Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum sigortalı bir işe girerse 2022 aylığım kesilir mi?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Kalem abla.

ben 2022 alıyorum 6 yıldır,evde bakımda alıyor annem,gelınım oldu oglum ben torun evde 4 kısı kalıyoruz,annemın daıresı ayrı,onlar babamla kalıyo 1 katta bız ıkıncı katta kalıyoruz,

sosyal hızmetler oglumun işe yanı sıgortalı bı ıse gırdıgınde bıze haber verın demış,oglum su an meslekı lıse mezunu tecıllı,okuldan staj gordugu yerde çalıştı bı sıgorta başlangıç numarası var ama hıç yatırmamış iş veren,oglumun sıgortalı bı işe gırmesı,sosyal hızmetler için neden onemlı bunu soruyolar,

oglum gecen sene evlendı bı tane çocugu oldu karısınıda 300 tl dogum parası baglatma işlemıne basladı evrakları vermış,sosyal polıtıkalar bakanlıgına,

sızce sıgortalı bı işe gırerse oglum 1350 tl asgarı ucretle benım 2022 maasımmı kesılır evde bakımmı,kalem abla,tşk

Son düzenleme:
selocanlar ablası, 2022 aylığında evde bakım aylığı da gelir hesabına dahil ediliyor. eger oğlun çalışırsa ve maaş alırsa (ister sigortalı ister sigortasız çalışsın fark etmez) yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir.

evde bakım aylığında ise gelir sınırını aşmazsın. oğlun ister sigortalı çalışsın isterse sigortalı çalışmasın her halükarda çalışmaya başladıktan sonra oğlunun çalışmaya başladığını en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. geliriniz uygun olduğu için evde bakım aylığı devam eder.

Kalem ablam sagol,

ben eskıdende alıyordum 2022 masımı o zamanda babam emeklı aylıgı vardı ama bızle yasamıyordı onlar bırıncı katta kalıyor ablam,bız ıkydık gelın toruın derken 4 olduk evımız aynı ama daıreler ayrı,

valla abla babamdan anamdan fayda yok,butun evın yuku benım 2022 maasında,anlayamadıgım yerler var abla,

1350 asgarı ucret,benımde aylık gelıre gore 566 tl yapıyo,bunlarımı hesap ederler,

selocanlar ablacım alınan 2022 aylığı gelir hesabına hçbir şekilde dahil edilmez. evde baım aylığı ( 1027 TL) ile oğlunun alacağı maaş dahil edilir sadece. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı olan 423,58 TL'yi geçiyorsunuz.
yalnız bakıcın annenmiş ve annen de ayrı hanede kalıyormuş. bakıcın sizle yaşamadığ için onun geliri sizin gelire dahil edilmez. evde bakım aylığı bakıcının (annenin) geliri kabul edilirse bu durumda evde bakım aylığı da gelire dahil edilmez. ama evde bakım aylığını sana yapılan sosyal yardım olarak kabul ederlerse bu durumda evde bakım aylığı da gelire dahil edilir ve en başta da dediğim gibi 2022 aylığı ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.

sen şimdi bunu dert etme. oğlun çalışacaksa çalışsın. çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde de çalıştığını, evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirsin.
2022 aylığını düşünme sen. bir sorun çıkarsa çözüm buluruz ona, rahat ol:)
zaten gelişmelerden beni de haberdar edersin. bir sorun çıkarsa da çözeriz.

ablam benım tamam gelısmelerden haber edıcem çok tşk allah razı olsun senden

bugun eve geldıler abla sosyal ıncelemeden sdvlıler, 3 aylık maas bırde komur için geldık dedıler 4 kısıyız hanede,kımse calışmıyo,evdekı bılgısayar,oglumun motosıkletı buzdolabı çamasır makınesı,gıbı seyler yazıyo ellerındekı kagıtta,evın butun odalarının resmını cektıler,oglum hayvanımız var 1 ınek 2 buza dedı,raporun sureklımı dsedıler evet dedım ılaç kullanıyormusun dedıler evet dedım konturollerede gıdıyorum dedım,roporun kaç dedıler /80 dedım,3 aylık 1500 gıbımı alıyorsun dedıler bende evet dedım,zaten baska hıç gelırımız yok abla,gelır testıne hıç gelmemışlerdı,2009 baglandım maasa,2022 ye,bu gun geldıler maasımı keserlermı,kömur yardımı bırde 3 aylık maasın için geldık dedıler,keselermı abla sonuçta kımse çalışmıyo evde,

selocanlar 2022 aylığı için sosyal incelemen yapılıyor ablası. oğlun çalışmaya başlamadıysa (ki çalışmaya başlamamış) gelirin uygun. 2022 aylığın kesilmez rahat ol. kömür yardımı talebinde bulundunuz sanırım bir de. uygun bulunduğunuz takdirde kömür yardımı da yapılır.
kömür talebinde siz mi bulundunuz onlar mı düşündü yoksa?:)

tşk ablam,onlar dusunmedı :) her sene anam gıdıp kagıt yazdırıp komur gelıyodu eve, bılmıyorum bu senede gıtmıştı 15 önce anam,kömur adıma yazdırmaya,oglum gıtsede olur heralde,dosyam var orada,kömurude takıp et abı dedıler sdvlıler gıderken,,abla bende tamam dedım.maasım ,kesıldıgı zaman mesela abla veya gelır testım e devlette kac gun sonra gozukur,valla kıt kanagat allahın yardımıyla gıdıyoruz ablam,çok sagol abla,gelır testı veya kesılen maas e devlette ne zaman gozukur ablam çok sagol

@selocanlar aylık kesme işlemleri ödeme dönemleri öncesinde yapılır. önümüzdeki ödeme dönemi de aralık ayıdır. aralık'tan önce muhtaçlıktan çıktığı tespit edilenelrin ve muhtaç olmadığı yönünde mütevelli heyeti kararı verilenlerin, sigortalı olanların aylıkları kesilir.

senin oğlun henüz çalışmaya başlamamış. hanede kişi başına düşen aylık gelirin de sınırı geçeceğini sanmıyorum. dolayısıyla aylığın kesilmez.

şimdiye kadar inceleme sonucunda mütevelli heyetinin muhtaçlık kararını yenilemesi tamamlanmıştır bence. arada e-devletten aylık durumuna bakarsın. ya da vakfı arayıp inceeme sonucunu öğrenmeye çalışırsın.

E devlette 2022

E devlette 2022 maası devam edıyor dıyor cekıldı dıyor gecen eylul maasından bahsedıyor,son odeme tarıhı sırasında boş bı sey yazmıyor bu nedenkı

selocanlar Aralık dönem maaşları henüz e-devlete yansımadı. pazartesi yansır inşallah.

Üst Alt