Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif Kompulsif Takıntlar ve görme kaybından rapor alabilir miyim?

jesterrace

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.28 yaşındayım.Yaklaşık 10-12 senedir okb hastasıyım.Bu süre zarfında birçok ilaç kullandım.Takıntılarım bir nebze de olsa azaldı ama hala normal bir insan gibi yaşayamıyorum.Dışarda en fazla 2 saat kalabiliyorum.Boğuluyorum,tükeniyorum sanki.Yıllarca kullandığım ilaçların da pek faydası olmadı.Çalışmam,para kazanmam lazım.İşletme bölümü mezunuyum.Okula da pek gitmiyordum.Ayrıca devletten geri ödemeli bursa almak gibi bir aptallık ettim ve çalışamadığımdan dolayı borcumu da ödeyemiyorum.Zaten zar zor uyku uyuyorum üzerine bir de bu borç gelince her gün ızdırap haline geldi.İşin kötüsü elimden de bişey gelmiyor.

Ayrıca gözlerimin derecesi de yaklaşık 17-18 her ikisi astigmat ve miyop toplamı.Belimde ve boynumda fıtık var.
Geçen konuştuğum bir arkadaşım engelli raporuna başvurmamı tavsiye etti.Kpss girdim 72 puan aldım.Belki engelli raporu alı,atanabilirsen ufak da olsa bir şans çalışabilirim.
Sizce bütün bu yazdıklarımla beraber engelli raporu için başvurmalı mıyım ?Çünkü engel çıkmazsa vücudumda yüklü bir miktar ödemek zorunda kalacağım ve hiç gelirim yok.Özellikle göz kısmını çok merak ediyorum miyop ve astigmat için engel alabiir miyim diye.Çünkü askere alınmamıştım gözlerim yüzünden.

Şimdiden teşekkürler.

Hemen başvur bir hastaneye alamazsan bir şey kaybetmezsin ama alırsan işin olur paran olur hastalıkla mücadele etmen kolaylaşır.Bir iki günde bütün doktorları dolaşıyorsun o kadar.Hastalığın sana verdiği zarara göre oran değişir o yüzden burda sana kimse kesin olarak alırsın ya da alamazsın diyemez.Hiç ertelemeden başvur Allah hakkında hayırlısını verir inşallah.

Üst Alt