Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif kompulsif ve öğretmenlik..?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba sevgili arkadaşlarım

2011 yılından beri OKB ve anksiyete ile mücadele ediyorum çeşitli dönemlerde tedavi oldum kimi zaman tedaviyi yarıda bıraktım bu sene askerliğe gittim çürük verirler almazlar diye umut ediyordum ama korkulan başıma geldi OHAL döneminden dolayı ve askeri hastanelerin kapatılmasından dolayı ilgilenmediler başlarından saldılar ben de eski askeri hastane şu anda da yeni devlet hastanesi olan hastanede tedaviye başladım lustral nörofren falan filan biliyorsunuz o ilaçları anlatmama gerek Yok...
KPSS'ye hazırlanacağım hazırlanamıyorum arkadaşlar bir iş yapacağım yapamıyorum hayatımı felç etti resmen bıktım artık...
askerde iyice azıttı kirli tuvaletler, herkesin su içtiği damacanadaki su, herkesin yemek yediği tabildot kaşık çatal falan iyice berbat oldu kontrol edemiyorum kendimi merdiven sayıyorum basamak sayıyorum işim gücüm bunlar olmuş

amacım ekpss'ye girmek rapor almak ama öncelikle okb'me engelli raporu verirler mi öğretmen olarak atanabilir miyim
ne yapmamız gerekir bana yardımcı oluyor olur musunuz arkadaşlar zamanında Türkiye derecesi yaprak üniversiteye girdim ve şu an durum bundan ibaret ...

başvursam baştan tedavi mi ederler Yoksa geçmiş tedavilere bakıp da mı karar verirler yardımcı olursanız mutlu olurum dostlarım esenlikle selametle ....!

kardes son zamanlarda pisikiyatriler oran vermi yatırma yonune gidiyo falan filan bana oyle yaptılar bi kaç kişi yede aynısı olmuş .seni üzmem ama oran vermiyorlar

Eee yatırıyorlar sonra hocam sonuç ne oluyor ?? Ömür boyu yatıracaklar mı olmuyor işte ne yapacaklar hakkım ama

Öncelikle bir Dr. araştırması yapınız,hasta ile gerçekten ilgilenen Dr.'lar var devlette dahi inanın ki.
Dr.'a gidin semptomlarınızı dile getiriniz , önceki kullandığınız ilaçları ve kaç yıldır bu rahatsızlıkları yaşadığınızı tedavide ilerleme katedilemediğini dile getiriniz.
OKB çok zor bir durum karşı konulamaz tekrarlayan düşünceler,vesveseler v.s. insanı deli eder bende bir dönem yaşamıştım,geçmiş olsun.
Raporu %40 alabilirsiniz;ama hastaneye yatınız uygunsa ilaç değişikliği yapar Dr. ve gözlem altına alır sizi ve her gün sorar nasıl olduğunuzu sizden elde ettiği veriler ve gözlemleri doğrultusunda teşhisi koyar,belki bipolarda olabilir rahatsızlığınız hiç belli olmaz bana her psikiatriye gidişimde Dr.lar antidepresan yazıp gönderiyordu 2009'dan beri en sonunda 2015'te acillik (112) oldum ve teşhis olarak Bipolar konuldu...

Edebiyatöğretmeni
Yatış sonrası direk rapor istemeyiniz. 4-5-6 ay sonra ilaçları kullanıp düzenli kontrollerinize gitmiş bir hasta olarak sosyal durumunuzu ve şu anki haliniz ile EKPSS'den başka bir seçenek olmadığını dile getirirseniz teşhislerde uygun çıkarsa ki çıkar %40 verirler diye düşünüyorum. Yatış sonrası direk rapor isteme durumu sıkıntılı olabilir...

22 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum; 2005 yılında 10 yıllık hastayken zar zor %45 raporu alabildim; tedavi olduğum hastaneye (BRSHH) bu engelli raporunu söylemedim, başka bir hastaneden aldım... BRSHH daki doktorlar özürlü kadrosundan işe girdiğimi söylediğimde bazıları şaşırdılar, hatta hayıflandılar; sanki maaşımı onlar verecekmiş gibi... BRSHH'dan da rapor almak istedim hiçbir doktor ilgilenmedi; hastalık Paranoid Şizofreni; askerlik de yaptım; engelli raporumu da zorla aldım; şu an kamuda çalışıyorum; daha EKPSS yokken girdim kamuya; daha işin ilk günü iki kişi özürlü belgeleriyle kurumdaki müdür yardımcısının karşısına geçtik; diğer kişi bayandı; müdür yardımcısı ilk olarak benim belgeyi aldı ve uzun uzun inceledi; sanki sahte olacakmış gibi... :( Yani demek istediğim psikiyatrik hastalıklar elle tutulmaz gözle görülmez olduğu için her türlü zorlukla karşılaşabiliriz; size tavsiyem psikiyatrik hastalıklarda Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesiyle muhatap olunuz... Açıkçası şu anki durumunu bilmiyorum ama eskiden polikliniklerde bile işin ehli, uzman ve halden anlayan doktorlar vardı.... BRSHH de ise polikliniklerde hep asistanlar var; bunların uzmanları nerede ne iş yapar hala anlamış değilim!!!!

2011 yılından beri kullanmadığım ilaç Yok bunların hepsi e-devlette SGK sitesinde eczane kayıtlarında kayıtlı yine aynı ilaçları verecekler ve eski askeri hastanede OKB hastası olduğum ve tedaviye başladığım yönünde baş hekim onaylı tek hekim ve başhekim raporu var kendimi en iyi hissettiğim an bir yl kolejde çalıştığım yıldı çoğu şeyi unutmuştum iyi geliyordu şimdi tekrar böyle bir şey istiyorum ekpss ile öğretmenlik parasında değilim maddi durumum çok iyi hocam iyileşmek istiyorum sadece ve bazı zorluklarla karşılacapımı biliyorum belki inanmayacaklar belki nahoş bakacaklar ama ne yapayım zaten yapamazsam istifa ederim verecekleri 3 bine muhtaç değilim öğretmenlik yaparken kendimi mutlu hissediyorum sadece bunun yanında distimik bozukluk gibi bir tanı da koydu doktor direk başvursam yeni tedavi ve bununla birlikte rapor verirler mi hemen şimdiden teşekkürler

Edebiyatöğretmeni

Bildiğim kadarıyla ve bizzat şahit olduğum kadarıyla Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden öğretmenlik yapabilir raporu almanız lazım. Ben buna 2004 yılında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde heyet için sıra beklerken memur hastanın birine heyet sonucu kağıtlarını verirken duydum; "Öğretmenlik yapabilirsiniz ancak sürekli kontrollere gelmelisiniz." dediler. Ayrıca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil servisine bir ilkokul öğretmeni getirdiler; erkekti ve öyle bir krizdeydi ki hasta bakıcılar zor zaptediyordu, hastabakıcının birine kafa attı hatta; yani demek istediğim bunlar bile öğretmenlik yapıyorsa; siz de gönüllü olarak bu işe talibim diyorsanız haydi haydi yaparsınız. Ben Meb de memurum; lisenin birinde psikiyatrik engelli bir öğretmen de biliyorum; yürüyüşü, oturuşu, davranışları oldukça tuhaf ama buna rağmen öğretmenlik yapıyor... Buna rağmen diyorum çünkü öğretmenlik çok özel bir meslek; çocuklara örnek olmanız gerekiyor nihayetinde... Hadi bunu bırakın memurluk hazırlık eğitimlerinde bir ilkokul öğretmeni vardı; görme engelliydi; ancak bence zihinsel problemleri de vardı; ben sınavı kopyasız yardımsız bitirdim; sonra bizim müdür beni bu adamın yanına soruları okumam ve yardımcı olamam için verdi; baktım soruları yapamıyor 50 bile alamayacak görevli öğretmene söyledim; görevli öğretmen bunun yerine soruları cevapladı... Sonra ben o sınavdan 80 küsür aldım o şahıs ise 100 aldı!!!

OKB kadar lanet bir rahatsızlık yok, fiziksel engelliyim %42 raporum var ( OKB Hariç ) fakat OKB hastasıyım yani aklınıza ne geliyorsa takıyorum her türlü takıntım var yeter ki takılacak bir şey olsun.. Mesela bazıları temizlik takıntısı var sadece bende öyle değil bende temizlik takıntısı da var, çizgilere basmama takıntısı da var, günde 3 kere aynı kişiye günaydın deme takıntısı da var her türlü aklınıza gelebilecek ve ben devlet memuruyum ... Bir yazı yazıyorum bir iş yapıyorum ve o işi en az 20 kere kontrol ediyorum oh oldu diyorum ve sonradan 21. bakıyorum sonra 22. bakıyorum sonra 23. neyse eve giderken bu işi düşünüyorum evden gelirken bu işi düşünüyorum taa ki amirim olmuş diyene kadar ben bu rahatsızlığım için tedavi de gördüm görüyorum da doktoruma dedim ki bunu raporuma işleteyim mi yani ne bileyim belki resmiyette bu hastalığım bilinirse belki yardımcı olurlar tarzı bir şey söyledim '' bana bu hastalıktan oran vermiyorlar '' dedi .. Yani anlatacağım oran vermiyorlar ki benim 6 ay yatmışlığım var hastane de

OKB Panik atak öğretmenlik rapor ve Ekpss

İyi günler sevgili dostlarım size hikayemden bahsedeyim ve bana yardımcı olursanız sevinirim...92 doğumluyum 2010 senesinde üniversite sınavında derece yaparak Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birine öğretmen adayı olarak girdim iki yıldır bitirmeme rağmen KPSS'ye çalışamadığını için atanamıyorum..2013 yılında geçirdiğim travma sonrası OKB ve panik atak anksiyete bozukluğu tanısı ile çeşitli dönemlerde tedaviye başladım çeşitli dönemlerde bıraktım ilaçları aldım almadım gibi durumlar oldu yakın zamanda askerliğe gittim çürük verirler diye ancak OHAL ve askeri hastanelerin kapanmasından dolayı ilgilenmediler o kirli tuvaletler o herkesin yediği tablidotlar kaşıklar çatallar bardaklar damacanlar herkesin kullandığı banyo vs...bitmek bilmeyen temizlik bitmek bilmeyen yerlerde sürünme sonrası OKB iyice azıttı yakın zamanda tekrar devlet hastanesine gittim başvurdum tedaviye başladık prozac içe atarax ile daha önce çeşitli dönemlerde lustral,nörofren,Paxera efexor arpi gibi ilaçları son dört yılda kullandım eski askeri hastane yeni devlet hastanesine giderken tek hekim raporu ve başhekim onaylı okb oanik atak tanısı var
Elimde sgk da yıllarca kullandığım ilaç listesi var %40 rapor alırsam acaba verirler mi bu iki hastalıktan ve ekpss de öğretmen olabilir miyim çünkü rakiplerimle eşit yarışmıyorum bir bakıyorum merdiven sayıyorum bir bakıyorum fayans sayıyorum kelime heceliyorum ve sürekli hastalık kapma temizlik titizlik nizam düzen hastalığım var bunun yanında panik atak var ne düşünüyorsunuz ne öneriyorsunuz yaşamım felç şu an resmen yapmak istediğim bir çok şeyi yapamıyorum dostlarım ne ders çalışmak ne evden çıkmak 4-5 yıldır uğraşıyorum ama sonuç yok ne tedaviden ne ilaçtan falan filan yardımcı olursanız sevinirim

Daha önce de yazdım çoğu arkadaş yardımcı oldular Allah razı olsun ama sağlıklı bir bilgi alamadım şimdiden teşekkürler Allah hepinizden razı olsun

Hocam ben de kafadan bitirilmesi gerektiğine inanıyorum ama olmuyor benim sorularım ekpss rapor alabilir miyim teşekkürler

Sevgili dostlar merhaba size hikayemden çokça bahsettim kurula girdim %42 verdiler sonunda çok şükür öğretmen olmak istiyorum şimdi ne yapmalıyım ekpssyi mi bekleyeyim sadece aldığım raporu herhangi bir yerde onaylatmaya gerek var mı ÖSYM MEB gibi teşekkürler

OKB hipokondriasiz ve rapor

Selam dostlar çoğu kişi hikayemi biliyor ben yine yazayım size yaklaşık 6 yıldır OKB,panik atak ve hipokondriyasiz ile mücadele ediyorum gitmediğim doktor almadığım ilaç kalmadı (lustral, nörofren, efexor, paxera, prozac, atarak, arpi) vb.ilaçları yıllarca kullandım
her gittiğim doktor bana irade meselesi olduğu ve betinde bitirilmesi gerektiği idi ilaç ve tedavi sadece %50 yardımcı olur dediler 2012 yılından beri ilk tanı konulduğu andan itibaren çekmediğim eziyet sıkıntı kalmadı
dostlarım en son yakın zamanda askere gittim çürük verirler diye askeri hastanelerin kapanması ve ohal döneminden dolayı hastane açıkçası çekindi çürük vermeye ve ben 5 ay 18 gün vatani vazifemi yaptım maalesef üzülerek söylüyorum çok kötü bir süreçti hastalıklarım azdı tavan yaptı !!!
En son ilaç yazdırmaya gittiğim eski askeri hastane doktoru çalış iş güç bulmaya çalış çünkü ancak böyle vakit harcayarak kendine gelirsin bana ekpss'den bahsetti falan fistan 2009 yılında Türkiye derecesi yaparak en iyi üniversitelerden birine edebiyat öğretmenliği bölümüne girdim sonuç 4 yıldır bitmesine rağmen normal kpssye çalışamıyorum rahatsızlıklardan dolayı
en son yakın zamanda heyete girdim dostlar %47 verildi

şimdi bana yol gösterin raporu aldım ne yapmalıyım
ÖSYM bürosuna mı onaylatayım MEB e mi gideyim ne yapalım söylerseniz iyi olur

şimdiden herkese teşekkürler Allah razı olsun

OKB öğretmenlik yapmaya engel midir?

Merabalar. Ben 5 yildir okb tedavisi goruyorum.bu rahatsizlik ve sol gozumdeki keratit (tedavisi yok sadece %16 görüyorum )icin engelli raporu alip ekpss den faydalanmak istiyorum ama rapor aldigimda ve atandigimda meb bunu sorun eder mi?yani okb ogretmenlik yapmaya engel olarak tanimlanir mi?Zaten atandigimda meb saglik kurulu onayli belge isteyecektir o zamanda rahatsizliklarim ve tedavi surecim bilinecektir diye dusunuyorum.Madem hersey belli yinede engelli raporunu psikiyatriden almaktan ve okb hastalari ogretmenlik gorevi yapamaz dye bir durumla karsilasmaktan korkuyorum.(okb yuzde kac engel verir.)
Bu rahatsizlik cok zor bir durum Allah cumlemize sifa versin.lutfen bu konuda bilgisi olan hocalarim yardimci olur musunuz? Cok tskr ederim sagolun.

Okb si olan hocalarim ekpssden ogretmen olarak atanabildiniz mi? Yani bu hastalik ogretmenlik yapmaya engelli mi böyle olumsuz sonuc almaktan korktugumdam rapor almaktanda korkuyorum.öğretmenliği engelleyici bir durum soz konusu olur mu? Yuzde kac veriyorlar okb. Bilgilerinize ihtiyacim var cok sagolun tskr ederm.

Perii
Eski yönetmeliğe göre ifade edelim.Okb%30 Ancak okb tanısı ile bir kaç kez hastane yatışınız varsa tedavi ile düzelmeyen %70.
Sizin tablo ağır değil sanırım.%30(kısmen bağımlı)
Ayrıca eğer rapor %desi %70 (tam bağımlı)çıkarsa öğretmenlik yapmanıza engel olur..
Okb den engelli raporu alabileceğinizi düşünmüyorum./Geçmiş olsun...

Hocam hastaneye hic yatisim olmadi ama surekli acillik oldum.Halada tedavim devam ediyor. Yani hocam okb %70 gecmedigi sürece sikinti olmaz mi ogretmenligim icin.sikintim sadece okb degil birde sol gozumde tedavisi olmayan keratitim var sadece %16 goruyorum.sagda ise astigmat ve keratokonus suphesi var.Bu rahatsizliklarin toplami olarak % 40 alabilir miyim.

Üst Alt