Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obstürktüf uyku apnesi ve Tip2 diabet için verilen rapora itiraz..?

tuncays

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar 4yıl önce ahi 37.5 agır obstürktüf uyku apnesi teşhisi kondu cpap cihazı verildi sonradan tip 2 diyabet çıktı bu hafta uyku apnesine özürlülük oranı raporu için ankara sanatoryum hastanesine başvurdum yüzde 10 rapor verdiler sizce bu oran düşük degilmi itiraz etmelimiyim nasıl bu rapora itiraz edebilirim

1. Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apnesendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır:% 35

şeklinde, yani itiraz etmeniz yerinde olur bencede % 35 almanız gerekiyor buna göre,

şeker içinde,
Diabetesmellitus (DM);
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20

% 35 + % 20 = % 48 almanız gerekiyor...

Polisomnografi yapıldı ve agır obsturktuf uyku apnesi teşhisi konuldu cpap verildi özürlülük oranı için saglık kuruluna müracat ettim yüzde 10 verdiler rapora nasıl itiraz ederim belirli bir itiraz zamanı varmı

Hayır itiraz zamanı yok, İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapın, başka hastaneye sevk ederler sizi....

il saglik kurumu

Sağlık müdürlüğü ne itiraz ettim gazi hastanesine sevk ettiler gazi hastanesi yoğunluk nedeniyle sanatoryum hastanesinden mevcut durumumun devam ettiğine dair polisonografi istediler 1 gece daha yatiracaklar eski raporda ahi h.37.5 eğer gazi de düşük verirse ne yapmam gerekiyor uyku apne ahi 37.5 mahkemeye versem kazanirmiyim yada ilerde rapor tekrarı olurmu cpap cihazı kullanıyorum kullanmadim zaman uyku felci geciriyorum bu hastalığa nasi yüzde 10 verirler anlamak mümkün değil

tuncays ben yazın ilk defa numune hastahanesine gittim bende
uyku apnesi(%35)
bel fıtığı(%7)
göz(%1)
olarak karar verildi ve %41 engelli raporu aldım senin hastahanede yatmana gerek yok senin ağır dereceli osas hasrtası olduğun yazılı raporu götür şeker hastası olduğun raporlarını hastahaneye götür olayın bitsin ben öyle yaptım. ALLAH acil şifalar versin.

Elimdeki polisonagrafi raporu 2009 DA verildi gazi hastanesi mevcut durumun devam ettiğine dâir raporun tekrarını ıstiyor o yüzden bir gece daha uyku polikliniginde yatacagim adamlar 2009 un raporunu kabul etmiyor sanki bu hastalığın tedavisi var 5 yılda iyileştim sacmaliga bak eziyetten başka bir şey değil ....

Yeni polisomnografi raporum...
TEST 22.56.06 DA BAŞLADI 430.2 DAKİKA SÜREYLE KAYIT ALINDI VE SAAT 06,06,18 DE SONLANDIRILDI UYKU ETKİNLİGİ % 94,0 BULUNDU UYKU ESNASINDA HORLAMA KAYDEDİLDİ UYKUNUN SOLUNUMSAL OLAYLAR İLE İLİŞKİLİ OLARAK BİYOELEKTIRIKSEL VE DAVRANISSAL AROUSALLAR İLE İLERİ DERECEDE FRAGMANTE OLDUGU İZLENDİ UYKUNUN 3SİKLUSTAN OLUSTUGU UYKU İÇİNDE UYKU EVRELERİNİN DAGILIMI İNCELENDİGİNDE REM UYKUSUNUN NE NONREM DERİN UYKUNUN AZALDIGI DİKKAT CEKTİ UYKU ESNASINDA SOLUNUMSAL OLAYLAR İLGİLİ OLARAK HER İKİ BACAKTA DA MİYOKLONİK AKTIVITE ARTISI DİKKAT CEKTİ UYKU SÜRESİNCE 162 ADET SOLUNUMSAL OLAYIN OLUSTUGU SOLUNUMSAL OLAYLARIN 4 TANESİNİN OBSTRÜKTİF APNE VE 158 TANESİNİN HİPOPNE OLDUGU İZLENDİ APNE HİPOPNE İNDEKSİ 24.0( ORTA DERECEDE15.30ARASI) BULUNDU EN UZUN APNE SÜRESİ 16.0 SANIYE OLARAK SAPTANDI SOLUNUMSAL OLAYLARIN SÜPİN POZİSYONDA BELİRGİN DERECEDE ARTTIGI DİKKATCEKMİŞTİR(AHİ 40.AHİ SAG YAN 16.5 AHİ SOL YAN,) UYANIKLILIK OKSİHEMOGLOBİN SATÜRASYONU &95 OLAN HASTANIN GECE BOYUNCA ORTALAMA OKSİHEMOGLOBİN SATÜRASYONU % 95 MİNİMUM OKSİHEMOGLOBİN SATÜRASYONU % 85 OLARAK BULUNDU OKSİJEN DESATURASYON İNDEKSİ 29.06 BULUNDU SONUC; BU BULGULAR HASTADA SUPİN POZİSYODA ŞİDDETİ AGIRLAŞAN OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU VARLIGINI GÖSTERMEKTEDİR........................................

BU RAPORUN ORANIN KAÇ OLMASI GEREKIR KONUYLA ALAKALI ARKADASLARDAN YARDIM RİCA EDİYORUM YAKINDA SAGLIK KURULUNA GİDECEGİM

Üst Alt