Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) olan kim var?

ŞAHİN35;

merhaba

bende saydıgın rahatsızlıklardan vardı (tam gecip gecmedigini biLmiyorum şuanda ilaç tedavisi görüyorum)

şuan itibari iLe okb panik atak gitti anksiyete kaldı

zaten panik atakLa beraber geliyor okb anksiyete w.s rahatsızlıklar bir cogu gidiyor ama sanırım anksiyete bir müddet daha bizimle beraber yaşıyor

yada anksiyete tam gecmiyor

gerci anksiyete okb ve panik atağa bana göre sinek ısırıgı gibi geliyor ama gecse tabiki iyi oLur;) Gecmiş olsun arkadasım. her türLü paylaşıma açıgım

bende 3 aydır anksiyete bozukluğu tedavisi görüyorum. Ruh gibi dolaşıyorum sanki. Konuşmak istemiyorum kimseyi görmek istemiyorum karanlık bir odada sürekli uyumak istiyorum. Paxil 20 mg kullanıyorum. iyiye mi gidiyorum kötüye mi anlamıyorum

Bende okb den % 30 rapor aldım takintili bi insanım kendimi çok dinliuorum elimde değil paxil banada yazdı dr ama bıraktım yan etki yapıyor bana surekli esnetiyor

Bende de OKB,panik atak,psikotik bozukluk ve panik atak rahatsızlıkları var.Oran %62.2014 ekpss ile memur oldum. Çalışmak hastalığıma iyi geliyor

psikotik bozukluk bendede var sosyal fobi panik atakta var

Bende de okb var. Lanet bir hastalık. Sabahları uyanınca çok vuruyor. Takıntı evham delirtcek beni. Vesvese var sürekli. Çin mi var içimde bilemedim.

Bende okb hastasiyim tedavim devam ediyor ama gececegine inancim kalmadi surekli olumsuz dusunmekten sacma dusuncelerden kurtulamiyorum sacma sapan olduklarini bilebildigim halde

emr-osm
ben gata dan okb ( obsesif komplusif bozukluk - tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ) ve majör depresyon tanılarıyla çürüğe ayrıldım..2 ay hastanede yattım

@gencural
ben tılsım yazdırdım kendime..biri eve,biri çantamda,birinide sirkeli suda bekletip denize attım.
vesevese ve paranoya var bende çok fazla..paranoyaklıktan gebereceğim.

Obsesif Kompulsif Bozukluk Nedir?

Obsesif Kompulsif bozukluk yani takıntı hastalığı anksiyete türü bir hastalıktır. Kişiyi tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapseder. Sürekli bir tedirginlik, kuşku, şüphe ve huzursuzluk halinin söz konusu olduğu bir hastalıktır.

Kompulsif (Zorlantı) Nedir?
Zorlantının bilimsel adı kompülsiyondur. Takıntılı olan kişiler, sıkıntılarını yok etmek için bazı uygun olmayan ve kendilerini engelleyemedikleri, kendilerinin de saçma buldukları hareketler yaparlar. Sürekli yapılan, kalıplaşmış, hiçbir amacı ve sonucu olmayan, kişiye keyif veya başka olumlu bir his vermeyen davranışların bütünüdür.

Obsesif Düşüncelerden Bazıları
Obsesif kişiler sağlıklı insanlardan farklı olarak sürekli bir tedirginlik ve huzursuzluk halindedirler. İşte bu kişilerin huzursuz hissetmesine yol açan bazı düşünceler;

• Sevdiklerimin, ailemin başına kötü bir şey gelirse?
  • Sevdiğim kişilere zarar verir miyim?
  • Dua esnasında istemsiz olarak Allah a küfrediyorum.
  • Yolda ya da dışarıda temas ettiğim kişilerden mikrop kapar mıyım?
  • Arabayı duvara çarpmak içimden geçiyor.
  • Ocağı kapatmayı da ütüyü fişten çekmeyi de unutmuş olabilirim.

En Sık Görülen Obsesyon Çeşitleri Nelerdir?

Obsesif kompulsif bozuklukların çok fazla türü bulunmaktadır. Yani birisi bende obsesyon sorunu var dediğinde bunu tek bir özellikle sınırlandırmamalısınız. Her kişide farklı belirtilerle kendini gösteren obsesif kompulsif bozuklukların en bilinenleri şu şekildedir;

• Temizlik takıntıları: Böyle kişilerde temizlik takıntısı vardır. Belli bir alanın temizliği ya da kişisel temizlikleri konusunda sorunları vardır.
  • Şüphe takıntıları: Böyle kişiler, karşılarındaki kişilerden sürekli şüphe duyma halindedir. Güven problemi yaşarlar.
  • Düzen takıntıları: Düzen takıntısı olan kişiler, yaşadıkları ortamda her daim düzen isterler. Yamuk duran, asimetrik görünen, yerinde durmayan objeler kişilerde gerginliğe neden olur.
  • Saldırganlık takıntıları: Kişiler sürekli olarak bir gerginlik, sert cevaplar verme, fiziksel olarak saldırma eğilimindedir.
  • Dini takıntılar: Din konusunda takıntılı kişiler, aksi düşüncelere karşı aşırı tepki verirler. Günlük hayatlarını aşırı kısıtlı ve sorunlu geçirirler.
  • Sayma takıntıları: Kişiler sürekli olarak saymak isterler. Ve bu sayma eğilimlerine müdahale edildiğinde anında saldırganlaşırlar.

Bende de geçmişi geçmişin kötü anılarını sevmediğim insanların konuşma söz ve suratlarını takma hastalığı var hastalık diyorum çünkü o derece takıyorum sevmediğim insanları çalışırken sabah kalkınca hatta herzaman diyebilirim başıma ağrılar giriyor sinir oluyorum bu da mı okb acaba ne benimkisi zihnimden atamıyorum o insanları hep pişmanlık içinde keşkelerle yaşıyorum keşke hiç muattap olmasaydım keşke o insan bana şöyle söylediğinde böyle cevap verseydim aradan kaç sene geçmiş hala ve sürekli gece yatmalarım dışında takıyorum dayanılmaz bir durum benimkisi nedir bu .

okb bende de var, okb li olupta ehliyet alan birisi var mı?

okb ile bipolar var, 20 senedir yenemedim bu hastalığı, okb inatçı bir hastalık...

Dostlar obsesif& kompülsif bozuluğu olanlar burda toplanalım

Obsesif&kompülsif bozukluğu hastalar yoklama alıyoruz
Kimler yok kimler var ? Varlara sorular soracağım .

bende geçmişi unutamama var yoğun şekilde,bir kişinin benle alay etme anı bana gülme anı neden ona şu şekilde cevap veremedimki düşüncesi vs..hep beni zorlayan düşünceler...bana söylenen yapılan hiçbir şeyi unutmuyorum bu çok yakınım abim babam olsa bile!!?

Bak kardeşim ilaçla olmuyor bu şeytanın hilesidir ben 10 yıl boyunca bu Hastalıkla mücadele ettim gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadıBu yolun tek çaresi ilimdir İslam ilmini öğrenirsen biter bunlar

Tabii tabii mutlaka biter ilim öğren cahil kalma .:p

Bendede vardı tedavi olmadım sonra atak geçirdim psikoz ve anksiyete teşhisi konuldu.

Ankisiyate teşhisi koyulan arkadaşlara...
ölüm takıntısı olan var mı aranızda veya kabus görmeler de olabiliyor mu?

İntihar düşünme oluyor kabus nadiren görüyorum .

Ölüm düşüncesi bende de oluyor arada bir bir şeye çok üzülünce ya da işler ters gitmeye başladığı zaman uyusam da hiç uyanmasam bitse her şey diye düşünüyorum uyuyorum sabah kalkıp işe gidiyorum :)

bu hastalıkbendede 2006 dan berı var yıllarca önce sakladım gıtmedım tedavı olmadım kafayı yedım bır sürü sorun açıldı başıma sonra tedavıye geçtım yıllarca bır sürü ilaçlarla tedavı sonuç ömür boyu ilaç kulanıyorum bu yenıden hortlamasın dıye yüzde 30 u 40 ı kaldı bende en az gıtmıyor benı bıtırdı böyle devam edıyorum çok zor bır hastalık bana göre herkese geçmiş olsun.

Üst Alt