Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlu üzerinden sağlık güvencesi bulunan %94 raporlu kişinin hakları..?

Beyza Kara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Anneannem diyaliz hastası yaşı 69 yaşında oğlu üzerinden tedavisini oluyor. Herhangi bir mal varlığı yok. % 94 engelli raporu var. Sgk iptal ettirmeden nasıl maddi yardım alabilir. Hicbir geliri yoktur . Damadının yanında ikamet ediyor. Nerelere başvurabiliriz. Herhangi bir maaş bağlatabilir miyiz ? Gösterdiginiz ilgi için teşekküler ...

İlginiz için teşekkür ederim. Fakat biz rapora baktıgımızda agır engelli yerine "hayır" yazılmıştır. Ancak % 94 engeli olmasına ragmen biz yardım alamamaktayız. Oglu üzerinden sgk'dan düşmeden yardım almak istiyoruz. Çünkü haftanın 3 günü diyalize girmektedir. Özür dileyerek yaşına düzeltmek istiyorum 74 yaşındadır. Babam 2.400 tl maaş almaktadır. Anneannemin herhangi bir mal varlıgı yoktur. Annemin çalmadıgı kapı kalmadı. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz çok teşekkür ederim...
Saygılarımla.

Beyza, anneannenizin sağlık güvencesi değişmeden yani oğlunun saglık güvencesi devam ederek yardım alıp almayacagını soruyorsun. Diyalize giriyormuş bunda diretmenizde de gayet haklısınız. o yüzden 2022 aylığı olamaz. çünkü 2022 aylığı baglanırsa, oğlundan yararlandığı sağlık güvencesi iptal olur ve 60/c 3 kapsamında GSS'li olur ki bu da eski yeşil kart gibidir dezavantajları vardır oğlundan yararlandığı sağlık güvencesine göre. o yuzden 2022 aylığı olmaz. kaldı ki hanede kişi başına düşen aylık miktar muhtaçlık sınırını aştığından 2022 aylığı baglanmaz.
geriye kalıor bakım aylığı. Kelebek yukarıda o yuzden bakım aylığının şartlarını söyledi ve 2022 aylığını eledi.
evde bakım aylığı baglanırsa anneanneniz oğlunun sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edebilir ayrıca. lakin raporunda agır özürlü kısmı hayır olarak işaretlenmiş. bu durumda evde bakım aylığı baglanmaz.
aylığın baglanabilmesi için raporunda ağır özürlü ibaresinin evet olarak işaretli olması şarttır. ayrıca anneannenizin yaşlılığından kaynaklanan bakıma muhtaçlığından bagımsız olarak bakıma muhtaç bulunması şart. diyalize giriyormuş ki bu açıdan bakıma muhtaçlık kriterlerine uyar buyuk olasılıkla.
sizin yapmanız gereken evde bakım aylığı için aile bakanlığı il müdürlüğüne muracat edip yetkili bir hastaneye sevkedilmesini sağlamak ve yeni rapor almak. eger agır özürlü ibareli rapor alırsanız başvurunuz alınır.
il müdürlüğüne gittiğinizde zaten size her konuda yardımcı olurlar bilgilendirme anlamında.
ayrıca hanede kişi başına düşen aylık gelirin 540,47 lirayı aşmaması gerekir. aştığı takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

Üst Alt