Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum için Evde bakım aylığı vb. hangi haklardan yararlanabilirim?

Arsilus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim oğlum 2014 yılında trafik kazası geçirdi. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. 4 ay önce eve getirdim.Daha yeni yeni kendime geliyorum ve engelli ile engelli yakınlarına sağlanan hakları öğrenmeye çalışıyorum.

Oğluma %100 engelli raporu verdiler.
Ben emekliyim 2340 tl maaşım var.
Evde oğlum dahil bir bakıcı dahil'' 4 kişiyiz.
Ev kira, nafaka ödüyorum gelir düşüyor 1300 tl ye. Bakıcı maaşını da katınca oğluma bakacak para kalmıyor. Neyse yaşadığımız ülke malum. Hal böyle olunca imkanlarda nasıl yararlana bilirim.

Okuduklarıma göre benim gelir yüksek diyecek devlet. Ancak yaşam koşullarım yukarıda bahsettiğim gibi.Yani gerçekler devletin gördüğü gibi değil.O nedenle yolu yöntemi nedir?

Belediye imkanları nelerdir?Nerelerden maddi destekler alabilirim?İndirimlerden nasıl yararlanabilirim.
Yazılarda hep engelli için imkanlar yazılmış.Engelli yakını bunların hangisinden yararlanabilir?

Bu arada sürekli vasi olarak beni tayin etti devlet.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın çünkü çok sorun ve soru var.Oğlumun bakımı çak pahalıya mal oluyor.Bir noktaya kadar karşılıyorum ancak ben de çok zorlanmaya başladım.O nedenle acil yardım ve bilgiye ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

oğlunuzun raporunda 'ağır özürlü' kısmında -evet- yazıyorsa
evde 5 kişi olduğunuz taktirde evde bakım hizmeti için sosyal hizmetlere başvurun bence

Üst Alt