Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum 7 yaşına girdi ve hasta. Nasıl okula gidecek? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

asill3333

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhaba oglum 7 yasına girdi seneye okula gitmesi lazım ama meningosel hastası nörüpatık mesane birde büyük idrar tutamıyor nasıl gönderecegegiz şaşırdık altına bez baglı nasıl gidecek okula yürümedede sorun var arkadsları arasında nasıl idare edecek coccugun psikolojisi nasıl olucak bu konu ile ilgili önerileriniz tavsiyeleriniz varsa nasıl bir yok izlemem lazım

evde eğitim alması uygundur ibareli bir rapor alın ve rehberlik ve araştırma merkezine verin bir nüshasınıda ilçe milli eğitim müdürlüğüne sonrasında eve haftada 5 gün günde 2 saat öğretmen gelsin

yeni bir rapor alacagız gelen ögretmen milli egitimemi baglı biz ilcededeyiz detaylı bilgi verirseniz sevinirim

benim oğlumunda aynı sorunu vardı şuan 12 yaşında okula almadılar zamanında.sebep psikolojisi bozulur diye bizde rehberlikten rapor aldık.şuan 3.sınıf dersi görüyo eve öğretmen geliyo ama çok kısa.sadece haftada 2 saat.ayda 8 saat yani.hiç yoktan iyidir deyip sesimizi çıkartmıyoz.kaç kere okula yazdırmak istediysemde müdür sorumluluk almak istemedi.12 yıldır sürekli altına ediyo his yok yani çocukta sipina bifida hastası.ilerde ne olur hiç bi umudum yok yani kesildi umutlarım.tükendi yani 12 yıldır çekiyoz artık bez bile dayanmıyo altına ediyo hep.hem büyüğü hem küçüğü bilmiyo sonumuz hayırlı olur inş.

engelli raporu varsa zaten yenisine gerek yok almanız gereken sadece en az 3 dr imzalı evde eğitimi uygundur raporu ilçe olmanızın önemi yok bizde ilçedeyiz

ayrıca zhl 06 bize haftada 5 gün geliyor öğretmen sizde neden haftada 2 saat acaba

ah ben bir bilsem kardeşim nerden bileyim güya milli eğitim öyle uygun görüyomuş git gide kısalttılar valla geçen sene 16 saatti aylık.bu sene iyice yarıya indi kime ne şikayet edeceğimi şaşırdım kaldım.çok kısa bi eğitim yani hiç yoktan iyidir deeyip sesimizide çıkartamıyozki

engellilere uygun okul yokmu yaşadığınız şehirde. Zihinsel engelli, ya da spastik ya da görme engelliler için ayrı okullar var. O okullara giderseniz sizi yönlendireceklerdir. Denizli de her biri mevcut. Memursanız tayin isteme sebebi olabiliyor diye biliyorum.
İmkanı olanları şehrimize bekleriz.
bez bağlanması okumasına engel değil. havuza mı girecek bu yasak olsun. Nörolojik problemler çoğunlukla mevcut. Öğretmenler ilk başta korkuyorlar ama alışıyorlar. Zorlamak lazım.
Alt bez konusu çevreye koku olarak rahatsızlık vermeme açısından ise bir kaç saat getirip götürüsünüz.
Okul ortamı farklı , çocuklar daha mutlu oluyor. Günde 5 saat tutmaz, 2 saat derse koyar sonra getirirsiniz. Bu çocuklar mecburen taşıma kapsamına alınıyor . Ücrestsiz Servis sağlanıyor. Milli eğitim bu konularda neden devamlılık yapmıyorsun...gibi .. zorluk yaşatmıyor. İmkanınız varsa 2 saat dahi olsa okula götürmek çocuğun psikolojisini olumlu yönde etkiler.
Küçükken getirip götürmek daha kolay.
yıllarla beraber zorluklar artıyor.
O zaman eve öğretmen düşününüz diye öneririm. Şimdi okul mücadelesine girişin, çok zor ama zorlanmayınca haklar elde edilmiyor ya da var olan kanunu kullanamıyorsunuz.
Dilekçe ile başvuru yapın . yazılı belgeler her zaman müdürleri korkutur.
Kolay gelsin.

ben tam 3 yıl uğraştım okula yazdırmaya sürekli semt değiştirdim okula yazdırmak için her seferinde müdürl sorun yaptı.çocuk için iyi olmaz dedi psikolojisi çok bozulur uyum sağlayamaz dedi.çocuklar dalga geçer daha kötü olur dengesi bozulur dedi.zaten merdivenleride tek başına inip çıkamıyodu iterler sonra düşer kötü olur fenalaşır diye sorumluluk kabul etmek istemedi.sınıf öğretmenide aynı şeyleri söyledi bi tek senin çocuğun yokki ilgilenek dedi hangi biriyle uğraşalım biz dedi.sen iyisimi rapor çıkarıp evde eğitim alın dedi müdür ona göre gidip rehberlikten rapor alıp 3 sene gecikmelide olsa eğitim almaya başladı.şuan 12 yaşında olmasına rağmen 3.sınıf dersi görüyo ilk zamanlarda haftada 3 saat olan eğitim şimdi 1 saate indi.toplam ayda 8 saate düştü geçen sene 16 17 saat olmasına rağmen ben hiç bişey anlamıyom bu saatleri kim ayarlıyo hiç bi bilgim yok hiç yoktan iyidir deyip sesimizi çıkartmıyoz napalım bunada şükür diyoz.zaten seneyede son sanırım ortaokul zamanı geliyo o zaman öğretmen eve gelirmi onuda bilmiyoz

bizim çocuğa göre bi okul yokki bizim çocuğun hastalığından başka varmı bu şehirde onada denk gelmedim.çok tuhaf bi hastalık omurilikle ilgili.sürekli altına ediyo his yok bu çocukta sipina bifida hastası kısaca bez yapıyom 24 saat .normal okulda nasıl uyum sağlarki böyle çocuk azcık en ufak bi kokuda çocuklar dalga geçmezmi bizim toplumumuz öyle bilinçsizki hangi birini bilinçlendircezki.çocuk sokağa bile şuan çıkamaz oldu milletin alaylı bakışlarına maruz kaldığı için içine kapanık oldu çıktı napcam bilmiyom hiç bi anne olarak tek başıma mücadele veriyom eğitimi için bi sürü yere gittim ama malesef bi sonuç alamadım böyle bi çocuk normal okulda asla yapamaz dedi müdür bile .çocuğun tek ayağında sorun yokki 3 tane farklı hastalığı var.kafasında şant var altı bağlı üstelikte ayakta bile zor duruyo bi yere tutunmadan yürüyemiyo öyle işte bende zaten sürekli yanında olamamki okul saatlerinde bende başında durmam gerek ama öyle bi imkan yokki şuan

Burda yazdıklarınızı okuyan bir çok annenin kalbinden şunlar geçer eminim .Başarısız olmuşsun, hangi birimiz olmadı ki. Şöyle düşündüm, böyle yaptım ama olmadı. Geçti. Bırakın artık o kısım geçmiş. kaybettiklerimizin üzerinden bugün kendiniz ve çocuğunuz için ne yapabilirsiniz , bunu konuşalım . Kazanırız.
yarın değil belki , çok uğraştıracaklar yine belki.
Araba çarpabilir diye sokağa çıkmamaktan ne farkı var korkularımızın.
Olacak olan olur . kaderse olur . Belki daha güzel sonuçlar alacaksınız, belki tekrarı olmayacak geçmiş deneyimlerin.
Okula çocuğunu göndereceksen okulda beklemen gerekiyor bu şart. benim tanıdığım anne öyle yapıyor.
ya da dibindeki okula taşın ,bekleyemem diyorsan, eğer tabi okula gitmesini istiyorsan.
ne istiyorsun , zor bir hayat, ama bu bizim hayatımız.
geçmiş geçti, gelecek gelmedi, şadece şu an var.
değerlendirmemiz ve bir şeyler yapmamız gereken.
yarınımız olacak mı ki çocuğuma şu olursa korkun var.
gelmemeside muhtemel bir yarını düşünüp mutsuz olmak akıl karımı sizce.
yeterince yükünüz ve de derdiniz varken..
kaybetmişler, o müdürler, çocuğunuzu üzen o insanlarda insanlık sınavında kaybetmişler.
varlar, çoklar, ama iyilerde var.
gelecekten korkmayın, tüm insanların gelecek hakkında yapması gereken şey dua.
Bizim içinde.
Allah izin verir inşaallah , önce istediğinizi karar verin, ve harekete geçin.
Önünüze gelecek insanlar bir insanlık sınavından geçecekler.
Kazanacaklar mı bakın bakalım.
Sonuçta her halükarda kazanan siz olacaksınız.
Şifalar inşaallah , Allah yardımcınız olsun

Sevgili dostlar; evde eğitim konusunu görünce yazmadan edemedim. Çünkü bu işi Türkiye ilk başlatan bir kardeşinizim. Türkiye'ye benim sayemde yayıldı ve sistemleşti. Tabi ki, ben başlattığımda günde 6 saat, haftada 40 saat öğretmen eve geldi. 6.7.8 sınıfta da hem ilkokul derslerini veren öğretmen, hem de onun nezaretinde branş öğretmenleri geldi. O öğretmenimizde resim, müzik vb. dersleri yürütürdü. Müfettişler eve denetime gelirlerdi. Bizim çocuk mezun olunca, takibi bıraktık. Gördüğüm kadarıyla ders saat sayısı azalmış. Hemen itiraz edin, gerekirse mahkemeye verin. Çünkü eğitimde ayrımcılık olmaz. Bu konuda gerekiyorsa, Valiye, Kaymakama çıkın. Vekillerinizi arayın. Mahalli basına verin. Sesinizi duyurun. Bu imkandan yararlanmalısınız.

Niğde; evde eğitimin yeni yönergesi MEB sitesinde yayınlandı. Ders saatlerini azaltmışlar. Buna da itiraz edilmelidir. Çünkü eşitlik ilkesine aykırı ve ayrımcılık içermektedir. Bulunduğunuz ilin Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvurmanız lazım. Kolaylıklar dilerim

benim oğlum iştme kayıplı duyuyor konuşuyor ama kulağında cihazları görenler hemen tepki.Anaokuluna almadılar bağırıp çocukları rahatsız edecekmiş biz vaz geçmedik araya birileri girdi kaydı yapıldı hiçde sorunsuz 2 sene okudu.Bu sene ilkokula başladı arkadaşları bi güzel tekmelediler önce dövdüler kabullenmediler 3-4 ay çocuk istemedi öğretmeniyle konuşa konuşa 3 ayda anca ön sıraya oturtabildim.diğer annelerle konuştum sonuç ...oğlum 2ye geçti arkadaşları kabullendi başarılı da.Engelli ailesi herşeyinden fedakarlık edecekki evladı iyi olsun.Geçmişi bırakın bence benim evladımda bu ülkenin bir ferdi herkesin hakkı neyse onlar bizim de hakkımız

evde eğitim raporu alamazsanız en yakın okula kaydettirin sizin için zor olacaktır ama yanında bulunun eğitimini tamamlasın okul müdürü ve öğretmenlerle konuşun inanın hepimiz aynı sorunları yaşadık yılmayın ben kızımı ilköretime kayıt yaptırıken durumunu görmeden engel çıkarmak istediler aynı şekilde lisede de okula almaya mecburlar sıkıntı yaratırlarsa ilçe milli eğitime başvurun ben öyle yaptım şimdi kızım üniversiteye gidecek

Üst Alt