Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ödenen MTV'nin geri iadesi mümkün mü?

greenred

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler diliyorum, sitede bir çok inceleme yaptım ama net cevap bulamadığım için başlık açma gereği duydum. Bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

2011 yılında ÖTV indirimli araç aldım ve alırken MTV içinde dilekçe doldurdum. O süreçte hiç bir borç çıkarılmadı tarafıma. O aracımı sattım.

2018 yılında tekrar ÖTV indirimli araç aldım ve 1 yıl sonra engelliden engelliye satış olacak şekilde sattım. Yalnız satış yapacakken MTV borcu çıktı karşıma. Daha önce MTV'den muaf olduğum için her hangi bir dilekçe vs istemediler benden. Şimdi de otomatikman muaf olacağımı düşünerek üzerine düşmedim bende.

Araç satışı yaparken çıkan MTV'yi ödedim ama aslında yasal olarak benim bu MTV'den muaf olmam gerekirdi. Çünkü 2018 yılında aldığım aracımı da 2011 yılında aldığım aracı da aynı raporla ve oranla aldım. İlk araçta muaf iken diğerinde muaf olmamam şaşırttı beni.

MTV iadesi mümkün mü?
Eğer Mümkün ise nasıl bir yol izlemeliyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

greenred

MTV tahsil edilen dönemi içeren sağlık kurulu raporunuz varsa (o raporu aldıktan sonra düşük oranlı başka bir rapor alıp önceki raporu geçersiz hale getirmemişseniz) evet, sizden tahsil edilen mtv'nin geri alınması için mücadeleye girebilirsiniz. Devletten para almak zordur ama, şansınızı deneyebilirsiniz. Keşke hiç ödememiş olsaydınız. O zaman borcun iptaki çok kolay olurdu

Üst Alt