Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif komplüsif bozukluk rahatıslığıma rağmen askerlik yapar raporu verildi!?

Darth Maul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Halen üniversite okuduğum için askerlik tecilim bulunmaktaydı fakat bedelli askerliğin denk gelmesi ile birlikte durum değişti. 11 senedir kimi zaman dozu artarak kimi zaman da azalarak Cipralex kullanmaktayım. Bu ilacın haricinde de ilave ilaçlar da oldu. Biraz evvel bahsettiğim gibi bedelli çıkınca bu sorunumdan dolayı benim için zor olacağını bildiğim askerlik görevini bir nevi yapmış olacaktım, fakat bilmediğim birşey vardı ki 21 gün şartı. Daha önceden konuyla alakam olmadığından mıdır tam olarak bende bilmiyorum temel eğitim şartını ilk defa duymuştum. O gün Meclis TV de yapılan itirazları vs büyük bir heyecan ve umut içerisinde bekledim fakat vazgeçilmedi temel eğitimden. O günden itibaren psikolojik olarak kaygılarım, takıntılarım tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Son bir ayda endoskopi çekilecek duruma kadar tedirginliklerim endişelerim beni getirdi. (onu da yaptıramadım gerginlikten) Ne zaman bu konuları unutsam midem de rahatlıyor bende. Geçtiğimiz hafta şubeye giderek tecilimi bozdurdum yoklama yaptırmak istediğim. Aile hekimi psikiyatriye sevk etti. 11 yıldır gitmekte olduğum doktorumdan yazı alarak gittim. Hastanedeki doktor suratını ekşiterek bunun yetersiz olduğunu söyledi. 566 soruluk MMPI testi haricinde iki test daha yapıldı. Yarın gelin dediler. Gittiğimde doktor herkesin kaygısı endişesi var yaparsın dedi takmayan bir üslupla.

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne baktığım da Madde 16-B uygun olarak gözükmekte. B) 1. Tekrarlayıcı nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve
strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
AÇIKLAMA: Tedavi ile kontrol altına alınmış ve tedavi uyumu iyi olan ancak işlevsellik
düzeyi etkilenmiş olgular.

Bu salı (16 Ekim) rapor sonucu çıkacak buna istinaden askerlik şubesine gidip itiraz edebiliyormuşum fakat sonrasında neler olacak herhangi bir fikrim yok aydınlatırsanız sevinirim.

bazı doktorlar öyle pis işte Allah iyilerle karşılaştırsın.

hangi hastane hangi doktor bu?

başka bir hastaneye yolluyorlar,orada eğer elverişsiz çıkarsa tekrar üçüncü hastaneye yolluyorlar.ama ilk gidiite muafiyet verilmiyor.psikiyatride 3 defa ertelemeye giriyosun.

edocan34 Haseki Hastanesi
terry28 bugün raporla gittim itiraz için. Yarın İstanbul İl Sağlık müdürlüğüne gideceğim kağıdı alıp şubeye götüreceğim koşuşturma beni bekliyor. İlk hastaneye gittiğimde sadece doktorumun (özel) bana yazdığı rapor vardı o ilk hastanede kaldı tekrar mı almam gerekir bilgim yok sormadım da.

hasekide ki hangi doktor?bende oradan muaf oldum.sen peki muayeneye giderken elinde ilaç geçmişin ve ilaç raporun yokmuydu?sadece yazıylamı gittin?

terry28 Ahmet Kibaroğlu. Sadece yazıyla gittim özel muayenehane olduğu için sigorta veremediğinden ilaç raporum yoktu.

dostum o lanet bir doktor.herkes şikayetçi ondan piskopat o.sen şimdi eczaneden ilaç geçmişini alarak git ikinci muayeneye.

doktor sana ilaç yazmıyomuydu veya sen bütün ilaçlarını paraylamı aldın?

anladığım kadarıyla sen hastanede değil özel klinikte muayene oldun

Evet özel klinik tanıdık psikolog önermişti bizde yıllardır oraya gidiyoruz o sıkıntı işte biraz. terry28

Evet itiraz ettim Pazartesi il sağlıktan belgeyi askerlik şubesine götürüp oradan da sonra hastaneye gideceğim terry28

yüksek ihtimalle erteleme alıcalsın.erteleme aldıktan sonra bütün doktor ve ilaç kayıtlarını sakla

Bakırköy Sadi Konuk hastanesine gittim. Orada ki doktor Haseki Hastanesinde ki (sözde) doktora göre gayet iyi yaklaştı. Doktorumdan götürmüş olduğum yazının askerlik için az detaylı olduğunu bunun içinde tedavi ve süreçle ilgili 4 veya 5 farklı türde bilgiye daha ihtiyacı olduğunu belirten bir yazı istedi. Bu yazıyı Pazartesi alıp kısmetse Salı sabahı doktora götüreceğim. Ayrıntıları süreç boyunca yazmaya devam edeceğim.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde ki kurul raporu bir yıl erteleme olarak verildi. Ben Haseki Hastanesi kararına itiraz ettiğim için 'hakem' hastanesi olarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmaniye Polikliniğine sevk ettiler yakında orada ki koşuşturmam başlayacak.

Darth Maul Valla Allah sabır versin. Epey başın ağrıyacağa benziyor. Gidip yapsan daha iyi. İşe de giremezsin, evlenemezsin de. Zor yani hacım herkesin psikolojik rahatsızlığı var artık Türkiye'de. Depresyon, Okb, Anksiyete vs. yüzde 90 kim gitse bu teşhisi alır, o yüzden askerlik muafiyetinde bunları önemsemiyorlar. Şizofreni falan tarzı ağır hastalıklara muaf verirler. Sen boşuna kovalıyorsun. Hakkında hayırlısı kardeş.

Evlilik ile alakasını anlayamadım. Bedelli yasasından yararlanıyorum ki onu yapabilecek nitelikte hissetmiyorum kendimi.

Darth Maul

Askerlik yapmayanlara pek iyi gözle bakılmaz Türk toplumunda. Kız vermeyebilirler manasında söyledim. Ben de yapmadım yanlış anlama. Maalesef bu bir realite. Zaten iş de vermiyorlar.

Bedelli 15 bin verilmez aga ya. 21 gün gidicen zaten, gitmişken tam yap para verme. Dertleri takma fazla kafana herkesin pşikolocik sorunları var. Zaten muaf kolay kolay vermezler. Neyse hayırlısı hacım.

arkadaşım ne kızla nede işle alakası var çürük alsın arkadaş bedelli yapan nasıl yapıyor onlar daha kötü

çürük alırsın arkadaşım uyum bozukluguna veriyorlar okb de agır bir hastalık

KAPATTI!

Güzel kardeşim sen Almanya'da veya İngiltere'de, yani insana değer verilen sosyal bir devlette mi yaşıyorsun? Türkiye burası Türkiye... Okb, depresyon, anksiyete vs. bunlar ağır rahatsızlık olarak geçmez. Hele hele TSK'nın kapısından kafanın ucunu soktuğun anda ağır ölümcül hasta veya çok ağır engelli olmadıkça herkesin gözünde, özellikle de komutanların gözünde normalsindir. Hele hele askerlik muayenesi yapan doktorların ve heyetin gözünde tamamen sağlıklısındır... Benim çevremde kimlere elverişlidir denilip gönderildi biliyor musun sen?

Bir laf vardır. Kanunlar fakirlerin takılıp kaldığı, zenginlerin ise atlayıp geçtiği engellerdir... Türkiye'de bir makamda amcan, dayın, baban olsun, hiçbir hastalığın olmasa bile yalandan bir böbrek rahatsızlığı raporu ayarlayıp askerden muaf alabilirsin. Bürokratların, milletvekillerinin, iş adamlarının çocukları ve yeğenleri bu örneklerle dolu...

Gözü görmeyen adama "Askerde bi komutan dayağı ye de gözlerin açılır" diyen ........ ları var bu ülkede. Psikolojik rahatsızlığı olup ilaç kullananlara "Herkesin sorunları var herkes hasta" diyen ruhsuz alçaklar var.

Arkadaş boşa kovalıyor. okb'ye rapor falan vermezler. 1 sene erteleme almak kadar saçma bişey yok. İşe de giremez, 1 sene karpuz gibi yatar evde artık. Onun yerine git yap gel babalar gibi.

Bu arada sen kız istemeye gittiğinde ilk soracakları soru işinden evvel "Askerliği nerde yaptın" olacak bunu unutma. Bak dikkat et "askerlik yaptın mı" değil soru, "NERDE YAPTIN"

bilmem anlatabildim mi kardeş?

Bura Türkiye. 20 lira için annesinin gırtlağını kesenlerin olduğu kanunsuz bir teksas burası. Askerinden ne bekliyorsun ki, doktorundan ne bekliyorsun?

NOT: Ben önceki mesajlarda ironi yaptım. Esasen maksadım arkadaşa bir şeyler anlatmaya çalışmaktı ama uyanamadı mevzuya... Yoksa onunla dalga geçmek niyetinde değilim. Aynı yolun yolcusuyuz. Ben ülkenin haliyle dalga geçiyorum sadece...

Herkese merhaba tekrardan. Uzun süre yazmadım kusura bakmayın. Hakem heyeti ertesi yıla bırakma kararı verdi. Bu benim için iyi bir haber olsa da okb hala tüm olumsuz etkileriyle davam ediyor.

Sevgili gnctrk sana ve yorumlarına saygım sonsuz. Benim görüş ve düşüncem bana askerliğe göre kız verecek, iş verecek vs insanlarla işim olmaz. Artık askerlik kıstas olmamalı. Her şey artık bilek gücü değil teknoloji. Askere ihtiyaç var mı tabi ki var. Nasıl uyurken üstünü örtmen gerekir yoksa yazın bile sabaha karşı üşüme gelir bu da öyle. Ama yatarken ne yaparsın yırtık yamalı yorgan değilde sağlam birşey üzerine çekersin ki üşümeyesin. Demem o ki eğer 11 senedir benim gibi inişli çıkışlı kronik bir rahatsızlığı olan askerlik yapabilmesi mantıklı gelmiyor bana. Gittiğim doktorlara göre de. Özetle yapabilecek sağlam insanlar askerlik için daha iyi. Yoksa başında ki komutan uğraşıcak sen uğraşıcaksın. Bir kişinin hatası yaptığı herkesi etkiler. Akıcı bir düzen için bir sıkıntısı olmayanların bir arada olması gerekir. İlla engelim var yapmak istiyorum diyene saygım sonsuz. Onlara da daha makum şartlarda bir uygulama yapılmalı memur gibi bir düzen kurulabilir.

Sormak istediğim 3 erteleme alınca muafiyet verilme konusu. İtiraz sonrası gittiğim hastane erteleme verdi hakem de öyle 2 erteleme almış mı sayılıyorum yoksa son karar sadece geçerli olduğu için 1 mi? terry28

Üst Alt