Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum işe girerse engelli aylığım kesilir mi?

Dilşah aktas1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben gelinim yanında kalıyom evde 5 kişiyiz gelinim bakim parası alıyor bn engeli ayligi aliyom acaba oğlum bir işe girse benim maaşım kesilirmi evimiz kira

Dilşah aktas

Oğlunuzun alacağı maaş miktarına bağlı. Gerçi 5 kişi bir maaşla gelir sınırını gececeginizi düşünmüyorum.

Fakat yerinizde olsam kesilme ihtimali olsa dahi, oğlumun çalışmaya başlamasını, sigorta primlerinin yatmaya başlamasını ve ilerde emeklilik için biran önce gün toplamaya başlamasını isterdim.

5*702=3.510 tl sınır
Evde bakım+engelli maaşı +asgari ücret desek
1460 +805+2324=4.590 /5=918
Engelli aylığı kesilir

@Dilşah aktas oğlunuzun alacagı maaşa ve ödedıgnız emsal kıraya baglı emsal kırayı heyet belırler bu ödedgınız kıra değil ıkamet ettıgnız evin aynı yerdekı benzerlerının fıyat ortalamasıdır
[FONT=sans-serif]Fakat yerinizde olsam kesilme ihtimali olsa dahi, oğlumun çalışmaya başlamasını, sigorta primlerinin yatmaya başlamasını ve ilerde emeklilik için biran önce gün toplamaya başlamasını isterdim.[/FONT]
@Ankyra arkdasın dedıgı gibi olması daha güzel olur ilerisi için aynı fikirdeyim

@(ben)
ebm kesılmez

2022 ise hesabını yanlış etmıssın hesabı ederken 2022 hariç gelirleri yazacaksın ve emsal kırayı düşeceksin

başka gelrıın olup olmamasına ve emsal kıra mıktarına göre 2022 hem kesılır hem kesılmez
ebm 1460 +aü 2324 :3784 /5 : 756,8 bu durmda 2022 kesılır ama amması var çok az geçio sınırı emsal kırayı düşersek yaklasık 300 - 500 tl olsa kesılmez .tabi çalışırken aldıgı maaş aücret olursa ve başka herhangı bir gelirleri yok ise

Üst Alt