Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Odun/Kömür yardımı alınması evde bakım aylığımızı etkiler mi?

Watsons

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Hali hazırda evde bakım aylığı almaktayız. E devlet üzerinden odun kömür yardımı için başvurduk, yetkililer eve geldi 1 hafta sonra onaylanıp onaylanmayacağı belli olur dediler. Görevli kişi evde bakım aylığı aldığımızı biliyor, bize "Biz de odun parasi seklinde yardim ekleyecegiz" adedi.

Bizim amacımız fiziki odun/kömür yardımı almaktı.

Bu odun kömür yardımı her ay yapılan bi parasal yardım mıdır?

odun kömürü her ay verdıklerını sanmıom
size odun olarak değilde para olarak verınce o para ile gelir sınırını geçmezsenız bişi olmaz

3500 tl emekli maaşı var
2300 evde bakım ödemesi

başka bir gelir yok

bu evde bakım ödemesi gelirden sayılmıyorsa sorun yaşamayız gibi.

ebm gelir hesabı edılırken alınan ya da alınması için başvurulan ebmler dahil edilmez.evde engellı ile bakıcısı olarak muhtamelen 2 kişi vardır ve kişi başı gelirde 2835 tl oldugu için gelir kriterıne takılmazsınız

Kömür yardımı eğer sobalı evde oturuyorsanız yılda bir kere sonbaharda kömür olarak verilir.. Eğer doğalgazlı evde iseniz doğalgaz yardımına başvuracaksınız.

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar banka promosyonu evde bakim maaşını etkiler mi?

Son düzenleme:
Watsons
Emekli maaşı olanlara sosyal yardım yapılmıyor 3500 emekli maaşı var evde bakım var başvurun bile alınmaz

evde bakım maaşı sosyal yardımlaşmada gelir sayılıyor evde bakım maaşı alanlar evde iki kişi diy engelli maaşları kesildi sen birde emeklisin

@.mka

yanlış bilgi veriyorsunuz 2835 TL evde bakım kriteri sosyal yardımlaşmada gelir kriteri 1417tl arkadaş birde emekli nasıl sosyal yardım alacaklar bilemedim ama bir ayrıcalığı varsa onu bilemem

Fatma mehmet
konu ebm.2022değil
ebm yi engelli adına bakımını yapan bakıcıya verıolar.2022 almış olsalar haklısnız .kaldıkı emeklı olan birine 2022 bağlanmaz bile ama emeklı birine engelli ise ona bakımı yapana bakım maaşı verilir.burda ebm için geliri geçmezsınız dıyorum yoksa odun kömur yardımı alırsınız demıom.görevlılerde odun komur yardımı dıye ekleyecegız demiş zaten.

.mka Burda başvuru ebm değil sosyal yardımlaşmadan odun veya kömür yardımı bende diyorum emekli biri sosyal yardım alamaz sosyal yardım alabilmek için gelir kişi başı 1417 TL ye geçmemesi lazım konuyu açan arkadaş kişi başı gelir 3000 TL yi geçiyor hem engelli maaşı alanlara kömür yardımı yapılıyor

Fatma mehmet

emeklılerın sosyal yardım almadıgını bilmiyordum.ben ebmye bişi olup olmama açısndan cevap vermiştim.bu durumda siz haklısınız.

.mka

Mka arkadaşın yardım ekleticem demesine ben anlamadım böyle bir uygulama varmı bilmiyom birde emekli maaşı yüksek evde bakım maaşı da var ikisinin toplamı 5850 TL hanede iki kişi kişi başı gelir 2925 TL sosyal yardımlaşmada evde bakım maaşıda gelir sayılıyor

Şuan süreç değerlendirmede, kesinleşsin ben burdan bilgi paylaşıcam arkadaşlar.

Maaşları engellemez arkadaşlar.. Eğer engellerse doğalgaz yardımı vermezler zaten..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cevap aşağıdaki gibi arkadaşlar

Başvuru Durumu
Başvurunuz kabul edilememiştir.

Durum Açıklaması
Sosyal Yardım Başvurunuz, resmi ikametgahınızın bulunduğu (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı son güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından uygun görülmemiştir.

jt4ar02.png

Üst Alt