Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesyon, anksiyete hastasıyım. Malulen emekli olmalı mıyım?

gokhan34

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
3
merhaba.obsesyon,anksiyete hastasıyım.sabahları çıldırıyorum.sonra geçiyor.takıntılarım var.doktorum malülen emeklilik tavsiyesinde bulundu.sizce emekli olmalı mıyım ? malulen emekli maaşı en düşük ne kadar?
-şu an çalışamıyorum
-prim gün sayım 3 yıl

merhaba ben yeni üyeyim bu arada

Merhaba Gökhan,

Eğer çalışmak sağılğın açısından çok zorlayıcı bir etki yapıyorsa, emekli olduğunda bugünün ve geleceğin için daha güzel bir yaşam kurgulayabileceksen, elbette emekli olmayı düşünmelisin.
Malulen emeklilikte maalesef emekli maaşları düşüktür. 470 TL alan da var 2000 TL alan da. Maaşi için en belirleyici şey sigorta primlerinin hangi düzeyde yatırıldığıdır...

Malulen emekli olabilmek için en az 10 yıl sigortalılık süresi ve en az 1800 gün prim olması gerek. Ayrıca ilk sigortalı olduğun tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybının bulunmaması ve/fakat bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybının olması da şart.
Bu şartlar sağlandığında malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsin. Seni hastaneye sevk ederler. Verilecek rapor SGK sağlık kurulu tarafından değerlendirilir ve emeklilikle ilgili karar sana bildirilir.

Eğer emekli olacak şartlar yoksa ve çalışmak sahiden de çok zorluyorsa seni, belki birkaç ay çalışmaya ara vermek sağlığın açısında yararlı olabilir. Daha sonra yeniden çalışmaya başlarsın.

OturanBoğa;

1800 günü doldurmadım. çalışmam şu an beni zorluyor 9 saat obsesyonlarımı arttırıyor.doktor bu duruma rağmen malulen emeklilik önerdi.bilmiyor herhalde 1800 günü doldurmadığımı

10 yıl ve 1800 gün şartı dolmadığı sürece malulen emeklilik mümkün değil.

malulen emeklilik hakkında

Obsesyon, anksiyete, depresyon hastasıyım. sinir hastasıyım yani. işe başladığımda ciddi değildi sorunum. defalarca ilaç değişikliği yapıldı ama tam düzelmedi sorunum. bunda benim de tam olarak üzerime düşeni yapmaamamın da etkisi var. sık sık rapor almak zorunda kalıyorum.malulen emekli olmalı mıyım ? 7 yıla yaklaştı sigortalılığım.

malülen emekli olabilir miyim ?

merhaba. ileri derecede takıntı (obsesif komplüsif bozukluk) ve majör depresyon hastasıyım.bu teşhisleri eğitim ve araştırma hastanesi koydu.2 defa hastanede yattım.sosyal hayata uyumda çok zorlanıyorum.malülen emekli olabilir miyim ?

gokhan34...kardeşim herşeyden önce çok geçmiş olsun...emeklilikle ile ilgili yukardaki yazıları okudum ve zaten sana gerekli cevaplar verilmiş..10 yıl sigortalilık süresi ve 1800 günden önce olamassın kanatındayım...mevcut primlerini bir tanıdık vasıtasıyla imkan varsa sigortalı olarak doldurabilmek şu an senin için en iyi seçenek gibi duruyor bence..kolay gelsin..

Üst Alt