Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum peroneal muskuler atrofi olabilir mi?

• Konbuyu başlatan can_26
  • Başlangıç tarihi
C

can_26

iyi günler sitenize yeni üye oldum arkadaşlar benim oglumda yaptırdıgımız tahlilde creatinin fosfokinaz degeri 5578, kalsiyum 11.38, ggt 66, sgpt (alt) 112, sgot(ast) 97 çıktı doktor kas hastası olabilcegini söyledi bu tahlil sonucularını yaptıran varmı aranızda?

bence emg, genetik analiz ve belki biopside yapıldıktan sonra kesin tanı konulabilir

emg yi söylediler ama oglum 18 yaşında duymasını istemiyoruz duyarsa derslerini etkiler diye korkuyorum götüremeyorum ama babasındada bu hastalık vardı ben sadece konturol amaçlı götürmüştüm kan degeri yüksek çıkınca ona normal dedik sakladık yani.

doktor taşıyıcı da olabilir dedi bu sonuçlarda taşıyıcı olurmu?

kas hastalıklarında bayanlar taşıyıcı olur erkekler hasta olur 18 yaşında ve halen yürüyebiliyorsa en azında şu belliki dmd değil bu teselli verici ama becker yada muskuler distrofini bir başka türü olma ihtimali var dediğim gibi bunu sadece test ler ve tahliller belirleyebilir babası dediniz onun durumu nasıl şuan yada tam teşhis konulmuş bir adı varmı hastalığının

evet bunu yaptırmamı doktorda söyledi ama ben oglumun duymasını istemiyorum hem sınavlar hemde bu hastalıkta moralin yüksek tutulması gerektigini biliyorum babasındada bu hastalık vardı.doktor taşıyıcıda olabilir dedi bu mümkünmü?

babası şuan tekerlikli sandalyede imiş yaşı 49 askerde başlamış hastalıgı.benim bildigim hastalıgın adı peroneal muskuler atrofi ayrıldıgımız için bilgim bukadar oglumda herhangi bir belirti yok hastalıga dair

Üst Alt