Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğle tatili kullanılmasa 1 saat erken çıkmak mümkün olur mu?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engellilere öğle tatilini kullanmama durumunda 1 saat erken çıkış izni verilebilir mi kamuda ? öğlenleri eve dönmek zor olduğundan işyerinde kalmayı tercih etme durumundaysa

Mumkun degil ogle tatili sana kalmis

benim bildiğim kamuda engelliler erken paydos ediyor.... ya da yalnış hatırlıyorum zaten normal insan için 8 saatten fazlası insan haklarına aykırı... engellilerde daha az olması lazım

normal şartlara göre mümkün değil "erdalakbay" dediği gibi öğlen mesai saatleri size kalmıştır, çalıştığınız kurum nedir ? ancak bazı kurumlarda engellillerin erken çıkma hakları vardır ;)

banada mümkün gibi gelmedi ama şansımı deneyeyim dedim. :confused:

6111 Sayılı Kanunun Getirdikleri
ÖZÜRLÜLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ VE ÖĞLE TATİLİ SÜRELERİ DİĞER MEMURLARDAN FARKLI OLARAK BELİRLENEBİLECEKTİR

Özürlüler için; özür durumu, hizmet gerekleri,iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yöneticilerce, taşrada ise mülki amirlerce farklı belirlenebilecektir.

HAMİLE VE ÖZÜRLÜ MEMURLARA GECE NÖBETİ VE GECE VARDİYASI GÖREVİ VERİLMEYECEKTİR
Kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin 24 üncü haftasından önce ve her halde hamileliğin 24 üncü haftasından itibaren ve doğum sonrası 1 yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecektir. Özürlü memurlara ise isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemeyecektir

Maral;

Doğru söylüyorsun. Özel sektörde çalışıyorum ve düzgün bir öğle tatilim bile yok. 1 mayıstır 19 mayıstır engelliler günüdür vs. hiç bir tatilim bile yok yüzde 60 engelim var iklim şartları dediğin yaz aylarında ağrılarım oluyor sıcaktan dolayı adam veriyor işi git çarşıda hallet gel diyor bu arada engelim ayağımda yürüyerek (sürünerek) gidip iş yapıyoruz. ne güzel yasalarımız var.

Yasa varda uygulayanlar yok...

Şikayet edecem bu yıl olmazsa gelecek yıl işimden olacağım. Yasalardan da bir şey anlamıyoruz ki.

Üst Alt