Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ofis içerisinde zam yapılmayan tek kişi benim. Bu Mobbing midir?

kolsuzadam

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Özel bir şirkette planlama uzmanı olarak çalışmaktayım. Ocak zammı bu ay açıklandı ve tüm ofise enflasyon ve enflasyon üstü zam yapılırken bana %9 oranında zam yapılmış. Konuştuğumuzda ise benden memnun olmadıklarını dile getirdiler. Bu konuda yasal haklarım var mıdır? Bu yapılan zamlar mobbinge girer mi? Dava açsam süreç nasıl ilerler. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

kolsuzadam

Açıkça gitmeni istiyoruz ama kendin gitmeni istiyoruz demek istemişler. Başka hamleler de gelebilir aman dikkat edin, sabrınızı koruyun ve adımlarınızı düşünerek atın. Bu süreç bildiğiniz psikolojik harp.

Dava açabilirsiniz ama büyük bir ihtimalle misilleme yaparlar ve iş akdinizi sonlandırabilirler. Buna da dava açabilirsiniz.

Kibarca söylemek gerekirse: senden memnun değiliz: tazminat da vermek istemiyoruz, diyorlar ! Sen git !, diyorlar. Hakan beyin dediği gibi aman dikkatli olun. Tazminatınız ve işinizden olmayın.

memnun değiliz derken tam olarak ne dediler?

kolsuzadam

Eliniz kuvvetli. Şu saatten sonra o iş yeri size birşey kazandırmaz. Sadece Günü kurtarırsınız bana göre.

Gitmek en güzeli ama öyle eli boş değil. Bir sonraki iş hayatınızı etkilememesi için Anlaşmalı İstifayı değerlendirebilirsiniz. Kaç yıl çalıştıyasanız kıdem tazminatınız + ihbar + ek para talebiniz (5 maaş dan kapıyı açın)

Burada konu topun onlarda kalması. Elbette bu isteğinize olumlu yanıt veremeyebilirler. O zaman size bir formül bulmak zorundalar. Haklı sebep yaratmayın işinizi yapın.

Emin olun buldukları formül sizin için en hayırlı formül olacak. (Tazminatsız çıkarırlarsa direk arabulucuya gidersiniz.)

StratoS
Ek para talebi nedir, kıdem ve ihbar tazminatını verdikten sonra performans eksikliği deyip istedikleri gibi çıkarabiliyorlar zaten. Ek para talebi mümkün değil.
Ayrılmak isteyene kıdem tazminatını verirler ve işsizlik maaşı için uygun bir koddan çıkış yaparlarsa bu bile çok güzel bir gelişme.

Ufukalp

Anlaşmalı ayrılmalarda "Ek Ödeme" olarak istediğiniz gibi para alabilirsiniz. Performans düşüklüğü sizinde bildiğiniz gibi geçerli bir sebep kabul edilmiyor. Neye göre performans, nasıl ölçülüyor, kriterler, değerlendirmeler... İş veren bunların içinden çıkamıyor itilaflarda.

2 sefer anlaşmalı ayrılan birisi olarak ne istediysem onu aldım. Yeter ki kararlı olunsun...

Bu konu mobbing degildir.dava açsanda kazanamazsın ama hiç zam yapmasa idi ayrımcılığa girerdi kişilerin yalakalık derececine göre zam yapılır özel sektörde..performansını vs gibi konuları bahane edecekler..şirket istediğine istediği kadar zam yapma hakkına sahiptir.memnunsan devam et degilsen çıkarsınlar tazminatını alırsın.git genel müdüre herşeyi anlat ortalık karışsın zaten kısa bir süre sonra işten çıkartacaklar:)

StratoS
Çok iyi niyetli işverenlere rastlamışsınız siz.
Çalışma sürecinde işverenin eline istese sizi istediği zaman işten çıkarabilecek o kadar fazla fırsat geçiyor ki.
Hatta kafasına koysa tazminatsız bile çıkarır.
Her yerde olabilecek en ufak geç kalmalarınızı tutanağa geçirir, savunma ister, yasal sayıya ulaştığında işleme koyar.
Her yerde olabilecek iki çalışan arasındaki atışmaya tutanakbtutar, savunma ister, disipline sevk eder.
Ne bileyim bir sürü yolu var bunun. Tazminatını, ihbarını verdikten sonra herkes çok rahat çıkarıyor, malesef uygulama bu.

Ufukalp

İlk yazımda da belirttim haklı sebep yaratılmaması önemli. Bunu yaratmadığınız sürece o istediği kadar sebep bulabilir hatta dediğiniz gibi metaliksiz işten de çıkarabilir. Ama engelli statüsünde çalışmada yasal mercilerin hassasiyeti var. Ve şimdi artık mahkeme süreci işlemeden arabulucuya gidildiğinde zaten iş veren eksiden başlıyor.

Bu işler güven ve kararlılıkla olur. İyi işverenle bir ilgisi yok, ben bunu bilir bunu söylerim.

StratoS, senin dediğin ikale usulü alabileceğin işsizlik maaşını öderler nadir izle nir o yöntem artık tazminatsız çıkarma yaygınlaştı işveren arkamdan kötü konuşmuş der mahkemeye gidilirse 2 de şahit bulur işi uzatır dai uzatır kazansan bile 2 yıl sürer, kolsuzadam, ın konusuna gelince o işyerinde Bi istikbal yok artık çalışma süren uzun değilse bırak bence eski işyeri ile davalık olan Bi arkadaş gözümüzün önünde bu yüzden tazminatlı kovuldu

Eserin79

Konuyu uzatıyoruz ama ikale usulü değil, ek ödeme olarak talep ettiğiniz miktarı alabilirsiniz. Yazımda belirttiğimin amacı aslında işverene topu atmak. Beni çıakracaksan bu işin maliyeti var, ben kolay lokma değilim demektir.

Yeni mevzuat ile mahkemeden önce arabulucuya gidilir. Araculucudan sonra mahkeme süreci başlar. Şuanki istatislikler arabulucuda %70 çözümlendiğini gösteriyormuş.

Mobbing (Bezdiri) yıldırma aşağılama yok sayma küçük düşürme ünvansızlaştırma gibi bir çok dışlama hareketinin belirli bir süre (En az 6 ay) uygulanması ve işi bırakmaya zorlama davranışlarıdır yani zama yapılmaması mobbing davası açmaya yeterli değildir. Ama zam konusu kendi mevzuatınız ve toplu sözleşme hükümleriniz uygunsa ve hakkınız ise tabiki asliye hukukta dava açabilirsiniz

bu hükümet godamanlara patronlara öyle bir avantajlar verdiki,adam senin kaşının üstünde neden göz yok dese atıyor valla git mahkemelerde sürün umurundamı..sırf chp gençlik kollarında diye mobbing uygulanan çok kişi tanıyorum ben!!...bu arkadaş içinde,evet aslında bu olay mobbing değil tamamı ile keyfekeyif yapılan bir saçmalık bence!...geçmiş olsun kolay gelsin..

Üst Alt