Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obezite, şeker, defresif bozukluk ve ansiyete hastasıyım. Nasıl rapor alabilirim?

sivri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa obezite şeker ve deresif bozukluk ve panik atak hastasıyım rapor almak istiyorum
17 yıl sigortalılık sürem mevcut 5557 günüm var

nasıl rapor alabilirim

Şuan hala çalışma hayatın daysanız iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak maliyeye müracaat edeceksiniz maliye sizi hastaneye sevk edecek ve raporunuzu alacaksınız hem vergi ind.hakkından faydalanacaksınız hemde erken emekli olacaksınız...
Ayrıca bireysel olarak ta müracaat edip sağlık kurulu raporu alabilirsiniz...

il dışından rapor alabilirmiyim

ikamet ettiğim ilin dışında rapor alabilirmiyim tedavi gördüğüm hastane rapor vermeye yrtkili değil ihtisas hastanesi ordan alacağım epikıriz rapor aşamasında lazım olurmu

Sakatlık oranı cetveli'ne göre işgücü kaybına neden olan oranlar tek tek bulunur ve tüm oranlar Balthazar formülüne göre toplanır. Böylece toplam oran bulunur:

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

Obezite:
G-Obezite
a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): %20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar): %30
Şeker:
1- Diabetes mellitus
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: %20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: %30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40
ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR
(Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.)

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_1.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_2.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_3.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_4.png

İl dışından alınan raporlar geçerli olur mu?

il dışı ndan yetkili devlet hastanesinden rapor alabilirmiyim ferdi müracatla aldığım rapor gecerli olurmu

sayın oturan boğa kardeşim yaklaşık 6aydır sitemizi ziyaret ediyordum ciddi manada sizve arkadaşlarınız tarafından bilgilendim.
internette gezerken tevafuk sitenizle tanıştım 6 aydır ciddi manada istifade ettim

benim durumum askere obez olduğum için gitmedim daha sonrada şeker hastası olduğumuda öğrendim
bunlarla hiç alakası olmadan eren köy ruh sinir hastanesinde depresif bozukluk ve panik atak tedavisi görüyor idim hala görüyorum

raporu calıştığım işyerinin özelleşme durumu söz konusu emekli olmak için istiyorum
16 yıl calışmışlığım 5575 günüm var erenköy hastanesi tam teşekküllü olmadığı için rapor veremiyor pisikyatriden alacağım epikıriz rapor alacağım hastanede n ekadar işime yarar

saygılar sunarım

Emeklilik söz konusu olduğunda kurum (defterdarlık) sevki ile hastaneden rapor almanız zorunlu maalesef.

Emeklilik için defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Ne zaman emekli olabileceğiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-olmadan-erken-emekli-olurlar-ali-tezel.html

Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde sigortalılık süreniz ve priminiz de tamamsa, erken Yaşlılık emnekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız...

sayın bülent bey vergi dairesi ikametime yakın hastaneyemi kendi istediği hastaneyemi gönderiyor

yüzde 40almak vergi indirimi için yetiyor diye biliyorum

Defterdarlıktakilerin insiyatifinde bu. Yaşadığınız yere yakın bir hastaneye sevk etmeleri konusunda ısrarcı olun...

Evet, %40 ve üzeri oran işinizi görür

Epikriz raporu hakkında

sayın oturan boğa ben deprasyon ve panik atak tedevisini erenköy hastanesinde görüyorum ordan alacağım epikıriz defderdarlığın göndereceği hastanede ne kadar etkin olur

Ben yeni rapor almış biri olarak yardımcı olmaya çalışayım...

elinizde ne kadar tahlil klinik bulgu ve rapor varsa yanınızda bulundurunuz (şöyleki ben 1 yıl önce ameliyat oldum ve tüm rapor ve filmleri beyan ettim çok faydası oldu)
gittiğiniz hastane tam teşekküllü devlet hastanesi bağlı bulunduğunuz vergi dairesinin hastalık servisinde bir liste var ve genellikle seçimi size bırakıyorlar oradan havale alıp müdüre onaylatınız
gittiğiniz hastanenin heyet günlerini önceden öğrenin bu genellikle salı perşembe olur sonra iş size kalmış derdinizi anlatacaksınız doktorlar ek olarak tahlil ve rapor isteyebilirler mümkün olduğu kadar .
Aldığınız raporu Ankara gelir idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna yollayacaklar netice 2-3 ay içerisinde size yazılı olarak gelecektir

kolay gelsin geçmiş olsun.Moderatorlere saygılar

kolestrol

sayın oturan boğa yeni cetvelde kollestrolle alakalı dahaönce 0 verdikleri diyet ve ilacla reüle şmdi 10 vermişler
benim şekerim tip2
obezitem ciddi obezite vki 42 erenköy ha stanesinde tedavi görüyorum depresif bozukluk ve pank atak

benim öğrenmek istediğim şeker ve obezite değerlerinde doktorlar cetvelemi bağlı kalıyor yoksa yüzdeler açıkça belli olmasına rağmen keyfi karar verebiliyorlar mı

bir de şeker ilac raporumda kollestol hastası oluğum yazılı doktor yeni yüzdeden haberdarmıdır

saygılar sunarım

rapor durumu

sevk edildiğim devlet hastanesinde obezite 167 117 şeker 2 tansiyon göz anksiyate yazıldı ama obeziteden oran verilmedi oysa cetvelde 20oran veriliyor diğerlerinin baltazara göre 50oran verilerek 2yıl sonrasına konntrol verildi ayın oturan boğa öğrenmek istediğim iki şey var kontrol sürei yeni rapor demekmi yoksafarklı bir şeymi ikincisi çalıtığım için emeklilik şmdi düşünmüyorum vergi indiriminden faydalana bilirmiyim

Kontrol muayenesi evet, yeni rapor demek pratik açıdan. Aynı süreç işleyecek zira..

Vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz. Ama büyük olasılıkla o hakkı da 2 yıllık verirler ve iki yıl sonra kontrol muayenesi öngörürler.

Üst Alt