Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oğlum 1 yaşında % 40 rapor verdiler. Evde Bakım aylığı alabilir miyim?
merhaba ben diyarbakırda yaşıyorum 1 yaşında hidrosefali hastası olan oğlum var ve oğlum zihinsel özürlü doktorlar umut yok dediler bir yaşında oğlum beni tanımıyor bişey tutamıyor sağlık kuruluna koydum onu %40 verdiler ve 2022 maaşı alacamm bu marta benim maddi durumum yok eşim çalışmıyor sorumluluklarını yerine getirmiyor evim kira iki oğlum biri 2 biri yaşında günlük 2paket süt alıyorum bezleri ikisinede pirinç unu veriorum şimdi ben evde bakım almak istiyorumm ve buna ihtiyacımm var hastanaye götüremiorum ihtiyaçlarını karşılıyamıyorum ben evde bakım maaşını almak istiyorumm ama oğlum bir yaşında nasıl yapabilirim benim buna ihtiyacım var ltfenn beni bilgilendirinn şimdiden tşk ederm
Evde Bakım aylığı için 3 şart aranır:
1. % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli rapor olması, (çocuğunuz için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden yeniden rapor almalısınız, bu şartların tamam olması gerekir)
2. hanede kişi başına düşen gelirin 510,45 TL'yi geçmemesi gerekir.
3. eve gelecek olan heyetin çocuğunuzun yaşından dolayı değilde, hastalığından dolayı bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğu yönünde ikna olması gerekir...
İlk ikisi tamam olsa dahi, son karar eve gelecek olan heyetindir...
ben d.bakır devlet hastanesine qittim orda görevliye sordumm işte kaç yaştan sonra 3 yaştan sonra dedi ve 2022 maaişından başka gelr yok letfen ne yapmam gerek yaş sorununu nasıl aşabilirim
Yaş sorun olmaz.
il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunun ve sizi hakem hastaneye sevketsinler.
ya da yeni rapor almaya bakın. raporun arkadaşın dediği gibi % 50 ve üstü olması ve agır özürlü ibaresinin bulunması şart.
ayrıca alo 183'e yaşadıgınız sıkıntıları tam anlatın yol gstersinler size.
gerekirse aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile temas kurup durumunuzu ve magduriyetinizi anlatmaya çalışın.
herkesi rahatsız edin kısacası.
ama ilk olarak baglı bulundugunuz vakfa gidin destek olsunlar size.
yaşadıgınız maddi sıkıntılarınızı anlatmaktan ve takipten vazgeçmeyin sakın. en azından bakım aylıgı baglanana kadar acil konularda maddi destek yapılsın. bez, mama,süt vs konulardaki magduriyetinizi özellikle belirtin
gelişmelerden de haberdar edin lütfen.
ablammm ben bundan bir hafta önce işte qittim yenide2022 raporu cıkarmak için puan yükseltmek için hocam pisikiyatri ve %70 dedi cocuk gelişimi %70 gelişim geriliği verdi norolojiye gitttimm anlatıyorumm işte cocuqun hastalıqını izin vermedi cok bilmişlik yapıormusum emarı vardı onada bakmadı ve diqer kaqıtlara bakarak %40 verdi ben nie o kadar az veriorsunuz oğlumun umudu yok diorsunuz ama %40 veriorsunuz bu ne çelişkidir o zamn umudumuzu yıkmayın iyi olma ihtimali yok demeyin doktor baqırıp çağırdı şimdi ablacımmm bizim burda noroloji kaç verirse doktorda heyettte o kadar yazıyor artı ablacım benim oğlumda hem seberal pasti hemde hidrosefalii var buna rağmen %40 ve oğlum bir yaşında o oturup kalkamıyor ve ben 3 hamileyimmm ve ağır gelior ben daha 2022 raporun % 40 veriorlar burda ben nasıll bakım parası alacamm bide insanın üstüne başına bakım insan muamelesi yapıor doktor beyfendi
abi bende yeğenimi diyarbakıra getirdim ordaki çocuk nöroloğu ve psikiyatrisi gerçekten çok art niyetli abicim kesinlikle zaman kaybetmeden il sağlık müdürlüğüne itiraz edin...
yeğenim 3 senedir 1. sınıfa gidiyor tek harf dahi öğrenemedi öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine heyete koydum.IQ %59 anlama ve algılama yaşıtlarının gerisinde basit talimatları alıyor.bu labaratuvar sonucu ama maalesef psikitri doktoru bu sonucu zerre kadar dikkate almadı ve çocuğa ana dilinden tek bir soru sormadan labaratuvar sonucun anlama ve algılama yaşıtlarına yakın(anadilde) basit talimatları alıyor yazıp performans IQ %59 çıkmasına rağmen sınır düzey tanısı koyup %25 puan verdi.tamamen kul hakkına girdi göz göre göre.tabi yeğenim aynı zamanda doğuştan kalça displanizi 2.5 cm kısa ve yürümede zorluk çeken bir çocuk. 5 martta heyet var sonuca göre kesinlikle itiraz edicem..
evvel, öncelikle sana bagıraç çağıran doktoru hastanenin hasta hakları birimine şikayet et ve doktor değiştir mümkünse. Rapor henüz heyete girip daha sonuçlanmamışsa o noroloji doktorunun sana davrandıklarını anlat hasta hakları birimine.
Hasta hakları birimine gerekirse alo 150 bimer'i arayacagını soyle. Şunu unutma vatandaş olma gücün var. Senin yoksul olman öönemli değil doktorlar da bir memurdur ve görevlerini vatandaşı aşağılayarak yapamazlar.
Bu arada tekrar sorayım emin olmak açısından: Heyetten daha rapor çıkmadı değil mi? Eğer çıkmadıysa lütfen itiraz vs ile uğraşmak yerine doktorla ugraş. Sağlıkı kuruluna da git gerekirse durumu anlat.
Sağlık kuruluna raporunun hangi oranda çıkacagını sor ve ağır özürlü ibaresinin muhakkak eklenmesini söyle.
yha ablacımm içimi rahat ediyorsun cevaplarınla hocam ben içeri girdim kağıdı verdim ve hani dedi ben oğlum 6 aylıkken geldim siz oğlunuz özürlü dediniz kesin özürlü ve lafımı kesti dedi sen özürlü raporu almak için mi geldin dedim evet dedi o zamn uzatma dedim tabi orda bir yumruk oturdu yüreğime göz yaşım indi dedim hocam siz oğluma hidrosefali dediniz ama benim oğlum seperal pastide çıktı yemek yiyemiyor istemsiz kas hareketii yine konuşmama izin vermedi kardeşim ben sana bu cocuk özürlüdür dedim zaten spastikte içindedir dedi emar kağıdın nerde dedim hocam cd sini getirmişim emar kağıdı kaybolmus ve zaten cd den belli bakıp kağıda işliyor beynin ne kadar zarar gördüğü cd mi görülür yoksa kağıttamı ablam anlıcağın bağırıyor tabi dedimmm hocam tamam benim oğlum seberal pasti yemek yiyemiyor lafımı kesti şimdi sen rapor için burdasın başka gün gel derdini anlat ondan sonra işte kağıda %40 yazdı bende hani niye %40 veriyorsunuz geçen seferde yüzde %40 verdiniz oğlum rehabilitasyona gidemedi bağırdı çağırdı öyle ağlıya ağlıya çıktım aşağıya gittim sağlık kuruluna şimdi ablamm sağlık kurulundaki her kez bişey söylemiyor bilgilendirmiyor sadece işlerini yapıorlar şimdi ablam benim kağıdım sağlık kurulunda heyet 17 şubatta girecem daha heyet puan vermedi ama onlarda %40 verirler çünkü doktorların yazıklarına bakıyorlar ablam şimdi ben gitsemm doktoru şikayet etsem başka doktora gidip tekrardan mı rapor alacam yada hocam gidip şikayet edip sağlık kurulundan kağıdımı alıp başka şehire götürsem bakım maaşı alabilrmiyim çünkü rehabilitasyonda çalısan bir bayan bana elazığda yaş sınırı ve d.bakırda var ablaammm +63
ablacım sakin ol. daha sağlık kurulu heyeti toplanmamış. ve rapor verilmemiş daha sana. 17 Şubat'a kadar da vaktimiz var.
Oncelikle hastanenin hasta hakları birimine git ve olanları anlat. Doktorun bagırığ çagırdıgını ve sana ne yaptıysa hepsini anlat. alo 150 bimeri de arayacagını soyle ve güzellikle anlat bunları hasta hakları birimine.
bir de psikiyatriden vs de oran yazılmış çocugun için bunlar norolojik hastalıklarına binaen verildiyse hesaplaması nasıl yapılıor bilmiorum. bir hastalıktansa o hastalık için tüm vucuda gre işgücü kaybı bulunuyor çünkü. noroloji bunu mu hesapladı diorsun sen? bilemiorum bunları. Norolojinin verdiği puan kabul ediliyo demenden bunu anladım ben.
Ama hasta haklarına gidip daha sonra il saglık kuruluna itiraz edecek halinin olmadıgını sıkıntılarını anlat yol gostersinler sana. doktor değiştirmek istediğini ve heyet için başka doktora gorunmek istediğini soyle.
.pazartesi git bunları yap. sonra gelişmeleri bana anlat.
bu arada o hastanenin adını yaz bana tanıdık var mı bir soruşturayım ben de.
çoook saoool ablammm şimdi ben oğlumu diyarbakır çoçuk hastalıkları hastanesine götürdüm orda noroloji doktoru nezir beye götürdüm ve hocam ben 2022 için başvuru yaptımm çünkü bakım maaşı dedi 3 yaş altı vermiyoruz dediler bende puanımı yükseltmek için ve rehabilitasyona götürmek için tekrardan başvuru yaptım 3 yıllık evliyim 2 yaşında sağlıklı bir yaşında hasta olan oğlum var ve ben 7 haftalık hamileyim yani yakında 3 cocukluyum ve eşim çalısmıyor kısın evde yazında bir garsonluk işi oldumu yapabiliyor 22 yaşında eşim ve daha askere gitmemiş onun için şehir dışına cıkamıyor ve ben cocuklarımın bezi falan açık alıyorum bakım maaşı alıp oğlum zaten hasta bari ona göre şeyler almak istiyorum artık ablammm ben sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya gittim eşim çalısmıyor maddi durumum yok eşim çalısmıyor dedim eşimin kimliğine baktı ve 1991 doğum olduğu için yardım verilemeyeceqini çünkü devlet 35 yaş altı erkeklere yardımda bulunmuyor kendisi çalıssın diyor iki çoçuğumun aşı parası var oda 6 ayda bir 60 tl alıyorum yeşilkartlıyım oğlumun gözleri kayık ve kafası hidrosefaliden dolayı öne doğru gelmiş yani dıştan bakıldığında özürlü olduğu bile belli ama oğlum yakısıklıdır 1yaşında artı hocam ben başka doktora gittim mama için işte oğlum yemek yemior bana süt yazın eczaneden ücretsiz alıyım emar istedi bir kere gittimm cekilmedi cocuk uyumadığı için yine yazmadılar tekrar sokmamı söledi doktor 7 subataa tekrar randevu aldım ama oğlum uyuyaamadığı için yine çakilmez diye düşünüorum ablam benn diyarbakırda bakım maaşı almak için ne yapabilirimmm
% 50 ve üstü ağır özürlü ibareli rapor almak zorundasın.
1. rapor % 50 ve üstü olacak. en az yuzde elli yani.
2. raporda agığr özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olacak.
bunlardan biri olmasın o raporla evde bakım başvurun kabul edilmez.
bir de sana 3 yaşından önce evde bakım aylığı alamaz diyenler halt etmiş! oyle bir şey yok. şartları uyarsa oğlun evde bakım aylığı alır.
ama bunları sen şimdi düşünme. hele şu raporla ugraş ve benim dediğim gibi olması için ugraş.
2022 aylığına başvurdun mu sen peki bu arada? elinde yuzde kırklık rapor varmış sanırım doğru mu bu?
Alınmış rapor var mı elinde?
evet ablammm %40 rapor aldım öncede o zamn oğlum 6 aylıktı ve mart ayında ilk 2022 maaşımı alacam ben bu başvuruyu raporu yükseltip oğlumu rehabilitasyona götürmek oğlum oturup kalkamıyor belki bir faydası olur çünkü geçen sefer ram red yaptı bir yaşında oğlum ve oturup kalkamıyor beni tanımıyor biberonu tutamıyor ellerini durmadan sallıyor bazen güldüğünde kendine vuruyor ve konusmuyor öyle bakıyor etrafa ablammm marta ben 2022 maaşı alacaktım eqer heyetten düşük puan lalırsam oda iptal olur
yok rahat ol ablam heyetten düşük rapor çıkmaz. sen hastaneye gidip heyetten önce bir ugraş da raporda ağır özürlü ibaresi olsun. oran da en az elli olsun.
olmadı alo 183 ü de ara durumunuzu anlat. eşinin çalışmadıgını kendi yaşadıklarını ayrıca sana rehberlik etsinler. ne sıkıntın olursa olsun alo 183 ü ara. psikolojin bile bozulsa. hiç çekinme.
evvel, ablacım o hastane ile ilgili bir milletvekiline şikayet edilecek ve ilgilenecek konuyla inşallah.
bir de hastane işlerinde yardımcı olması için biri yardımcı olmaya çalışacak inşallah. telini özelden yazacagım sana.
valla ablammm cook şaşırdımmm hani böle bişey beklemiyordumm sizden yani bilmiorumm biraz suann hamilelikten dolayı duygusalım hani her şeye ağlar oldum şimdi yine ağladımda sevinç mi üzüntümü bilmiyorum neye ağladımı belkide rahatladığım için sizin bana yazmanız bile beni sevindirdi çünkü haklarımın farkına vardım hastaneden gelirken ağlıyordum ellimden bişey gelmiyor diye ama demek ki aslında geliyormus ben haklarımı bilmiyormusum ben oğlummun sadece hidrosefali olduğunu biliyordumm ama bu site sayesinde seberal pasti olduğunu öğrendim öğrendikten sonra doktor doğruladı zaten özürlüdür demişim oda içindedir hocammm benim hiç umudum yıkılmadı yıkılmasın diyede oğluma umut ismini koydum her ismini söylediğimde umut yeşersin belki iiiyi bir bakımla oğlum belki bu yıl yürümez belki seneyede yürümez elbet bir gün yürür diye umut ediyorum ben asla isyan etmedimm şükür ettim çünkü beterin beteri var diye düşünüyorumm bazen psikolojikken insan cook yıpranıyor 21 yaşındayım ama hiçç görünmüyorum 40 görünüorum artk yani bunları yazıyorumm k.baqmayınn böle şeyler konusabileceğim kimse yokk rahatlıyorum ablam vereceğin numara kime ait nasıl konusacam yük olmak istemem hani kimseye ama ablammm cook saoll gerçektennn bilmiyorummm senin cevap yazman bile beni mutlu ettii böle bişey beklemiyordumm bu kadar ilgileneceğinizzzi cook tşk ederim millet vekillinin hastane ile ilgilenmesi ayrıca mutlu etti belki benim gibi çokk anne vardır doktor tarafından hakarete uğrayıp ellinden bişey gelmeyen başını önüne eğip evine giden
Yok rahat ol ablam burası senin evin. istediğin gibi konuş sıkma kendini. elbette birlikte konuşa konuşa her sıkıntımızı aşacagız.
verdiğim numara milletvekilinin korumasının numarası. aynı şekilde milletvekili de durumdan haberdar edildi o da hastane ile ilgilenecek. çunku o hastaneden baya şikayet var ve her anne bunları çekmek zorunda değil.
numarayı aramaktan çekinme sakın. senin anlattıkların milletvekiline de iletilecek aradıgın kişi tarafından.
ayrıca o milletvekilini bilgilendiren arkadaşım. onun da numarasını özelden vereyim sana. ona da anlatabilirsin. o da ilgilenecek ve gerekli yerlerle irtibar kuracak.
şimdi zelden arkadaşımın numarasını vereceğim onu da kaydet istersen ilk önce onu ara.
kesinlikle haklısın ablacım bende siirt ilinde çocuk nöroloğu ve psikiatrisi olmadığı için diyarbakır çocuk hastahanesine sevk ettiler kesinlikle adamlar art niyetli bunu bir tek ben söylemiyorum.herkes söylüyor...yani içeri girer girmez doktor bana diyorki nooo hayırdır maaşmı alcaksınız sona cins cins gülüyor.sonra ana dilinden tek bir kelime bilmeden tek bir kelime sormadan sırf labaratuvar sonucunu değiştirmek için hafif zeka çıkan yeğenime(labaratuvar sonucu) anadilde yaşıtlarına yakın deyip sınır zekaya çeviriyor.......hani hiç değilse biz derdimizi buralara yazabiliyoruz KALEM ablacım emin olun o doktorlara gidipte çocukları aşırı derece zeka gerliği olup sınır düzey tanısı konulan ve okuma yazma bilmeyip hakkını arayamayan yüzlerce insan var...zaten onlardabunu bildikleri için bu kul hakınnı yapıolar...malum türkiyede adalet aramak ta hani hiççç kolay değil ablacım....
Selman, o hastaneden zaten şikayet varmış. o yüzden hastaneyi de şikayet ettim. tek tek çzülecek gibi değil bu sorunlar maalesef..
özellikle haklısın doğuda işler daha zor. halkın haklarını bilmemesi kurumlara ve memurlara da fırsat veriyor ve ustunde durmadan eziyorlar vatandaşı.
...
Selmano senin yegenin Türkçe biliyor mu? Hiç bilmiyorsa testleri neden ana dilinde yapmadılar?
ablammm doktor hasta seçemiyor hasta doktor seçiyor ve doktor kalkıpta hastasını dinlemiyorsa kalkıp sorunlarına çözüm aramıyorsa başka bir hastayı içeri alıp işini çabuk bitiriyorsa bu çook yanlışşş çünküü ablammm her siteye girdiğimizde hep bu yazılır doktora cocuğun hayatını anlatınnn çoçuk hidrosefali niye hidrosefali kafaya alınan darbeden dolayıı mı hidrosefali yoksa cocuk doğduğunda beyne oksijen gitmemesinden dolayı mı hidrosefali yoksa beyin kanaması geçirdiği için mi hidrosefali yoksa genetik hidrosefalimi doktor insanın lafını kesiyorsa anlatmasına izin vermiyorsa bir çok hastamız yanlış teşhis konulup evine gönderilir doktor noroloji doktoru emara baktığında beynin hangi kısmının zarar gördüğünü bilmesi lazım ablamm dediğin bu lafı asla unutmıyacam bir memur görevini insanları aşağılayarak yapamaz yapmamalı