Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesiyon ve sosyal fobi sebebiyle rapor alabilir miyim?

erdala

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Ben 23 yıllık öğretmenim.10 yıldan fazladır obsesiyon ve sosyal fobi rahatsızlığı var.Bu rahatsızlkla ilgili bir çok ilaç kullandım.Hatta hastaneye yattım.Elektroşok tedavisine varıncaya kadar tedavi gördüm.Geçmedi.Halen ilaç kullanyorum.Birkaç haftaya tekrar hastaneye yatacam.Sorularım şunlar:
1-Engelli raporu alabilir miyim?
2-Alabilirsem yüzde kaç olur tahmini olarak?
3-Nasıl alabilirim?
Bir de 12 aylık izin verilir hastalığı nedeniyle .İyileşemezse 6 ay daha izin verilir gibi bir ibare var sanırım.Bu raporu alabilirsem bu izinleri kullanmadan emekli olabilir miyim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Evladım doktorun tanısı bu Allah allah;)

bir yıl süreli veriyorlar 6 ay ile bir yıl gözetim altına alır gideceğiniz hastane ondan sonra yüzde 30 gibi bir oran verebilir tabi bu doktorların gözlemlerine bağlı

bunu da en fazla bir yıllığına verir
bir yıl sonra düzeldi deyip yüzde 0 'a çekebilir

şizofreni psikoz felan olsaydı düzelme ihtimali yok bu hastalıkların o yüzden genelde sürekli verirler süreli verseler dahi dediğim gibi tedavisi olmadığı için ikinci gittiğiniz zaman sürekliye çevrilir

obsesif vs bunlara bağlı hastalıklar için doktorlar artık eskisi gibi hemen rapor oranı vermiyorlar
eskiden olsa çok basit veriliyordu
yeni yönetmeliğe göre artık pskiyatri hastalıklarına (şizofreni psikoz buna benzer hastalıklar hariç) tedavi ile takip edilip mümkün mertebe oran verilmeyecek

geçmiş olsun hocam

Açıklamanız için teşekkür ederim.

Kendine güvenirsen o fobi gider eskiden bendede vardı az var tek gezince sıkılıyorum

İlaçlardan pek fayda görmezsin

ilginiz için teşekkür ederim .söylediklerinizin hepsi doğru katılıyorum.saygılar

Üst Alt