Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Odyo testime göre işitme cihazı seçiminde yardım eder misiniz?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler,
Saf ses eşik odyogramlarımı ekledim
eski olan 2006 senesine ait yeni olan ise nisan ayının 2012 sine ait o zamandan beri sadece sol kulagıma kulak içi cihazı kullanıyorum, 2sene önce yeni kulak içi earnet nano2 almıştım ama artık yeterli gelmiyor, halen sag kulagıma bir işitme cihazı kullanmadım, artık insanları hic anlamaz oldum hatta anlamayı bırakın seslerini bile duymuyorum iş hayatımda yada özel hayatımda cok sıkıntılı olmaya başladı zaten çınlamalar bütün sesleri bastırıyor,

2006 daki odyo testlerine gore
2012de olcumunu yaptırdıgımda cok fazla bi fark var 6 senede cok ilerledigini gördüm.
sol kulagıma bte deniyor zannedersem artık boyle bir cihaza gecmem gerek önerileriniz nelerdir odyo testime gore ve günden güne ilerledigini de hesaba katarsak, sol kulagımdan çıkan kulak içi cihazımıda sağ kulagıma takmak istiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim.

eksik bir bilgi vermiş isem soylerseniz duzeltme yaparım

2006 yılındaki odyo testi

buda 2012 yılındaki odyo test i

merhaba juiceles,
odyogram sonuçları kesin değildir. her ne kadar sizin 2006 yılına göre sağ kulağınızda 20 dB, solda ise yaklaşık 30 dB gibi bir artış olduğu gözüküyorsa da, ortada iki ayrı ölçüm var. ölçümü yapan kişi ve ölçüm cihazı, ölçüm ortamı, sizin o günkü ruh haliniz gibi pek çok faktör ölçüm sonucuna doğrudan etki eder. zaten odyogramda +- 10 dB sapma payı her zaman vardır. şayet ölçümler doğru ise bu takdirde 6 yıldaki işitme kaybı artışı yüksek gözüküyor. nedeninin araştırılması yararlı olur diye düşünüyorum. sürekli gürültüye maruz kalma, ototoksik (işitmeye zarar verici) ilaç kullanımı gibi nedenler varsa, bunlardan kaçınınız.
cihaz konusunda ise, kulakarkası cihazlar anlamanızı kolaylaştırmak açısından daha rahat etmenizi sağlar. ayrıca iki kulakta da cihaz kullanmanız da yararlı olur. kayıp düzeyiniz hala çok ileri sayılmaz. oticon, phonak, widex vb. bilinen markaların sizin kayıp düzeyinize uygun çok güzel cihazları mevcut. acele etmeden, tek tek deneyerek, bütçenize uygun, en beğendiğiniz cihazı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Merhaba kulak içi cihaz faydalı değil. Kulak arkası alin çünkü hem güvenilir hemde ses acidan daha iyi unutmayalim isitme cihazı isitme kaybina sebeb oluyor kullanmadığınız diğer kulağa bence takmayn o da tembeleşir

saf ses ortalamasında sol 88 - sag 70
sayın "hunsal" msj'ınız ve ilginiz için teşekkürler, gürültülü bi ortamda çalışmıyorum, ve mümkün oldugunda ilacı bırakın aspirin bile içmiyorum, dediginiz dogru o anki durum farklı oluyor zaten bazen iyi duyuyorum bazı günler hic duymuyorum kulak cınlamam tavan yapmış oluyor ama ilerlediginin farkındayım işitme kaybımın, ankarada sadece atatürk araştırma hastanesine gidiyorum 2006dan beri, artık başka bi hastaneye görünme zamanı geldi sanırım, phonak Naida V düşünüyorum, fazla gelir mi gelmez mi bilmiyorum zaten öneri amaçlı konuyu açtım,
Diger kulaga bende o yüzden takmadım tembelleşmesin diye ama takmadıgım halde zaten ilerliyor bari rahat duyayımda oyle mi ilerlese acaba diye düşünmüyor degilim.

hunsal abimizi iyi dinlemeni tavsiye edrim.sağa ambra m h20 sola da naida 9 ya da 5 ola bilir. çift naida alirsan sağa sp sola up ala bilirsin.tabi ki en iyi cihaz iyi duyacağin cihaz

Bu konunun yanında ankarada başka bu konuda uzman olan hastane yada doktor tawsiyesi de gerekli
dedigim gibi atatürk araştırma hastanesinden başka bi hastaneye daha gitmedim belki yawaşlata bilirler iştme kaybı hızını bilemiyorum tabi
atatürk araştırma hastanesinde bana kulak sinirleri öldügü yani insanlar yaşlandıklarında nasıl duyma kabiliyetleri
azalırsa benim bu yaşda başladıgını söylediler bunuda eklemiş olayım

Naida sağ kulağınız için fazla gelebilir. ama onların da SP (super power) ve UP (ultra power) olmak üzere iki ayrı güçte olanı var. SP'ler size daha uygun olur. Veya diğer serilere de bakabilirsiniz (Audeo, Solana, Cassia gibi). Bunların her birinin kanal sayısı ve diğer özelliklerine göre III, V, IX gibi alt modelleri mevcuttur. Bütçeniz ve yaşam tarzınıza göre birini seçebilirsiniz. Düşük fiyatlı olanları da asla kötü değildir. Sadece bazı özelliklere sahip değildir, ki o özelliklerin de pratikte size ne derece faydası vardır veya faydası varsa da aradaki fiyat farkını hak eder mi tartışılır...
Aynı şekilde Oticon'un da Chili ve Acto gibi modelleri de sizin için uygun olabilir. Tavsiyem, cihaz alırken mutlaka en az 2-3 markanın herbirinin en az 2'şer ayrı modelini deneyip, ses kalitesini en beğendiğinizi tercih etmeniz. Kağıt üstünde iyi gözüken bir cihaz sizin için iyi olmayabilir.
İşitme kaybınız, çoğumuzunki gibi sensorineural denen bir tür. Bunun da ne yazık ki ne çaresi var şu an için, ne de ilerlemesinin önüne geçmek mümkün. Bizlere düşen olur olmaz ilaç kullanmamak, gürültülü ortamlardan kaçınmak, fazla yüksek sesle mp3 vb dinlememek gibi bazı önlemleri almak. Buna rağmen ilerlemesini durdurmak mümkün olmayabilir. İşimiz tamamen şansa kalmış.

tesekkur ederim sayın hunsal verdiginiz bilgiler dogrultusunda dediginiz firmalar ile tek tek görüşeyim,
birde 2 husus olarak bahsettigim ankarada olupda hastane yada doktor önerecek varmı?
yada cok cok iyi birisi olursa şehir dışıda olabilir

hangi doktora gidersen git sana vereceği cevap aynı olacak
kaybın ilerlemiş uygun cihaz al ya da cihazın sesini aç.

ani işitme kaybı hariç yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şansa kalmış daha ilerler veya durur.
git hacettepe kbb ye.

kulak içi cihazın sesi sonuna kadar açık, dedigim gibi sadece sol kulağa takıyorum. Artık yeterli gelmiyor soylediginiz gibi uygun bi cihaz alacagım, yada direk en guclusunu alayımda ilerde gene degistirmem gerekmesin diye phonak Naida V yada buna benzer bişi almak istiyorum düşündügüm şey sizce mantıklı mı yoksa kulaga uygun birseymi almalıyım

doktor değilim:)
ama gördüğüm orta ileri birşey olmuş sana phonak nadia ambra uygun gelir sanırım

birde resoundun live ve alexa modelini dene ben gibi uzun analog cihaz geçmişi varsa bu daha uygun gelecek

sanırım bu seviyede zaten ileri kayıplara uygun cihaz önereceklerdir çok seçme şansın yok

analog geçmişim nedeniyle seni yanıltabilirim o yüzden hepsini dene ve sana en uygun olanını seç

Esma16'nın dediği doğru...
Gerçekten de denemeden almanı tavsiye etmem...
Oticon Chili ve Phonak Naida S serileri tavsiye edilebilir sana..
Oticon Chili'nin bende anlama kalitesi daha iyi olmuştu ama diğer kulağıma ses az geldiği için alamamıştım...
Bu arada benim işitme kaybım seninkinden çok daha yüksek...

Bütçen elverirse Oticon ya da Phonak'tan vazgeçme derim..
Alternatif olarak Resound, Widex iyi cihazlardır..
Ama dene mutlaka ve güvendiğin satıcıdan al... Seninle 1-1,5 saat hiç sıkılmadan ilgilenmelerine dikkat et ki yarın bir gün servise gittiğinde surat yapmasınlar...Çünkü ayarlar ilk seferde hemen oturmuyor maalesef.. Bir kaç defa gidip gelmek gerekecek...

Üst Alt