Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ödediğimiz kira gideri 2022 maaşı başvurumuzda dikkate alınır mı?

ugurbalkas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim abimin 2022 maaşı eve giren gelirden dolayı kesildi eve giren annemin 800 tl yetim maasi ve bakim maasi 1020 tl . evde annem ve abim yaşıyor 1200 tl de kira veriyorlar . kirayi beyan etsek tekrar geri bağlanma şansı var mı acaba ?

Başka cevap verebilecek arkadaşlar var mı ? Kira gideri olduğu gibi gider olarak düşülür mü?

Sanırım kimseden bir cevap alamayacağım arkadaşlar hiç mi bilen birisi yok Kalem abla sen ?

ugurbalkas

1020 + 800 = 1820 / 2 =910 2022maaşında gelir şartı kişi başı 423,58 bu durumda maaşın kesilmesi normal
Evet 2022 de emsal kira bedeli düşülüyor. Yapmanız gereken şey vakfa gidip gelirden(1280liradan) emsal kira bedelinin düşürülüp gelirinizin öyle hesaplanmasını isteyin.

Peki 1280 tl gösterirsek emsal kira bedeli olarak ne kadar düşürülür yani kişi başına düşen geliri tutturulabiliyor muyuz ? mka yani kiramiz 1200 tl ne kadar yansır emsal bedele ?

emsal bedeli belediyelerden alabilirsin ödenen kirayla alakası yok.

ugurbalkas

kardeş adı üstünde emsal değer.sen istersen 500 istersen 1500 göster geçersiz.emsal bedel demek sizin ikamet ettiğiniz yerdeki ortalama kira bedeli demek.sizin dediğiniz gibi 1200 ü 1280 gösterme işi olmaz.zaten emsal değer alınma sebebi bu yoksa millet gelir şartını tutturmak için 300 liraya oturduğu yere ev sahibiyle anlaşıp 700 de der 1000 lirada der.dediğim gibi siz vakfa gidip emsal kira bedeli belirlenmesini isteyin ve işlemlerinizi ona göre yapın.

@ugurbalkas vakfa gidip hanenin toplam gelirinden emsal kira bedelini düşüp düşmediklerini sorun. eger düşmedilerse yönetmeliğin geçici 1. maddesinin 1. fıkrasının "d" bendi gereğince ( (d) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Harcamalar, hanenin gelir seviyesinin bir göstergesi olarak dikkate alınır. Emsal kira bedeli dışındaki harcamalar birinci fıkranın (a) bendine göre hesaplanacak gelir tutarından hiçbir şekilde çıkarılamaz.)

emsal kira bedelinin hanenin toplam gelirinden düşürülmesini isteyin. bu arada emsal kira bedelini de öğrenin.

başka gelir, mal mülk yoksa, emsal kira bedeli de 980 Tl ve üstünde belirlenirse hane geliri uygun çıkacaktır. bu durumda da aylık yeniden baglanır. aksi takdirde mümkün değil.

Peki Kalem abla bu emsal kira bedelini nereden öğrenebiliriz , e devlet üzerinden belediyeye ait rayiç bedeli mi emsal kira bedeli belirler ? Ve ayrıca gider olarak başka kiradan başka bir gider gösterme şansımız yok mu ?

Ben kira vermiyorum kayınpederin evinde oturuyoruz emsal kira bedeli düşerler mı kira vermedigimizi biliyorlar Kalem melek Abla sanki başkası bilmez gibi geldi bunu yine senin kapını çalıyorum bilgi veren herkese teşekkür ederim sevgiler.

KoyuuuMaviii;

Akraba olduğunu biliyorlar tabii kira saymazlar.
Onun için ev sahibi yabancı olacak kira kontratı olacak

ugurbalkas
emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider hane gelirinden düşülmez. sadece emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür. emsal kira bedelini vakıftan öğrenebilirsin.

KoyuuuMaviii
kayınpederinin evinde oturuyormuşsun ve kira vermiyormusun. bu durumda yani kira vermediğin için emsal kira bedeli hane gelirinden düşülmez. kira ödediğin takdirde emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.

Üst Alt