Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Odyoloji bölümü Gerçek Kulak Ölçümü projesine katılmak ister misiniz?

M.K. Tunç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

Biz Odyoloji bölümü 4. Sınıf öğrencileri olarak işitme cihazı kullanan bireyler için bir proje düzenlemek istiyoruz.

İşitme cihazı kullanan insanların da bildiği gibi cihaz ayarı günlük yaşantının kalitesinde çok büyük rol oynar, bazı seslerin olması gerekenden düşük bazı seslerin de olması gerekenden yüksek geldiği durumların önüne geçmek için işitme cihazı ayarı kulağınıza özgü olmalıdır.

Projemizde REM denilen “gerçek kulak ölçümü” taraması yapılacaktır. Bu tarama testi şöyle gerçekleşir, dış kulak yoluna yumuşak, ince bir mikrofon konulur(resim) ve kullanıcıya işitme cihazı takılı haldeyken müzik gibi sesler dinletilir ve bir kaç dakika içerisinde bireyin canı yanmadan test yapılır. Çıkan grafik arşivlenir ve test birey için bitmiş olur.

800px-RealEarMeasurement.png

Yapacağımız bu test bireyin canını yakmadan, hızlı ve bireyin katılımına ihtiyaç kalmadan gerçekleştirileceği için birkaç dakika sürer.

En son yaptırdığınız işitme testi sonucu(odyogram) eğer yoksa 1 hafta içinde yaptırdığınız odyogram bizim yaptığımız REM grafiğiyle karşılaştırılmak üzere istenir.

Bu proje ileride işitme kayıplı bireylerin hayattaki memnuniyetini arttırabilir ve odyoloji bilimine katkı sağlayarak işitme kayıplı bireylerin dertlerini anlama konusunda yardımcı olabilir

Öncelikli olarak gelebileceğimiz şehirler: İstanbul, Antalya, Hatay, Mardin ve civarındaki şehirlerdir. İzin verirseniz cihazla birlikte evinizde, mümkün değilse uygun bir koşulda test ortamı sağlanır.

Bu projeye katılıp bize ve kendinize yardımcı olmak isterseniz, bizimle iletişime geçmenizi dört gözle bekleriz

Teşekkür ederiz. :D

Rem işitme ölçümünü araştırırken mesajınızı gördüm. Projeye hala devam ediyor musunuz? Ben İzmirde ikamet ediyorum. Eğer bu bölgeye yolunuz düşerse projeye dahil olmaktan memnun olurum.

Üst Alt