Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak 2018 Kıdem Tazminatı Tavanı belirlendi

Bilgi için teşekkürler abi. Benim çıkış gelebilir. Sağolasın :)

@Love Master

Sen de sağol Emrah. Beklentimin biraz üstünde geldi Ocak 2018 döneminin tutarı. Bir önceki dönemin (01.07.2017 - 31.12.2017) tutarı 4.732,48 TL idi, yaklaşık 267 TL üstüne koymuş.

Ocak - Haziran 2018 aralığında emekli olacaklara şimdiden hayırlı olsun :)

@Erdogan Er abi bizim emeklilik değil şantiye bitiyor. Oteli yapmazsak çıkış verilecek. Ondan önemli benim için. Yoksa erken emeklilik düşünmüyorum :) Çocuğun geleceği var. Para lazım abi :)

bir şirkette 18 yıl çalışmıs biri ne kadar tazminat alabilir.Şuandakı brut maaş 5100 tl civarında.

Berk@y

5100*18 YIL= 91.800 TL alır, biraz daha fazla da olabilir, şirkette kalan haklarınız var ise.

95-98 arası değişir kaba hesapla. Arkadaşın dediği gibi kullanmadığınız izinler vs eklenir. 5001 i geçemez yani. Yani brüt bu miktardan yüksekte olsa tavan rakam baz alınır.
asadas05

5001 tavan 5100 den hesaplanamaz kardeşim.

@Love Master, @Erdogan Er;

Anladım Abi, Teşekkürler.

Şimdi diyelim ben ilerde ayrıldım daha iyi bir iş buldum, primlerim doldu zaten istifa etsem bile tazminatımı alabilirim.
Yukarıda Erdoğan Beyin verdiği sitelerden aşağıda link verdiğim sitede bana uygun yerleri doldurdum, çıkan tutar bire bir aynımıdır?

https://www.vergiportali.com/kidemihbarhsp.aspx

Bu sitede ikramiye, yol parası vs istiyor, bu paralar bize brüt ödeniyor ya, birde bu aldıklarımızın tazminatınımı alacağız?

İşe giriş: 01.06.2016
Çıkış: 31:12:2018 (Varsayım üzerine bu tarihi yazdım) :)
Aylık brüt: 2029
Yıllık Toplam Brüt İkramiye: 8116
Aylık brüt ulaşım ücreti: 305
Diğer brüt: 200 (yakacak parası, çocuk parası)
gelir vergisi matrahı: 3500

bu verilere göre ortalama 11,500 TL çıkıyor, bu rakam doğru mu?
İhbar tazminatı ne demek oluyor? İhbar süresi boyunca çalışacağımı beyan edersem ayrı bir paramı alıyorum, yoksa hepsi içinde
yukarıda belirttiğim rakamımı alıyorum?

Cevap verirseniz sevinirim.

@asadas05 yakın tahminler çıkıyor ama net değil kardeşim. İhbar demek yıpranma tazminatı demek halk dilinde. Bunu ancak onlar çıkarırsa yada emeklilik durumunda alabilirsin kardeşim. Çünkü tüm verileri girmen gerekiyor. Burada sadece brütü ihbar ve kıdeme göre hesaplıyor. Dediklerinle sonuç farklı gelir.

Love Master

İhbar tazminatı emeklilikte yok benim bildiğim kadarıyla Emrah. Sen emeklilik için başvuruyorsun, işyeri neden sana ihbar tazminatı ödesin ki?

Erdogan Er abi ilgili madde:[FONT=&quot]6-İşçi en az 7000 gün prim ödeme gün sayısı veya en az 25 yıllık sigorta ve 4500 gün prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirmiş olup kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmayı beklemeden kendi isteği ile işten ayrılmış olması, Yada[/FONT][FONT=&quot]506 sayılı yasanın geçici 81, maddesindeki emeklilik sürelerini doldurmuş olmak kaydı ile sadece yaşını doldurmayı bekliyor iken yine kendi isteğiyle işten ayrılmış olması,[/FONT]

Erdogan Er

Erdoğan abi, yukarıda benim hesaplamam doğru mu?
İkramiye, yol, yakacak vs yan ve sosyal haklarında tazminata etkisi oluyor mu?

asadas05 kardeşim oluyor. Ama bazı işyerleri mesai olarak gösteriyor. En doğru bilgiyi kendi insan kaynaklarından alırsın bu konuda. Mesela benim e devlet teki ödenen brüt ile çıkışım verilirse tazminatın hesaplanacağı brüt arasında 600-700 tl fark var.

Love Master

benimde e devlette yüksek gözüküyor brüt ücret, ama her aynı değil ki Emrah abi.

Diyelim bu ay 3000 TL ise, önümüzdeki ay 3500 TL, veya 2800 TL.
E devlete göre verilmeyecek sanırım, maaş bordorsunda asgari den gözüküyor maaşlar, ama diğer yan haklar ile e devlette yüksek ödeme alınıyor.

asadas05

Abisinin kardeşi onun başka bir hesaplaması var işte aynen dediğin gibi vergiye göre düşüyor. Bunu ancak insan kaynakların net hesaplar. Anlatmak istediğim bu.

asadas05

İnanın brüt maaş dışındaki kalemlerin nasıl hesaplamaya katıldığını bilemiyorum. Bizde yol parası diye bişi yok, personel servisi var. Yemek ise kurumda ücretiz veriliyor (öğle yemeği).

E-devletde farklı gözükmesine gelince, biz üniversitede okutman olduğumuz için her yıl Eylül'de zam alıyoruz. Buna göre Ekim ayında brüt maaşımız artmış oluyor haliyle. Ama sonra Ocak ayında yeni bir vergi dilimine giriyoruz ki Şubatta e-devlete baktığımda brüt maaşımda epey bir düşme görüyorum, ama net aldığım maaşta bir değişklik olmuyor.

Oldum olası anlamam şu hesap kitap işlerinden :)

Üst Alt