Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif kompulsif hastalığıma yüzde kaç oranda rapor verirler?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
mrb sayın oturan boga abi obsesif kompulsif hastalıgım 2001 ankara numune hastanesınde tedavı gordum ama buzamana ilacla tedavı goremedım ve doktorlar 7 aydır tedavı ettıklerı halde heyete sokmuyorlar cunku kafandan atacakmısım ilacla faydası yok ne yapmalıyım.saten dedım %40 raporum var heyet kurulu hastalıgın ilerlemiş sosyal il mudurlugune itiraz vercen bende doktorla konustum ilac verdı ve kafandan atacandiyorlar.

bırde romatızma hastalıgı ortaya cıktı ilacla tedavi ediyorlar. ekrem agrısı buna kac oranda rapor verırler bırde cok soru soruyorum ben calısıyorum sabahları agrıyor malulen emekli olabılırmıyım? bana yardımcı olun.

Ömer, ablam sen çalışmaya başlamadan önce bu hastalıklara sahipmişsin. Şurada yazmışsın hikayeni:http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/109434-40-raporla-ise-basladim-simdi-malulen-emeklilik-icin-basvurmak-istiyorum.html

D
aha önceden hastalığın olduğu için seni malulen emekli etmez SGK. İşe başladıktan sonra çölyak ve romatizma hastalıkların olmuş ama bu da sonucu etkilemez.

Dava olayından bahsetmişler sana ama bu şartlarda davayı kaybedersin.
...
Özür oranları için ilgili yöneticiler sana cevap verecektir.

Obsesif Kompulsif için raporunuza oran ekletirseniz, raporunuz 1 yıl süreli olur. 1 yıl sonunda yeniden rapor almanız gerekir.

Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu için alınabilecek oranlar;

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Bacıbey;

Peki bu süreli kontrol durumu bu hastalıkta her kontrolde aynı oran alınırsa kaç yıl kontrolden sonra sürekli hale gelir.

kalem anladım o hastalıklar evelden vardı 14.05.2013 te doktora cıktım ve dediler romatizma için test yaptılar sonucu romatizma ekrem agrısı cıktı ve ilac kullanmaya basladım saten işe gideli agrılar sıklastıydı ozaman dan buzamana hıc agrım yoktu: bunun yanında raporum yukselmesı veya dedıgım gıbı olması için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz. romatizma ekrem agrısı önceden yoktu.

Önceki raporunda yükseltme yapamazsın. Hastalıklarının arttığını söyleyerek Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvuracaksın, yeni rapor alacaksın.
Sadece romatizma arttıysa raporunda fazla değişiklik olmaz diye düşünüyorum ama pek bu konulara bakmıorum ben. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar sana.
yalnız uyarayım alacagın özürlü sağlık kurulu raporunun maluliyet işlemlerinde hükmü yoktur. sadece bir fikir verir, hepsi bu.

ben 2005 yılında %50 numune hastane verdı 2022 maas ıcın sonra kabul etmedı ve tıp a yonleendırdı tıp bana %40 verdı ozaman kompolsıf bozuklugu ekletmedım ve işe gırdım romatızma oldugunu söledıler benım amacım sadece rapor aslı ıcın heyete gırmek bazı kurumlarda olsun aslı nı ıstıyor ve bu rapor vergıden muhaf abla şimdi benım yapmam gereken sgk ilmudurlukten itiraz edip hastaneden rapor ıcın heyete gırmem gereklı ve gereklı dosyalarla basvurmalımıyım malulluk unutacam ama gınede bellı olmaz. ben sgk a vardıyımda hastalıgım arttı dedım ve söledım dedıklerı itiraz edıp %60 rapor alırsan malul emekli olursun dedıler. ayrıntı bazı cölyak hastaları kacyılında cıktıgı belli olmuyormus dogustanda sonradanda. teşekkürler bilgilerinden dolayı

ablacım sen olayları birbirine karıştırıyorsun. Soru cevap şeklinde gidelim senle biz.
Sen bir rapor aldın ve bu rapora itiraz edersen ve yuzde altmış alırsan malulen emekli olursun sana demişler.
Sen onlara ne dedin ki? Hangi raporu aldıydın? Vergi indirimi için aldığın raporu mu? Vergi indirimi için aldığın rapora itiraz ederen ve bu rapor yuzde altmış olursa malulen emekli mi olursun dediler sana?

benım dedım %40 raporum var colyak hastalıgı ve hıponadızım ve hopodızyım lh hormon eksıklıgı vergıden muhafım dedım bana dedıler `
1800gun 10yıl yap dedıler benım ozaman 500gundu sımdı 1000 oldu askerlıkten gıtmedım

Bu rapora itiraz etmeni mi istediler senden? Kim söyledi sana bunları? Ayrıca bu bahsettiğin raporu hangi tarihte aldın?

benilk 2005te işte calısmaz ken P rapor numuneden ilk işe 2007 de gırdım ve tıp hastneden 2008de heyete cıktım %40 rapor verdıler

yani sana itiraz et dedikleri raporu 2008 de aldın. vergi indiriminden yararlanmaak için aldın bu raporu tabi.
Sana kim dedi bu rapora itiraz et ve yuzde 60 alırsan malulen emekli olursun diye?
SGK'ya mı sordun? Kime sordun?

ve bana sgk vergı ındıırmı al demedı cunku işe gırdıgımde aslı olmadıgından ben vergı ıcın noterden yaptırıp gonderdım sonrada sgk a vardım ve malul en emeklı olmak ıcın sartları yerıne getır dedı 10yıl ` 1800 gun

kalem sence malulen olurmuyum yoksa oradakı memur gırgır mı gectı?

Ablacım SGK boyle bir cevap vermez sana. Sanırım sen başka bir kuruma sordun.
Senin o vergi indiirmi için aldığın rapora itiraz etmene gerek yok.

Maluliyet işlemlerin için ise SGK'dan maluliyetinin tespit edilmesini isteyeceksin. Seni SGK sevk edecek hastaneye. kendin gitmeyeceksin. Sevk edildiğin hastanedeki rapor da SGK'ya gönderilecek.
Burada arkadaşların verdiği oranlar maluliyet için değil özürlü sağlık kurulu raporu için geçerli oranlardır.

İstersen alo 170'i ara benim şu dediklerimi onlara aynen soyle:

"2008'de vergi indiirmi için sağlık kurulu raporu aldım. Bu raporum SGK tarafından yuzde kırk olarak onaylandı. Bana bu raporuma itiraz edersem ve yüzde 60 alırsam malulen emekli olacağımı soylediler.
işe giriş tarihim 2007. prim günüm ise 1000. Doğru mu bu?"
....
SGK ya yanlış anlamıştır dediklerini ya sen anlatamadın. SGK sana o rapora itiraz et demez. dediyse yanlış yönlendirmişler seni.
İstersen SGK'nın telefonu olan ALO 170'i ara ve tırnak içinde yazdıklarımı onlara soyle ve sor.

anladım ben hastaneden malul ıcın heyete gırecem ve rapor alıp o hastnede sgk a malul tespıtı yapacak ölemı? ben ararım 170i sorarım eger malulen olursun derlerse bakarız burada konudan sana haberdar ederım allah razı olsun kalem

Sen kendi başına hastaneye gitmeyeceksin.
SGK'ya başvuracaksın. "maluliyetimin tespitini istiyorum" diyeceksin. "Malul olup olmadığımın tespit edilmesi için rapor almak istiyorum" diyeceksin.
Malulen emekli olmak istiyorum demeyeceksin, sakın ha!
SGK da seni hastaneye malul olup olmadığının tespiti için hastaneye sevk edecek.
İstersen ALO 170'e de arayıp sorabilirsin.

ben ılk once vergı ındıırm ııcın alındı rapor haberın olsun ankara onayladı . sgk varıp malul tespıtı ıcın rapor almak ıstıyorum dıyecem. ve onlar bana yazılı teblıg gınderıp hastenden heyete gırecem degılmı?

Ablacım ben seni anladım. 2008'de vergi indirimi için rapor aldın. BU raporu da sgk yuzde kırk olarak onayladı. Burası tamam.
O raporun aslı sende yok diye mi rapor almak istiyorsun ablam sen?
Yoksa sadece malulen emekli olmak için mi rapor alacaksın?

1) eğer engelli haklarını kullanmak için rapor almak istiyorsan, elinde raporunun aslı yoksa yani,
bu durumda hastaneye gidip özürlü sağlık kurulu raporu almak istediğini söyleyeceksin. Bu raporunu hakların için kullanabileceksin.
Şurayı incele:http://www.engelliler.biz/forum/diger/73285-ozurlulerin-yararlanabilecegi-haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

2
) Malulen emekli olmak istiyorsun ama maluliyetinin de tespit edilmesini istiyorsan sgk'ya gideceksin ve "malul olup olmadığımın tespit edilmesini istiyorum" diyeceksin rapor almak istediğini soyleyeceksin. SGK seni hastaneye sevkedecek. Raporun Ankara SGK'ya gönderilecek. SGK da malul olup olmadıgına karar verecek.

3) Şimdi emeklilik formunda yazdığın yere işe başlamadan önce rahatsızlıklarının oldugunu ve malul olmak istediğini soyle ve oradan yazmaya devam et.
arkadaşlar orada sana yardımcı olsun. Yani şuraya yaz maluliyetle ilgili sorularını:http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/109434-40-raporla-ise-basladim-simdi-malulen-emeklilik-icin-basvurmak-istiyorum.html

4
) Maluliyetinin tespiti için rapor almak yerine bence engelli sağlık kurulu raporu al. hiç olmazsa bu raporu her işin kullanabilirsin. Eğer elinde raporun yoksa.

5)maluliyet işlemlerini tam ögrenmeden hiçbir işleme başlama. dediğim yerde sorularını yaz, sor, öyle işlem yap. bilmeden boşuna kendini yorma ablası.
sevgiler.

ben 1 yıldır okb kontrol bozukluk tedavi oluyorum tanı için bana yazı verilmiyor?

mrb benim hastalığım arttı ve malulen emekli olmam için 2007 de ankara numune hastanede benım okb tedavi olma için beni pisiklojiye gönderdi ve 2013.07 ayında tedavı görüyorum ama piskoloji okb ye uzmana gönderdi ilaç kullandm faydası olmadı bana terapi ders yaptırıyor işyerınde zor anlar yasıyorum doktor vermedi pisikolojıden alcan dedı gıttım oda vermıyor. lütfen ne yapmalıyım. Oturan bey

Üst Alt