Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum adına araç almak istiyorum. Ne tür avantajlarım var? Nasıl başvurmam gerek?

tolga bıcırık

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
oğlumun %99 ağır özürlü raporu var araç amak istiyorm ötv indiriminden ne yapmam gerekiyor ne kadar indirim yapıyorlar

Çocuğunuzun raporonu araç için alacaksınız.Aldığınız raporla binek araçlarda 1,6 cc olanlara %37 ÖTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca MTV'den de muaf olacaksınız.
Aracınızda sakat damgalı plaka olacak ve aracı sadece 3. dereceye kan ve sıhri yakınlardan biri kullanabilecek.

Peki sayın OTURAN BOĞA araçı 3 dereceye kadar sıhri akdarabları kulalnırken engelli her seferinde araçta olmak sorunda mı.
Yani engelli yanında olmadan araçı kullanabilir mi.
Bir başkasıda Eğer engelli araçta ise o aracı akrabları dışında arkadaşı vs kullanabilir mi
sevgielr.
tayTIS

Engellinin araçta olmasına kesinlikle gerek yoktur.

Ya akrabalarrından birisi değilse ve noterde anlaşması yoksa O ZAMAN ENGELLİNİN ARAÇTA OLMASI ZORUNLU DEĞİL Mİ.

3. dereceye kan ve sıhri yakınları demek,akraba demektir.Engellinin araçta olmasına gerek yoktur.

Taytıs,
Aracı kullanma yetkisine sahip olmayan birisi engelli kardeşimiz araçta da olsa kullanamaz.

ben eser kaman, oğlumun %90 ağır özürlü raporu var araç amak istiyorm ötv indiriminden ne yapmam gerekiyor ne kadar indirim yapıyorlar

Araç için oğlunuz adına rapor alacaksınız.Binek araçlarda 1,6cc motor gücüne sahip olan araçlarda %27,ticari araçlardada ötv farklılık gösterecektir.Ayrıca MTV'den muaf olacaksınız.

peki bu yasa bütün oto alım satım noktalarında geçerli mi?
hani atıyorum bende %40 engelliyim.. bir araba beğendim. beğendiğim araba 30 milyar bana her şey dahi kaça patlar..

tşkler..

Türkiyenin her yerinde geçerli.Alacağınız aracın fiyatından kdv oranını çıkarıp,geri kalan miktar üzerinden ÖTV miktarını düşüreceksiniz.Kalan miktar ile,KDV oranını topladığınızda,size aracın maliyeti çıkacaktır.

çok özür dileyerek bir şey dada soracam.

otomobil almak için ne gibi evraklar gerekli peki. hani sadece oto alacağım yere rapor mu götürecem. + %40 sağ ayaktan çocuk felciyim. hangi ehliyeti alırım bir fikriniz var mı?

tşkler..

raporun aslını kullandık aslı gibidir hastaneden yaptırsak araba alımında geçerli olurmu ?

Zafer,
araç alımı için,daha önce başka amaçlarla başka yerlerde kullandığınız genel anlamda engelli raporları geçerli olmaz.
Araç alımı için ayrı rapor almanız gerekecektir.

Üst Alt