Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obezite hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

nuşirevan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba site ahalisi bu güzel siteyi hazırlayan arkadaşları tebrik ederim.1.70 boyunda 150 kilonun üzerinde 26 yaşında üniversite mezunu bir gencim sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız çok memnun olacağım 1-kilom nedeniyle özürlü kabul edilebilirmiyim. 2-özürlü olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim 3-izleyeceğim yollar nelerdir.4- kaçta kaç özürlü sayılırım

şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Sakatlık oranı cetveli der ki:
G-Obezite
a- Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): % 20
b- Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar): %30

Vücut kitle endeksi hesapı çok ayrı boyunun son iki hanesinden 40 fazla olursa %20 50 fazlası olunca %30 veriyolar askeriyedeki mantık daha farklı boyunun son iki hanesinin üst sınırından 30 fazla olması çürüğe çıkarıyor yani her kurum farklı mevzuatı var

boyum 174 kilom 118 vucut kilo endeksim 39.6 çıkıyor.bu durumda orta seviye obezite oranı olan 40 kiloya dahil edilip 0/0 de 20 oranını alabilirmiyim.yoksa 2 kilo daha alıp öylemi gitmeliyim..

ben 2008 yılında kalp amaliyatı oldum iki kapağım değişti salık kurulu bana \31 verdi tekrar ne zaman baş vurabilirim özürlü kartı almak için.cvp için şididen tşk.ederim.

obiziteye sürekli rapor veriliyormu
bir arkadaşım vergi indirimine baş vurdu tüm hastalıkları kronik yalnız dahiliye doktoru ısrarla obeziteye oran vermiş
obeziteye sürekli rapor veriliyormu yoksa ankara maliye saglık kurulu süreli rapor verilse kaç senelik verecektir işte oranlar ve bulgular
DAHİLİYE tip 2 sekar hastalıgı sakatlık oranı % 20
morpit obezite boy 1.70 kilo 155 vucut kitle indeksi 56.8 sakatlık oranı % 30 VERİLDİ
KARDİYOLOJİ hipertansiyon ve hiportrofi % 20
korener arter hastalıgı ef % 55sakatlık oran% 30 verildi
ORTEPEDİ sol ayak küçük parmak şeker hastalıgına baglı amputosyon %2 verildi
arkadasın merak ettigi obezite nedeniyle geçiçi rapor verilirmi verilirse süresi ne kadar olur

Obezte nedeniyle oran verildiğinde rapor Sürekli ibareli mi oluyor yoksa 1-2 yıl süre kısıtlamalı mı oluyor?

hastane sürekli verdi ankara merkez saglık kurulundan cevap bekliyoruz

kardeşim sadece obezite yoktur sizde troidlerinizede baktırın( endokrin uzmanı bakıyor )çünki kilo alımında troidlerin az çalışması rol oynar ordanda rapor oranına eklerler :)

4 kilo daha alman gerekir %20 alman için 118 kilo ile 38.97 çıkıyor

mrblar benim kız arkadaşım boy 170 cm kilo 114 kg bu oranla 2 ci sınıf obeze giriyor sağlık raporu alabilirmiyiz kilo almasına sebeb insülin direnci var sürekli ilaç kullanıyor ama ona rağmen kilosu artıyor

diyabetten oran alırsınız ayrıca vücut kitle indeksine görede oran verilir endokrinede gidin tahminim 40 oranını yakalayabilirsiniz cemal1453

hasan kayı

Merhaba ben de dün aldım raporumu şeker %20 obezite %20 tansiyon %10 polinoropati %15 femur boyun kırığı % 12 verdiler toplam oran % 77 ama Bazalt formülü ile % 57 oldu raporuMDA obezite olmasi süreli mi olacak sorusu vardı kafamda ama sürekli rapor verdiler devlet hastanesinden rapor hastalıkları suregen (kronik) ve ortapedi yazıyor

THS geçmiş olsun bişey sorucam. obezite %20 aldınya bende giricem endokronolojiyemi girdin ne dedin? obezite için rapormu almak istiyorum diyorsun? tartıyorlarmı orda ? başka ne işlemler yapıyorlar?

matpcy teşekkür ederim obezite ile ilgili bir şey demedim doktorları gezerken dahiliye doktoru yan tarafta diyet bölümünde boy ve kilo mu ölçülü p yazdirmami söyledi boy 172 kilo 123 götürdüm geri kağıdı o da hesapladi ve 40.9 çıktı kurula girdiğimde de o yazana bakarak % 20 verdiler başka bir şey yapmadım

yani tartıya çıktın sadece boy kilo baktılar hepsi o kadarmı hangi hastane burası ben Haydarpaşa numuneye gitcem. herke bişye diyo. kimi gitcen kan tahlilleri yaptırcan obezite ile ilgili kolesterol bakıcaklar falan filan dedi de ondan sordum. son olarak tartıya pantolanla falan çıkıyorsun dimi ben hastanede hiç ölçtürmedim de

matpcy antalya egitim ve araştırma devlet hastanesiden aldım sadece boy ve kilo Ölçümü yaptılar anahtar tlf kenara koydum ayakkabı çıkardım sadece çıkan sonuca göre vücut kitle endeksi hesapladi o kadar ne bir tahlil hiç bir şey yapmadılar

Son düzenleme:
çok sağol verdiğin bilgiler için. bende nisan ortası giricem inşallah benden de tahlil v.s istemezler. geçmiş olsun

matpcy rica ederim sizede geçmiş olsun insallah en kisa zamanda alırsınız raporunuzu nasip olursa 300 gün sonra emekli olacagim

Son düzenleme:
yaşım 43 ( tip 2 şeker hastasıyım) yüksek tansiyonum var. karaciğer yağlanması var. belde ve boyunda ufak fıtık çıktı. ameliyat aşamasında kasık fıtığım var.

boyum 1.88 kilom 138 hesapladım. Şişman (Obez) - II. Sınıf
Vücut Kitle Endeksim= 39 çıkıyor. bu durumda heyete baş vursam. yüzde 40 oranı bulabilrmiyim ? teşekkürler..

Son düzenleme:
Vucut kitle endeksiniz 40 olması gerek ama şeker den 20 tansiyondan da 10 verirler fıtık ne verirler bilmiyorum

Endokronin gitmedim dahiliye gittim de biy ve kilo ölçümü yaptılar 40.9 cıktı vücut kitle endeksim rapora da % 20 yazdılar obez diye

İZMR

Merhaba
Sizin hesaba göre benim boyum 1.78 kilo 118. 78+40= 118 yani benim kitle endeksimin 40 olması lazım ama internetteki programların tamamında 37.2 çıkıyor?

Benimde vucut kitle endeksim 35.5 çıkıyor 2gun sonra heyete girecem acaba rapor alabilirmiyim fazla kilo için?

Obeziteyeden ben aldım surekli 20 bilgi olsun

Bunlar varsa alirsin

Oturan boğa abim bana sürekli verdiler obeziteden

Benim boyum 1.48 kilom 68 obeziteden kaç puan alırıö

mcakmak

Vücut kitle endeksi heasaplama yazın İnternete, rakam 40 ve üzerinde ise oran almanız mümkündür. Ve yüzde20 ile başlar.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çölyak hastasıyım cushing sendromum var bide vücut kitle endeksim 31 kaç puan verirler

Çölyak oranı hakkında bilgim yok. Obeziteden puan alamazsınız. Obezsiniz ama morbit değil

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben obeziteden % 20 oran aldım tansiyon falan vardı 47 oranla sonuçlandı fakat obeziteden dolayı 2 YIL SÜRELİ rapor verildi

Üst Alt