Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum çalışmaya başlarsa benim 2022 maaşım kesilir mi?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
ben 2022 maası alıyorum,evde 3 kısıyız yakında gelınım doguracak,agustosta ınsallah o zaman evde 4 kısı oluyoruz,kısı basına dusen gelır 423.58 tl oglum su an calışmıyo sıgortalı bır işe gırdıgı zaman ,asgarı ucretın altında 1400 tl dıyelım benım 2022 maasım kesılşırmı ? kalem abla,gelınım hasta oldugundan bana bakamıyor,annem bakıyor bakım ması alıyor bızden ayrı oturuyor aynı bına ama katlarımız ayrı her ıkı maasımızdan bırı oglum ıse4 gırerse kesılırmı tşk kalem abla
,

selocanlar senle birlikte evde kaç kişi kalıyorsunuz? gelinin ve oğlun ayrı evde oturuyorsa onlar hane gelirine eklenmez.
evde bakım aylığı da alıyormuşsun. bakıcın gelinin mi? eger bakıcın gelininse ve yakında çocuğu olacaksa ve sana bakamıyorsa bunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirip bakıcı değişikliği yapman gerek. bakıcın gelinin ise ve o sana bakamıyorsa onun yerine annen bakıyorsa bu sıkıntı çıkarır. madem gelin bakamıyor o halde anneni bakıcı yap. bakıcı değişikliğinde evde bakım maaşı kesilir. işlemler tamamlnadıktan sonra şartların uygunsa yeniden bağlanır.
tekrar ediyorum, 2022 aylıgında da evde bakım aylıgında da oğlun ve gelinin ayrı hanede ikamet ediyor ve senle yaşamıyolarsa bu iki maaşın da gelir hesabına oğlun ve gelinin dahil edilmez.
ama gelinin ve oğlun senle kalıyorsa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçilirse 2022 aylığı ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.

evde oglumla beraber 3 kısıyız,6 senededır annem bakım maası alıyor halen almakta,o 1 katta kalıyor apartman gıbı dıyelım bız 2 katta kalıyoruz,her kesın hanesı ayrı babam annem bızden ayrı ama bakımmı onlar yapıyo,ve bakım massınıda onlar alıyor,gelelım 2022 masına hanede su an 3 kısı kalıyoruz,oglum su an hastanede ıkıbcı amelıyatını oldu fıtıktan,gelınım hamıle refakatcı kalıyo yanında senın anlıyacagın kalem abla evde 3 kısıyız 1 ıkı aya dogıuracak zaten oglumun ıstıraatıde anca 1. ay 2 ay tutar,toplam hanede 3 kısıyız,allah nasıp ederse torunla 4 kısı olucaz.oglum bır işe gırerse burada 1400 tl asgarı ucretle benım 2022 aylıgım kesılıorm,artı torunum olucak oda hane hesabına gırermı tşk kalem abla

selocanlar torunun da nüfusa kayıt ettirdiğiniz takdirde elbette hane gelirine dahil edilir. 4 kişi olduğunuzda aylık 1400 TL ile geliriniz uygun olur. ama hanede 3 kişiyken oğlun çalışmaya başlarsa ve bu arada da sosyal incelemeniz yapılırsa 2022 aylığın kesilir.
ayrıca annen bakıcınmış. ama babanla birlikte ayrı hanede kalıyormuş. annen ve baban gelire dahil edilmez. lakin annen senden dolayı evde bakım aylıgı alıyor. bu evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilir mi vakfa sor bi. bu konuda emin değilim. "bakıcı ayrı hanede yaşıyorken alınan bakım aylıgı bakıma muhtaç engellinin 2022 aylıı gelir hesabına dahil ediliyor mu" diye istersen alo 150 BİMER'e bilgi edinme kapsamında sor. sorunu açıklayıcı sor. senle bakıcı olan annenin ayrı hanede yaşadıgını özellikle belirt.
vakfa da sor tabi.
eger bakım aylıgı bakıcı ayrı hanede olsa bile senin gelirine dahil edilirse oğlun da çalışmaya başlarsa 2022 aylığı 4 kişiyken bile kesilir.
o yuzden bu sorunun cevabını öğrenmelisin öncelikle.
gelen cevaptan benim de haberim olsun.

Üst Alt