Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Offcarr marka aktif tekerlekli sandalyemin lastik ölçüsünü nasıl öğrenebilirim?

Sabri 06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Herkese iyi akşamlar aktif tekerlekli sandalyem var markası alhena offcar zamanında lastikleri ucuz diye bisiklet lastiği taktım şimdi kendi ölçüsünü bilmiyorum bu lastikler elime yara yapıyor aktif tekerlekli sandalyenin lastik ölçüsü ne olmalı marka önerir misiniz lütfen

Lastikler standart oluyor hem bisiklet hem sandalye için. Genelde 24 inç oluyorlar bazen de 25. Jantı ölçüp 2,54’e bölün ortaya çıkar. Sonra da herhangi bir yerden satınalabilirsiniz. En ünlüsü Schwable markası. Marathon Plus modeli çok yaygın. Ben memnunum

@OturanBoğa, işte hocam hangisi alınmalı benim ki bisiklet lastiği bu sandalyeye uygun lastik hangisi ne ölçüde almalıyım inceliği olarak soruyorum

Var olan lastiğin, yani patlak lastiğin üzerinde bu rakamlardan hangisi var diye kontrol et.

@OturanBoğa, hocam işte onu kontrol ettim benimki sonradan almış olduğum kalın bisiklet tekerleği bunun orijinali ölçüleri nedir onu bilmiyorum bendeki zaten kalan

@Sabri 06, Bisiklet gibi çok fazla çeşidi olan bir ürün grubu değil ki bu. Tekerlekli sandalyelerden anlamam ancak baktığım zaman satılanlar 24x 1 3/8 şeklinde
Ve yine aslına bakarsanız araçlarda olduğu gibi bunların 3 değeri olması gerekir Jant, en, ve yükseklik olarak fakat maalesef bisiklet lastiklerinde bile genel değerler çoğunlukla 2 li verilmiş. Şuan mevcut olan lastiğe bakarsanız aşağı yukarı zaten size gerekli olanı tahmin etmeniz gerekir. Mesela yukarıda bahsettiğim 540-35mm 540 jant boyutu 35 de eni olmalı. Sizde ki lastik üzerinde yazan değerler nedir ?

@Sabri 06, Elinizin acımasına neden olan şey kalınlık değil de lastikte bulunan dişler olabilir mi ? Bizim insanımız yazma özürlü olduğu ve teknik bilgileri, açıklamaları yazmaya tenezzül etmediği için google de yaptığım aramalarda çoğu medikalci ölçü bile yazmamış. Yazanlarda genelde sizdekinin aynısı. Yine de ince olsun isterseniz düşüncesi ile sizin için bir tane buldum 25mm ve ölçüleri daha iyi anlamanız için 1 3/8 dediği 1,375 inç 2,54 ile çarptığınızda yuvarlanmış hali 35 mm avrupa ölçülerinde biraz daha yuvarlama var sanki anma ölçüsü gibi.
Buradan yola çıkarak araştırma yapmak isterseniz de sizdekinden daha ince olan 24 janttaki mevcut bisiklet lastik ölçülerini bırakıyorum
Solda yazanlar avrupa standartı sağdaki anlattığım şekilde inçten çevirmeniz gerekiyor. Sizin gibi kullanmadığım için kesin bir şey diyemiyorum fakat 35mm bana göre ideal bir ölçü 25mm ise avuç içi için ince kalır gibi geliyor. Yine de asıl takdir sizin tabi kullanan sizsiniz.

25-54024 x 1.00
30-54024 x 1.20
32-54024 x 1 3⁄8 x 1 1⁄4
37-54024 x 1 3⁄8

Üst Alt