Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obezite, şeker ve nefes darlığı ile engelli raporu alabilir miyim?

emrecanbenek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

konu başlıkları olarak ileteyim sorularımı hem sizler içinde rahat cevaplamak kolay olur.

1-
22 yaşındayım 184 cm boy 155 kg bir yapıya sahibim yapmış olduğum araştırmalarda morbit obezite olarak çıkıyor yani %30 engel oranı olduğu söyleniyor.
2-
şuan da şeker oranım zaman zaman yükselip düştüğü ve önlem amaçlı şeker ilacı kullanıyorum dr yazmıştı rapor a buda etki eder mi?
3-
birkaç yıl önce psikiyatri dr u geçirdiğim bir olaydan dolayı bana kırmızı reçete ile ilaç yazmıştı bir kaç kez reçete ile aldım sonra devam etmedim bununda raporda etkisi olurmu
4-
zaman zaman nefes darlığı çekiyorum muhtemelen kilo ile ilgili olduğunu düşünüyorum ancak burun kemiğimin eğri olduğunu ve ameliyat ile düzeltilmesi gerektiğini söylemişti dr sizce buda bir faktör müdür? önerilerinizi ve uyarılarınızı bekliyorum tşkler :)

yaşına göre kilon çok fazla hatta aşırı...şekerini ilaç ile değil de yemene dikkat ederek düşürmeye çalış tabii gerekirse doktor kontrolünde kilo vererek..özellikle psikiyatr ilaçlarını kafana göre bırakma bence daha da kötü olursun...bunların genelinde de hastalıkların doktorların belirleyeceği oranlarda ileri derece de ise bence rapor da alabilirsin...geçmiş olsun..

konumuz ile alakalı olarak daha önce emsal örnek var mı acaba merak ettiğim konu bu,

emrecanbenek Morpid obezite % 30

şeker için:
A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip IIDiabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

psikiyatride tedavi ile düzelemeyen veya kısmen düzelen bir tanı konması gerekir. Düzelen bir rahatsızlığınız varsa oran verilmez.

Burun kemiği eğriliğinden oran verilmez. Ancak nefes darlığı akciğerle ilgili ise o zaman verilir.

Üst Alt