ilk okuduğum zamanlar gerçekten etrafımdaki bi çok eşyamı parmakla sayılacak kadara düşürmüştüm. :)

Ama karşında iyi kötü, acı tatlı bi çok şeyini paylaştığın insanlar söz konusu olduğunda o kadar basit olmuyor gibi sanki, ki zaten o olmazsa yaşayamazsın dediğin ne varsa eksiliyor hayatından bir şekilde. bununla ilgilide bir söz vardı.

'Allah derki;"Kimi benden çok seversen onu senden alırım." ve ekler;"Onsuz yaşayamam." deme, seni onsuz da yaşatırım.Ve mevsim geçer,Gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar,Canından saydığın yar bile bir gün el olur..Aklın şaşar!Dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur..Öyle garip bir dünya..Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.."Düşmem!" Dersin düşersin, "Şaşmam!" dersin şaşarsın.En garibi de budur ya,"Öldüm." der durur, yine de yaşarsın...
Mevlana..'

Yaşıyosun yaşamasına da.. da.. da.. da.... :rolleyes: daaaaası vaaar işteee....

Ben, 'Hayat devam ediyordur ama her şey yarımdır, hep bir yanın eksik. Yüreğin eskisi gibi atmayacaktır' bu cümleyi çok sevdim. :(

Kimse iyi kötü acı tatlı yaşadığı unutamadığı anıları tek başına yaşamıyor ama!!! iki kişilik bir eylem..hayatta birşeylerin yarım kaldığını ekildiğini sadece sen hissediyorsan bir yanlışlık yokmu bu işte?? hayatta da bu böyle sadece duygusal anlamamak lazım:)

Hala diyorum Can baba güzel demiş..:)

İşte orasıda seni, senin onu sevdiğinden daha az sevdiği için öyle oluyor :) Can babanın şiirin en güzel cümlelerinden bitanesii..
est, Can babanın sözünün üzerine sözümüz yok zaten abiiim :)

Demekki neymiiiişşş ??
Lahanaaaaaaaaaaaaaaaaaa..:D

Ben mantar alayım varsa, daha makbule geçer:D Lahana ilgi alanım dışı:D

Tamam zekk sana 1 den mantar yapsın..:D

Ben, 'Hayat devam ediyordur ama her şey yarımdır, hep bir yanın eksik. Yüreğin eskisi gibi atmayacaktır' bu cümleyi çok sevdim.

Önce çoğalarak, sonra eksilerek yaşıyoruz hayatı,yani aldıklarımızı bir bir geri veriyoruz, boşuna demiyorlar "emanet bu dünya, herkes herkese, herşey herkese emanet diye.. En sonunda da bir avuç toprak oluveriyoruz, kim kime kalıyor, kime ne kalıyor ki zaten!?..:) Dünyanın düzeni böyle, bu düzeni değiştirmeyede bir Allah kulunun gücü yetmez.. Hiç ölmeyecekmiş gibi tutunmamak gerekiyor hayata.. Biraz eksik, biraz yarım yaşamakta fayda vardır herzaman..

Çok sahiplenmeden, çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...

İşte bu!..:) Böyle olursa daha az canı yanar insanın. Bağlanmayacaksınarkadaş!..:)

Noktayı Can baba koymuş zaten..:) Dengeyi iyi kurmak lazım kısa ömrümüzü huzurlu yaşabilmemiz için, ruh halinin ipleri başkalarının elinde olursa kukla olursun, maymun ederler adamı! İnsanoğlunun keyfine kalmasın mutlululuğun, huzurun, senin elinde olsun budur! Gerisi yalan, gerisi hikaye kelebekcim..

Üst Alt