Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OF'liyim. Her TAK'tan yarım saat sonra yine kaçak oluyor. Tavsiyeleriniz..?

fisherman73

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
azro 500 kullandım dün bitdi kaçak dahada çoğaldı tavsiyeler

----------

lütfen çekilmiyo artık herkaçaktan sonra tak yapıyorum en fazla yarım saat sonra tekrar kaçak oluyo

kaçağın sebebi büyük bir ihtimalle aşırı sıvı almanız ve tak da idrarı tam boşaltamamanızdır.bende 6 saatte bir tak yapıyorum kaçak falan olmuyor.sen büyük bir ihtimalle mesaneni çok fazla zorluyorsun.sıvı rejimine dikkat et.
olmadı iyi bir üroloji doktoruna git

teşekkür

teşekkürederim ilgin vede tavsiyen için sıvı rejimi yanında lioresel dozuda sorun sebebi olabilirmi

Bende ofluyum bır hafta once aynı sorunu yasıyordum urolog'a gorundum ıkı tane hap verdı.kacakların nedenı ıse hasar aldıgımız bolgedekı sınırlerdenmış...arada olması normaldır..

lioresel dozuda sorun sebebi olabilirmi
Elbette.. ama dozuyla birlikte uzun süre kullanman da etkiler.. Ben OF'li değilim ama kasılmalarımı azaltmak için 17 senedir lioresal kullanıyordum. Ve bundan 5 yıl önce mesane kaslarımın %98'i işe yaramaz hale gelmişti. :(
Sonuç: O zamandan bu yana prezervatifli sonda kullanmaktayım..

ben fisherman ve baben kardeşlerim sizin lioreselle ilgili soruyu kaçaklarla bağlantısını anlamadım açarmısınız lütfen
lioreselin kas gevşetici özelliğini biliyorum ama iyi yöndemi ters yöndemi burdaki bağlantısını çözemedim

Lioresal'in her kimyasal gibi yan tesirleri de var.. Çok geniş bir alanda etkili olduğu için, uzun süreli kullanımda bütün vücutta olumsuz etkileri oluyor.. Örneğin, tank, iyi bir silahtır ama normal yollarda kullanılırsa asfalt falan bırakmaz bir süre sonra.:D Onun gibi, Lioresal de iyi bir ilaç ama uzun süre kullanıldığında mesane kaslarını da deforme ediyor.:( Kaslar iyi çalışmayınca da hiçbir şey olması gerektiği gibi olmuyor..
Ama Lioresal'in muadili yok. Alanındaki tek isim.. Bu nedenle bile bile lades diyoruz yani..

Gece çocukların altına kaçırmasının sebebi ne acaba,sizin bu kaçak dediğiniz gecelerimi oluyor yoksa süreklimi ayrıca azmı idrar kaçağı oluyor

Ürodinami yaptırdın mı hiç? Mesane kapasiten aşırı küçülmüş oplmasın? Kaç yıldır OF'sun? OF olduğundan beri TAK mı yapıyorsun yoksa sabit sonda mı takılı? TAK yapıyorsan kaç saatte bir?

Gece çocukların altına kaçırmasının sebebi ne acaba,sizin bu kaçak dediğiniz gecelerimi oluyor yoksa süreklimi ayrıca azmı idrar kaçağı oluyor
Yok o farklı.. Psikolojik falan oluyor onların nedeni. Bizimkinde (benimkinde) gece gündüz fark etmiyor.. Depo ne zaman dolarsa yani..:D Mesane kaslarının deformasyonunun oranına bağlı miktarı..

bu sorun bendede çok oluyor genelde enfeksyon kaynaklı böyle durumlarda condom sonda kullanıyorum ama fazla kullanma bu sefer havasızlıktan yara veya mantar olabiliyor

Condom sondayı en fazla 1 hafta tutmalısın..

BETAFİKS (ALTINDAN KAĞIT AYRILAN) Plaster kullanırsan daha sağlıklı olur.

Şöyle bir de ürün var ( Mentor Clear Advantage with Aloe External Catheter - Allegro Medical Supplies )
Mentor-Clear-Advantage-with-Aloe-External-Catheter-192479-PRODUCT-MEDIUM_IMAGE.jpg

İlaçlı oluyor bunlar. Yara yapmıyor.. Ama ne yazık ki yalnız ABD'de satışı var :(

Ben omurilik ameliyatı sonucunda kısmi kayıplarım oldu(sağ bacak calısmıyo solda kısmen çalısma var walkerla yavas yavas yürüyebiliyorum) 10 yıldır böyleyim suan fizik tedavi hastanesine yine yattım ve Normalde idrarımı pek tutamasamda kendim yapabiliyorum fakat yapılan test sonucu mesanemdeki basıncın çok yüksek olduğu ve bu yüzden TAK yapmam gerektiğini söylediler. Yaptıktan kısa bi zaman sonra tekrar tuvalet ihtiyacım geliyo ve kendim yapıyorum

bunun sebebi daha yeni TAK yapmaya başlamam yani içerinin zedelenmiş yada genişlemiş olmasından mı kaynaklanıyor..
Bu konunun benzeri olduğundan yeni bir konu açmak istemedim hepiminize sağlıklı günler...

Yaşar,
  • TAK yaptıktan hemen sonra tekrar işediğinde ne kadar idrar geliyor? Yani 300-500 cc mi yoksa 50 cc gibi az bir miktar mı?
  • TAK yaptığında kaç cc idrar birikmiş oluyor? TAK işlemini doğru yaptığından emin misin? Yani TAK yapınca mesanede hiç hiç hiç idrar kalmaz normalde.
  • Mesane kapasitenin kaç cc olduğuna dair bir ölçüm yapıldı mı. Aslında bunu sen de bilebilirsin. TAK ihtiyacı hissettiğin anda TAK yaptığında kaç cc alıyorsan, mesane kapasiten yaklaşık olarak odur.
  • Mesanede bakteri üremiş olabilir mi? İdrar kültür testi yaptırdın mı? Bakteri üremesi de sık idrara çıkma hissi verir. Kültür testi sonucuna göre doğru antibiyotiği doğru süre kullanman gerek.
  • Mictonorm, Detrusitol, Üropan, Spasmex vb. mesane iç basıncını düşüren ilaç kullanıyor musun?

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :). Evet idrar testi yapıldı ancak Allaha şükür temiz çıktı. TAK ile 300 cc civarında idrar yapıyorum ama iki TAK arasında kendi isteğimlede yapıyorum haftasonu doktor olmadığından hemşireye sordum TAK arasındaki mesafeyi artırabilirler dedi( 4 saatte bir yapıyorum). Benim aslında öğrenmek istediğim bu mesane iç basıncını düşürecek ilaçları kullandıktan sonra TAK'tan kurtulmam mümkünmü, o bölgemde his mevcut olduğundan bazen dayanamaz hale gelebiliyor.

Hayır, basınç düşürücü ilaçların işemeyi sağlayan kaslara bir etkisi yok. Onlar sadece mesane basıncını azaltarak mesane kapasitesinin artmasını, böylece ani işeme hissi ve sık tuvalete gitme durumunu ortadan kaldırıyorlar.

Sıvı alımınızı iyi ayarlarsanız, günde 6 değil de 4-5 defa TAK yapmanızda bir sakınca olmaz.

Hangi kateteri kullanıyorsunuz? EasiCath kendinden jelli kateteri kullanmanızı öneriririm. Piyasada satılan ürünler içinde kayganlığı en iyi olan ürün bence EasiCath. Hi-slip plus gibi su kitli olmaması büyük handikap, ama sizde his olduğuna göre, kayganlık sizde en önemli kriter olmalı gibi geliyor bana.
EasiCath kendinden jelli sonda hakkında güncel bir bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eng...en-jelli-sondanin-kalitesi-cok-mu-dusmus.html

Üst Alt