Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak zammı hangi aydan itibaren emekli maaşına ekleniyor?

Mihrimah01

Yasaklı Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni emekli oldum . Maaşim oldukça düşük 697 tl . Bildiginiz gibi devlet emekli maaşini peşin veriyor aralık ın 28 de ocak maaşimi alacağım ve e devlette 697 tl gözüküyor . E hani ocak ayında zamlanacak tı maaş lar ne zaman zamlı alacağım şubat maaşini ocağın 28 de mi zamlı alacağım o zaman ocak ayı zamsız almış olacağım ? Nasıl olcak arkadaşlar kafam karişik bu konuda ?

E-devlet te 201712 yaziyor nasıl Ocak maasinida bu aralık alınacak bence peşin dediğin mesela 20 de alıyorsanız 10 gün erken olay bu

Valla bana öyle demişlerdi mesela kasımın 28 de aralıgın aylığı yatıyor demişlerdi

mehmet b.

şuan zam oranı netleşmedi. ama % 3,69 olabilir. kesin açıklanıp kanunlaştığı zaman geçmiş ayların farklarda maaşınıza yatacaktır.örneğin şubat 28 deki maaşınıza 3 aylık fark yatacaktır.

697 tl maaşa nasıl çalışıp ne sonucunda bağlandınız acaba ?

Alınan emekli maaşlarını okuyunca çok düşünüyorum çalışmaya devam etsemmi diye.En yüksek alınan aylık nedir bilgisi olan varmı.

Güzel rakammış.Herkeze böyle aylıklar nasip olur inşallah.

Sigorta primlerinin tavandan yatması büyük faktör sanırım.Emekli olmadan önce aylık maaş hesaplatıp duruma göre hareket etmek gerekli kanısındayım.

2000 yılı öncesi sigorta primleri yüksek yatanların maaşı yüksek çıkmakta.

Bu ssk sitesinde hesaplanan maaşa göre dahamı yüksek oluyor engelli maaşı yoksa aynı rakamlarmı telafi ediliyor.

sgk sitesindeki maaş hesaplama düşük çıkıyor. çünkü sistem primlerinizi asgariden yatmış gibi hesaplıyor.
sgk ya göre 1650 tl çıkıyordu. maaş 1790 bağlanıyor. emeklimaası.com +-5 tl lik sapma ile doğru hesaplıyor.

Kabaca bir hesap yapmak gerekirse sizden ricam ;
Benim sigorta başlangıcı 29.09.2000
Yatan prim : 4792
Prim tutarı : 465.000 tl.
Engelli oranı : %44
Emekli olmaya değermi ?

19 yıl 4240 güne tabiisiniz. 29/09/2019 yılında anca emeklilik hakkınız doğuyor.(tabii vergi indirimi almak koşulu ile)

valla size maaş fazla bağlanacağı kanaatinde değilim.çünkü 2000 yılı öncesi priminiz yok.2000/2008 yılı ne kadar priminiz var? ikinci en yüksek abo 2000/2008 yılları arası. bu arada bu yıllarda priminiz yüksek yattıysa daha fazla alırsınız. sgk sitesinden hiç sorguladınızmı? ne kadar emekli maaşı alırım linginden.

ama bence zamanı gelince emekli olun.1000 tl de alsanız kardır. emekli olmanız çalışamazsınız anlamına gelmez.emekli olsanızda SGDP ödeyerek sigortalı çalışabilirsiniz.

SSK da sorguladığımda 1.398,25 tl çıkıyor.Primlerim 2006 dan sonra yüksek yatmaya başladı.

Bu SGDP tekrar çalışma durumunda iş verenmi ödüyor.SGK sitesinde öyle birşey okudum şimdi.Eğer öyleyse ben emekli olmadan önce patronla aramı iyi tutmam gerekiyor.:)

O meblağdan 100 tl fazla gör maaşını.bencede patronla aranı iyi tut:)

@tusunami_

1997 de 18 yaşimda 5 ay siğortalı çalıştım. Sonra işten ayrıldım 10 yıl sonra 2007 de tarım çiftçi Bağkur yatırdım 2017 ye kadar 3600 gün var toplam . Benim günlerim hem 2000 sonrası hem de tarım hemde malülen emekli oldum ondan düşük bağlandı herhalde . Buda şükür ne diyelim .

@ozgurmeric74

teşekkür ederim cevap için doğru biliyorum dimi aralık 28 de ocak maaşi mi alacağım .

emekli maaşında malulen olunca daha yüksek çıkarıyor bende

emekli maaşı.com öyle çıkardı
2022de günüm doluyor belki o nedenle olabilir
malullende prim ve günüm doldu

malülen emeklilikte her ne koşulda olursa olsun sigortalı çalışamazsınız.
ancak yaşlılık emekliliğinde SGDP ile sigortalı olarak çalışabilirsiniz.

emekli maaşı.com ikisinide hesapladım malulen daha yuksek çıktı
%40 yazıyor bağlanma oranı

Üst Alt