Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obezite için verilecek engel oranı nedir?

butters

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar arkadaşlar bir sorum olacak. Otv muafiyetinden faydalanmak için annemi heyete sokacağım.
Annemin çeşitli hastalıklardan daha onceden 88 oranında raporu vardı. Obezitenin saglik kurulunda hastalık olduğunu ve puan alındığını bilmediğimiz için önceki raporda işlenmemişti. Annem onceki raporunda dahiliye bölümünden tip 2 diyabet ve hipertansiyon hastaliklari olduğu için 28 oran almıştı. Dahiliye doktor muayenesinde annemın obezite hastası olduğunu ve bunuda eklemeleri gerektigini ilettim fakat doktor obeziteden puan verilmediği soyledi ve annemi tartmadi. Sadece sözlü olarak boy ve kilo aldı. Annemin endeksi 42. Annem yarın heyete cikacak ve bizim 90 oranına ulaşmamiz için bu puanı almamız lazım heyette ne yapabilirim. Heyetin bu puanı vermeme hakkı var mı? Desteklerinizi bekliyorum. Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim.

Obezite'den puan geleceğini sanmıyorum..umarım mevcut raporunuz'da düşme olmaz.

Türkiye'nin %40 obez.

@butters,

Nedeni ne öğrenebilir miyim teşekkür ediyorum ilginize.

Yalnış hatırlamıyorsam Türkiye'nin %40,4 dü obez..

Heyet toplantıların'da zaman zaman bulundum..genelde verilmiyor,%20 puan verilebilir..ilk mesajımda sadece kendi düşüncemi yazdım.

@butters,

@OğuzHan112,
Cevaplarin icin teşekkür ederim. İnşallah bizi mağdur etmezler ennemin endeksi 42 verilmiyorsa kimseye verilmemesi gerektiğini düşünüyorum aksi durumda hakkımıza girilmiş olur. İnisiyatif alınabilecek bir durum olmamisi lazim rakamlar nettir kanun kuralda bellidir. Ülkemizin seker hastası oranida çok yüksek olmali ama onda istisnasız herkese puan verilmekte. Ayrımı neye göre yapıyorlar acaba bilginiz var mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Doktora bağlı..vermeyince vermiyor. vatandaş uğraşsın dursun kimin umrunda.

Hastaya göre 20-30 puan verilmesi gerekiyor.. umarım 20 puan verilir/Geçmiş olsun.

@butters,

@butters,
Beden kitle indeksi 40 in üzerinde ise yüzde 20 veriliyor ben aldım, yaş 60 mi 65 üstümü ne onada 10 ekleniyor Dahiliye yada endokrin hangisi varsa kurulda ona kiloyu belirtin boy kilo olcturup hesaplatsi, boy ve kiloduna göre alıp alamayacağınız sizde hesaplayabilirsiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Sevgitt,

Teşekkürler kardeşim doktor verilmiyor vb cümleler soyledi oysaki endeksi tutuyor 42 v.k.i kurulda dile getircem. Sen hangi şehirdesin istanbul ise heyete girdiğin hastane neresiydi?

@Sevgitt,

Sultanbeyli devlet hastanesi 3 kez süreli rapor aldım 3 undede obeziteden oran aldım, hala verilmiyor diye ısrar ederse. Ek2 özür oranlarının yazdığı cetveli indir ilgili bölümün resmini çek göster beden kitle indeksi 40 üzeri 20 50 üzeri çıkarsa sanırım 30 yazıyordu, yaşını bilmiyorum annenizin net hatırlamıyorum ama 60 yada 65 di geçincede yaşlılıktan 10 ekliyorlar oda aklınızda olsun

Üst Alt