Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum için hangi marka işitme cihazını tavsiye edersiniz?

H-K-N

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
17 aylık ogluma işitme cihazı alıcam yapılan bera testinde sag 80 db sol 100 db olarak bulundu.doktaor işitme sihazı kullanacak ve takip edilecegini söyledi.bende kararsız kaldım size göre hangi cihazı almalıyım.oticon sumo dm,oticon sp 300,phonak naıda ııı,hangisinden iyi performans alırım fikirlerinizi paylaşırsanız sevirim.çocugumun 17 aylık oldugunuda dikkate alın ne yapmalıyım...

öncelikle geçmiş olsun diyorum...

oğlunuzun 17 aylık olduğunu dikkate almaktan ziyade, işitme kaybını dikkate almalıyım...
işitme kaybı dB değerleri oldukça ileri seviyede..
100 dB olan kulağına işitme cihazının da verim sağlamayacaktır..

80 dB kayıp olan kulağına ise en güçlü cihazlardan birini almalısınız...
çünkü o kulağında da ileri derecede bir kayıp var...

Oticon ve Phonak Türkiye'de en yaygın teknik servis ağına sahip markalardır..
Ama benim düşünceme göre Oticon çok daha köklü bir firmadır...

Ben Sumo DM kullanıyorum...
Ama Sumo DM'den daha güçlü bir cihaz var ki o da Oticon XP'dir..

Sumo DM, XP'den daha pahalıdır çünkü 3 programa sahip...
17 aylık oğlunuzun programları (müzik, telefon, mikrofon) kullanmayacağını düşünerek;

Size piyasadaki en güçlü cihaz olan Oticon XP'yi tavsiye ederim...

Yanlış anımsamıyorsam Sumo DM: çıkış gücü 144 dB, XP: çıkış gücü 145 dB...

su bebeciklerin isitme kaybinda anneler babalar odyologlar vasitasiyle isitme cihazi kullanmalari hep icimi acitmis merak konum olmustur
ebeveynlerde acemi bide kulak onlarin kulagi degil:( kalibi guzel yerlestirmeden cihaz otuyor diye sikayet ederler
yerlestirirkende minnacik taptaze kulak ne kadar iyi yerlestirilebilir
bu cihazin otmesi berbat birseydir kulakta isitme kaybini bile ilerletir
ondan diyorum sevgili antioksidan:( en yuksek cikisli cihaz bebecik icin iyi deil bence 80 db isitme kaybina daha az cikisli olanlardan alsalar bebecigin isitme sinirlerini mafetmeden bilgilice kullansalar ebeveynler ne guzel olurdu

Benim tavsiyem oticon Sumo Dm veya phonak naida V up olabilir. Bu ikisinden biri , tercihen de naida V up (çocuklara uygun olan junior modeli) iyi olacaktır. Sumo Xp tavsiye etmem, analog eski teknoloji bir cihaz. Gerekli gücü sumo dm veya phonak naida V up de sağlar. Dijital cihazlar gürültü yönetimi gibi üstünlüklere sahiptir. İnsan sesine odaklanırlar, gereksiz gürültüler azaltılır ki bu da bebeğin dinlenmesini sağlar. Çok daha fazla ayar imkanı vardır.

çamlıca;
evet XP analog ve programsız bir cihaz..
XP'yi tavsiye etmemdeki amaç çıkış gücü en yüksek olduğundandır..
17 aylık bir bebeğin öncelikle sesleri duyup anlamaya ihtiyacı var...
ailenin maddi imkanlarını da düşünürsek; hem piyasadaki en güçlü cihaz olması hem de diğerlerine nazaran daha ucuz olması bence avantajdır..
düşük çıkışlı cihazların (sevgili shukufe bu yanıt aynı zamanda size) bebeğin anadilini öğrenmede yeterli olmayabileceği endişesini taşıyorum.. çünkü 80 dB kayıp hiç de azımsanacak bir kayıp değil...

Yorumlarınıza tşk ederim

öncelikle yaptıgınız yorumlar benim için çok iyi oldu.bende anti oksidan ile aynı fikirdeyim.galiba ben sumo dm almalıyım.çelişkide kalmamın sebebi işe oticon firmasının iki farklı şubesiyle görüştüm biri sumo dm diyor digeri oticon sp 300 diyor.bende ne ya yapacagımı şaşırdım.iki odyolog doktor hangisinin dedigini yapim bilmiyorum.ama içimden sumo dm geçiyor.

Üst Alt