Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif Kompulsif Bozukluk adını yeni öğrendiğim. Bu hastalıkla ne yapacağım?

inca

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Çocukluğumdan beri bu hastalık vardır fakat ben yeni ismini öğrendim. Şimdiye kadar hep yanlış teşhis ve dolayısıyla yanlış tedavi olmuşum. Yapmadığım şeyleri yapmış gibi hissediyorum.devamlı ocağı kontrol ediyorum,kapıyı kilitledim mi,devamlı kapıların koltukların arkasını kontrol ediyorum,günde belki yüz defa anahtarımı ve cep telefonumu yokluyorum.balkona çıktığımda aşağı atlamaktan korkuyorum,bebeğime ve aileme zarar vermekten korkuyorum ve onlara zarar verdiğimi zannediyorum.önceleri sabah namazlarını bile kaçırmazken namaz kılarken aklıma Allah'a küfretmek geldiği için 3 yıldır namazı terk ettim.12 yıl sigara içmedim son bir yıldır tekrar başladım.çok ilerledi bu hastalık artık sanki başımın içinde binlerce karınca beynimi kemiriyor gibi acı çekiyorum. Son bir yıldır artık tahammül edemez oldum. 2 yıldır efeksor kullanmayı bıraktım. Bu hastalıkla alakalı bir ilaçmıdır bilmiyorum. Neyapacağımı şaşırdım.

inca Obsesif kompulsif bozukluk (okb)psikiyatri de en inatçı hastalık olarak bilinir,ve tedaviye direnclidir.

Okb'de dışarıdan tedavi ile kontrol altına alınması oldukça zordur,onun için hekimler hastane yatışı onerip yakın takip etmek ister.

Okb de bitmek bilmeyen obsesyonlar hastayı hayata küstürür onun için doğru ilacı bulmak oldukça önemlidir...

Okb'ye genelde anksiyete bozukluk eşlik eder,okb de en etkili ilaç Anafranil SR 75,ve Paxil dir yanında kısa süreli xanax Da tedaviye eklenebilir.

Unutulmamalı ki hekim önermediği takdirde hiç bir ilacı kullanmayınız.
Psikiyatride tedavi başlanması için hastayı hekim mutlaka görmelidir,okb iyi bir tedavi ile düzelebilen bir hastalıktır.

Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
İlaç değiştirmeli miyim ?

merhaba.35 yaşındayım. 2003ten beri depresyon ve okb takıntı hastasıyım. kronikleşti her iki hastalığım da. şeker hastalığım da çıktı. ilaçlardan tam fayda göremedim. anafranil abizol ve dideral kullanıyorum. doktorumun yap dediklerini tam yerine getirdiğimi söyleyemem ama doktorumdan ilacı değiştirmesini talep edeceğim. ara sıra işgöremezlik raporu verse dee doktor işimi yapabiliyorum şükür. ilaç değiştirme isteğim yerinde bir istek mi emin değilim. sizden yardım istiyorum bu konuda.

ayDÜNYAvazo kardeşim prozac bırakıp yerine anafranil almayı düşünüyorum bildiğim kadarı ile sizde de okb var bende saç yolma tırnak etleri ile oynama sürekli başın aynı yerini kaşımak gibi şeyler var sizce başlayayım mı?
Psikologlar okb belirtisi dedi.

Powerofthink214

OKB bendede var saç yolma şeklinde var bende. Bendeki çok ağır sayılmaz bana göre.

Rexapin 20+10mg
Paxera 40mg
Dideral

[FONT=sans-serif]Antidepresan yüzünden Okb Bipolara dönüşür mü ?

Doktor hastalığımın ilk başlarda okb olduğunu sonradan bipolar teşhisi konduğunu öğrendiğinde antidepresanlar yüzünden olmuş olabilir dedi . Olabilir mi gerçekten böyle birşey kullandığımız antidepresanlar hastalığımızı daha ileri derecede bir hastalığa dönüştürebilir mi öyleyse o zaman ilaçların faydasından çok zararı var bize bipolarda şizofreniye evrilmesin sonra zamanla ne yapsak bilemedim .[/FONT]

sokrates

Daha önce OKB olduğunu "bugün" hangi doktor ispatlayabilir "HİÇBİRİSİ BENCEDE"

Hiçbirisi ispatlayamaz.

Bu hastalıklar elle tutulan gözle görülen hastalıklar olmadığı için ne cevap yazsak boşuna.

ayDÜNYAvazo yani aslında hep bipolarda olabilirim öyle mi ? Olabilir ama okb tarzı takıntılarım var .

sokrates
Bencede bunun çok manası yok gibi.
Tartışsak sabaha kadar sürer ama hiçbir anlamı yok.
(GEÇMİŞE SÜNGERDE ÇEKEMEYİZ AMA)

Ahmet T
Titizlik temizlik simetri gibi diyelim biz.

@ayDÜNYAvazo tartışılacak birşey yok doktorun dediği gibi antidepresanlar okb olan hastalığımı bipolara dönüştürebilir mi merak ettiğim buydu bilen varsa cevaplasın o kadar .

Antipsikotiklerin yan etkisi okb ya daha yeni makale okudum daha yeni öğrendim.
Sokrates bence dönüşür çünkü ben ilkokul 4-5.ci sınıfta okbydim sürekli elimle bir haraketi yapardım sonra arkadaşlar bana hep bipo musun dedi lise zamanında şimdi düşündüğün hastalıktayım. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ben lise zamanında sadece selectra kullandım o da beni mani yaptı b12 arada bir kullandım beni şizoya dönüştüren ses duyduran tek bir ilaç var doktor diyor ben sallamıyorm en yüksek doz modiwake o da.
Modiwake benim psikozumu daha da ilerletti diyebilirim.
Lisede bipoydum ama modi sayesinde şizo oldum.
Azılı Düşmanım bile kullanmasın.

Ben de 200luk lustral spesial, modiwake,invega duxet, 5 mg abizol alıyorum,lustralin faydasını göremediğimi s söyledim doktora,okb de en etkili ilacın lustral olduğunu söyledi,sen farketmesen de faydasını goruyorsundur dedi, sanki az da olsa lustralin faydasını gördüm,ilk 19 yaşında kullandim,üç yıldır da düzenli olarak alıyorum, sanırım ömür boyu kullanacağım bu ilaçları

fatmakaya_ kac yıldır ilac kullanıyor sun.2 yılı geçtiyse
tanamen düzelmediyse sıkıntıların muhtemelen sürekli kullanırsın.

Lustral i iki yıldır,diğerlerini on yıldır kullanıyorum

fatmakaya_ tedaviye başlandığında 2 yıl için de tamamen sıkıntıların geçmezse ömür boyu kullanman gerekir ilaçları.yanlız ilaçların dozunu ayarlayalım bir doktur tedavinin gidişatına göre yüksek

Efexor ilacı kullanmaya başladım bende. Sizde herhangi bir yan etki veya olumlu bir etki yarattı mı?

Üst Alt