Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum adına 2. el araç aldığımda MTV'den muaf olunur mu?

babako

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm 18 yaşında engelli oğlumun adına 2 . el araç almak istiyorum kango tarzı bir şey hususi kamyonet sebebi ise geniş olması gezmeyi seviyor ağa ötv den vazgeçtim en azından mtv si olmasın bu aracı aldıktan sonra 5 sene satmama olayı 2 . eller içindemi geçerli acaba birde vasii annesi işlem sırasında noterde sorun yaşar mıyım ne gibi evraklar bulundurmam hazırlamam gerekiyor acaba yardımcı olur musunuz ( rica ediyorum bilal e anlatır gibi anlatın pek kafası basan biri değilimdir) teşekkürler şimdiden

Eğer bütçeniz yetiyorsa fiat doblo yada fiorino otomobil ruhsatı ile alabilirsiniz. Engelliye tanınan mali haklar sadece 0 araç alımında geçerli malesef.

2.elde ötv yok ama mtv den muaf diye duydum. Bilgisi olan yok mu yahu

Tertibatlı araçlar için MTV muafiyeti var, GIB.GOV.TR den yapabiliyorsun.
Gerekli evrakları yükleyip onay bekliyorsun.
Ama %90 raporlu bi araç için mtv muafiyeti varmı bilemiyorum işte.

babako
Oğlunuzun raporu % 90 ve üzeriyse zaten mtv den muafsınız,% 90 altındaysa ve engeli ortopedikse , raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyorsa yine mtv den muaf, oğlunuzun engeli farklıysa muaf değilsiniz, keşke daha açık yazsaydınız, oğlunuzun engelini, rapor oranını, raporda yazan ibare olup olmadığını, ek olarak şunu belirteyim, her engelli arabası için ÖTV ve MTV den muaf DEĞİLDİR.

Üst Alt