Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif Kompulsif Bozukluğu ile emeklilik şartları nedir?

Konular
19
Reaksiyonlar
131
1: Okb den rapor olan birisi ( ilaçlar fayda etmiyor ) malulen emekli olabilir mi ?
2: Fayda etmeyen ilaçları içmek zorunda Mıdır?
3: Emekli olduktan sonra sgk tekrar kontrol isterse nolur ?
4: ilaç fayda etmeyen bir hasta diyelim ölene kadar bu ilaçları içmek zorunda mıdır ? Resmiyette gözükmesi için
5: İlaç içmeyen yada düzenli kullanamayan hastalara iğne vurulması gibi bi durum var Mıdır(okb için)
teşekkürler .

İlaçlar banada fayda vermiyor fakat içiyorum yıllardır, fayda kısmı göreceli bırakınca sapitmaktan iyidir diyorum hep

Doktor misal diyor ki %60 ilaçla işlevselliği düzelmeyen ? Bu düzelmeyenlrr ne oluyor ? İlaç içmeye devam mı ediyorlar , yoksa hastaya mı kalmış oluyor ?

Düzelme olmuyorsa bile en azından "kontrol" altında tutalım mantığı var, bende isyan ediyor kabullenemiyorum fakat işler böyle yürüyor maalesef. Hastaneye yatış haricî kimseye zorla ilaç icirilmez ama hasta olduğuna inanıyorsan ilaçları bırakmayı unut

2 kere yattık hastanede bi faydası yok .2006 da ilk teşhis . Adamlar veriyor ha bire al iç .5 sene ye yakın ara verdim ilaca . 2019 da tekrar başlayım dedim . Doktor bi ilaç yazdı içindeki kağıdı okudum şizofrenlere felan veriyorlarmış . İçinde öyle yazıyordu . Yan etkilerini okudum ilaç içmekten korkar oldum . Bütün ilaçlara bakışım değişti .

Artı_Noksan

1- "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen" ibareli değerlendirme olmalı ki maluliyet cetveli'ne göre malulen emeklilik mümkün olsun.

2- Tedaviyi reddetmek emekliliği zora sokar.

3- Belli olmaz, ama muhtemelen kontrole çağırır.

4- Evet, kandaki değerler bu bilgiyi doktora verir.

5- Doktorun değerlendirmesidir...

Bülent abi işlevselliği düzelmeyen diyor kontrole cagrilmaz normalde ama tabi belli olmaz il ilçe şans artık doğru mu 👍

samedo99

Psikiyatrik değerlendirmelerde 1 kontrol oluyor çoğu zaman. Ama sonra süresiz olarak onanıyor. Şans! :)

OturanBoğa

Dogrudur abi şimdi kendim için diyorum vergi indirmim süresiz 2008 öncesi SGK var günü gelenince direkt vergi indimiyle emekli olacağım değil mi :))

OturanBoğa bilgi amaçlı soruyorum. 2020 de okb den alınan kısmen düzelen raporum var. Yönetmelik yine değişmiş . Bizim bu 40 oranı olan süresiz rapor yeni yönetmeliğe göre bir işe yaramıyor m? Vergi indirimi vs için başvurmadım . Öylece duruyor. Bu yeni yönetmelik biraz çetrefilli gibi.

Artı_Noksan

OKB bütün mesleki kariyerimi, hayatımı mahvetti ve mahvetmeye devam ediyor. Tabii ki Bipolar Bozukluk ve Kişilik Bozuklukları da eksik olmasınlar hep yanımdalar. Ama psikiyatri OKB'yi ve de OKKB'yi hafife alıyor, mesela benim almayı düşündüğüm engelli raporunda diğer psikiyatrik rahatsızlıklarımın yanında OKB'ye ve OKKB'ye en az yüzde 70 vermeleri lazım ki rapor doğru ve dürüst olsun ama verirler mi çok zor çünkü OKB ve OKKB için başka prosedürler de var. Zamanla bunlar değişir ümit ederim.

Ben de erken veya malulen emekli olursam bipolar bozuklukla beraber OKB ve diğer anksiyete bozuklukları ile OKKB ile diğer kişilik bozukluklarından yüzde oranlar ve dereceler alarak emekli olmak isterim.

Çünkü doğru ve dürüst rapor bu olur..

@Artı_Noksan

Çalışma yılınız ve prim gününüz yeterli olunca Malulen emeklilik başvurusu ile sevk edilen hastanede hastalığınız ile ilgili
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen bir tanı almalısınız. Verilen bu raporu SGK Sağlık Kurulu inceler ve hastalığınızın
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına sebep olduğu kanaatine varılırsa ancak o şekilde maluliyet onaylanır.

Okb den %60 oran alanlardan emekli olan duymadım. Red verildiğini işittik. 100 de 40 olupta yıllardır çalışamayan insanlar var. Başkalarına muhtaç bir şekilde yaşıyor. %60 alan birisini emekli etmemeleri çok garip.

Üst Alt