Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OF'inde idrar yolu enfeksiyonu olduğunda daimi sonda takılması..?

c555

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar

ben normalde aralıklı tak yapıyorum. fakat cumartesi gecesi ateşlendim hastane kültür falan derken bugün kültür sonucunu almaya gittim, ordan da doktora gittim antibiyotiği yazdırmaya
bana bu kadar enfeksiyon geçirdim hiç bir doktorun şimdiye kadar söylemediği birşey söyledi. derhal sabit sonda takıp enfeksiyon bitene kadar kesinlikle çıkartmamamı söyledi. böbreklere kaçak riskini önlemem içinmiş. ama sabit sonda enfesiyonluyken daha da kötü yapmasın ama biraz saçma gibi geldi

şu an sondayı taktım tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum çıkarsam mı acaba

tşk...

Yalnız, buraya da yazar mısınız? Benim de çok benzer bir sorum var. Bende sonda girmeme sorunu vardı. Sabit sonda taktım bir süre, çıkardım. Şimdi enfeksiyon var diye takmıyorum ben mesela.

Bana da sabit sonda varken, kesin hemen hastaneye git, sabit sondayla enfeksiyon şakaya gelmez gibi bir şeyler demişlerdi.

slm
sabit sondada enfeksiyonun tek ilacı fazla su içmek günde en az dört litre su içmeniz gerekiyor 2 günde enfeksiyon kalmaz :)

doktorunu dınle kardeşim. şimdilik sabıt sondadan bısey olmaz , ilaçların bitene kadar sarı kız gibi su içki bi an önce iğleş. cok cok gecmıs olsun

kültür testinde ciddi bir enfeksiyon görüldüyse sabit sonda kullanmanız gereklidir...genellikle idar yolu enfeksiyonunun tedavi süreci 10 gündür...3 litre sıvı tüketeceğiniz ve enfeksiyonlu idrarın mesanede kalmaması için sabit sonda şart...geçmiş olsun...

tşk ederim arkadaşlar sabit sondayı taktım zaten bitene kadar da çıkarmıycam bu arada haklısın defnex idrar dolu mesane bu bakteriler için bir üreme cenneti...cekirdek arkadaşım sendeki sondanın gitmemesi enfeksiyonla alakalı değil üretra da darlık vardır bazen tıkanabiliyor o sorun bende de var zaten 5 6 ayda bir düzenli olarak kulandığımdan bir numara daha kalın bir sabit sonda takar 10 15 gün tutup çıkartırdım böylece hem üretra biraz dinlenir hemde genişler çıkarıncada tak çok rahatlar fakat bu sefer enfeksiyon dolayısı ile ilk defa taktım ama mantıklı bol bol su içip kolay atıyorum sende öyle yap ama yinede suya kısa zaman aralıklarıyla çok fazla yüklenme böbrekleride zorlamamak lazım ben yinede gelişmeleri buraya yazarım sende takip edersin...

Bu çok mantıklı bir uygulama bence de. Zira mesane enfeksiyonundan kurtulmanın en güzel ve kesin yolu bol bol su içmek ve mesanede bakteri içeren idrarı bekletmeden dışarı atmaktır. Bu şekilde sık sık mesane boşaltmak TAK ile zor ve yorucu olduğundan, 3-5 günlük sabit sonda bu süreci kolaylaştırıcı bir yöntem olarak uygulanabilir.

Kısa süreli sabit sonda kullanmak mesane kapasitesinin azalmasına neden olmaz.
Mesane içinde sabit kalan sonda bakteriye neden olur evet, ama 5-10 gün süreli ve bol sıvı tüketimli kullanım o riski de ortadan kaldırır.
10 günden uzun süre sabit sonda kullanmak zorunda kalınırsa: 1) 10 günde bir sabit sondayı yenisiyle değiştirin (değişim gününde birkaç kez TAK yaparak mesaneyi kendine getirin), 2) idrarın sürekli akışını engelleyecek basit bir mandal sistemi uygulayın. Mesanede idrar biriktikten sonra (2-3-4 saatte bir) mandalı açarak torbaya akmasını sağlayın. Böylece mesane kapasitesinin küçülmesi önlenmiş olur.

Sabit sondaya bir alternatif de: özellikle çok sık (bir saatte bir) TAK yapma ihtiyacı hissettiğim enfeksiyon söz konusuysa, özellikle geceleri, TAK yaptığım kateteri mesane içinde bırakıyorum ve iç çamaşırımın lastiği ile sıkıştırıp kateterin orada kalmasını sağlıyorum. Sabaha kadar sabit olarak içerde kalıyor ve o arada bol su içiyorum... Böylece bir saatte bir TAK yapma eziyetinden kurtulmuş oluyorum... Bu da geçici bir çözümdür...

Üst Alt